Friday, 17.05.2024, 07:38

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  November 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » November » 1 » Ще місяць тому депутат-регіонал попереджала про загрозу епідемії, але прем'єр не прислухалася (документ)
Ще місяць тому депутат-регіонал попереджала про загрозу епідемії, але прем'єр не прислухалася (документ)
17:29

Коментуючи ситуацію з поширенням вірусу грипу А/H1N1 в Україні, народний депутат від Партії регіонів, голова Комітету ВР із питань охорони здоров'я Тетяна Бахтєєва заявила, що Україна повинна була бути готовою до надзвичайної ситуації з поширенням пандемічного грипу A/H1N1, однак рішення керівницва держави починають прийматися, коли зупинити розвиток епідемії вже неможливо.

За її словами, паніка, необдумані заяви, спроби стати перед країною героями, які сьогодні демонструють представники влади у зв'язку з надзвичайною ситуацією на заході України, свідчать лише про одне : за 5 місяців, з моменту оголошення ВОЗ пандемії грипу А/H1N1, в Україні не розроблено системи протидії смертельному вірусу.

«У багатьох країнах світу державні органи в екстреному режимі після оголошення пандемії грипу розробили національні програми заходів щодо захисту населення від можливого зараження й ускладнень інфекції. Плани України в цьому напрямку протидії залишилися на папері й обмежилися тільки «віртуальною» роботою оперативних штабів», - заявила Тетяна Дмитрівна.

Парламентський Комітет з питань охорони здоров'я неодноразово звертав увагу уряду на необхідність прийняття невідкладних і ефективних заходів щодо контролю й протидії ситуації і спонукав вжити термінових заходів щодо забезпечення національної безпеки держави.

«Ще 25 червня цього року, виступаючи на засіданні робочої групи в МОЗі  в присутності міністра охорони здоров'я Князевича В.М., я та народний депутат України Передерій В.Г. казали, що існують серйозні недопрацювання  у готовності України до оголошеної пандемії.

Я задавала конкретні питання начальникові відділу епідемічного благополуччя населення Міністерства охорони здоров'я Мухарскій  Л.М.: наскільки сьогодні кожна область, вірусологічні лабораторії при обласних СЭС мають можливість діагностувати цей різновид грипу? Чи знають у регіонах, як працювати із цим грипом? Найголовніше  - який запас медикаментів буде перерахований  для України. Ми повинні знати, який рівень епідемії ми чекаємо в Україні.

Тоді я відповіді на ці питання не одержала. Очевидно, немає їх і сьогодні», - відзначила Тетяна Бахтєєва.

Питання готовності України впоратися з епідемією грипу А/H1N1 було на постійному контролі профільного Комітету Верховної Ради України. «Буквально місяць назад ми звернулися до Прем'єр-міністра України з вимогою особисто вникнути в це питання й прийняти відповідні рішення. На жаль, багато хто з наших застережень підтвердилися, і на сьогодні влада не готова повною мірою захистити своїх громадян від цієї надзвичайної ситуації», - резюмувала депутат-регіонал.
 

Категорія: Позиція партії | Переглядів: 522 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |