Friday, 17.05.2024, 06:50

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  November 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » November » 23 » Сергій Тулуб: «Нинішня влада нагадує зграю хижаків!»
Сергій Тулуб: «Нинішня влада нагадує зграю хижаків!»
17:08
Минулого тижня місто Луцьк у рамках робочого візиту відвідав заступник Голови Партії регіонів, Герой України, народний депутат Серій Тулуб. Спочатку парламентарій взяв участь у засіданні ради Волинської обласної організації Партії регіонів, на якій учасники обговорювали реальну суспільно-політичну ситуацію в країні та визначали першочергові завдання у президентській передвиборчій кампанії 2010 року. Після засідання ради Сергій Тулуб прибув у приміщення Волинського обласного театру ляльок, де тривала нарада керівників міні-штабів Луцької міської організацій Партії регіонів. Також Сергій Тулуб відповів і на кілька запитань журналістів «Волинь- регіон» .

- Розкажіть будь-ласка про мету вашого візиту на Волинь, інші області України, поділіться своїми враженнями?

- Я приїхав на Волинь, як і в інші області України, для того, щоб на власні очі переконатися у тому, що зробили ті горезвісні професіонали-урядовці задля боротьби з епідемією грипу. На жаль, побачив тільки не, що лікарі з останніх сил намагаються виконувати свої обов’язки, в умовах, коли досі немає необхідного обладнання, яке потрібне для лікування хворих. Медичний персонал, звертався до мене, мовляв, подивіться як ми працюємо сьогодні, яка у нас зарплата, її ж так і не підвищили, хоч обіцяли. Люди у зв’язку з інфляцією та таким курсом валюти – отримують копійки, і це при такому стрімкому зростанні цін. Ми ж попереджали ще навесні про загрозу епідемії, а вона все одно застала нас зненацька, бо навіть ті 50 млн гривень, які були виділені на закупівлю медичних препаратів та потрібного обладнання, не використали за призначенням, а розікрали, і в результаті таміфлю було придбано – в 4 рази дорожче собівартості. Фірма виробник, що знаходиться у Швейцарії ще 1 липня поточного року пропонувала закупити таміфлю, проте уряд, знаючи про можливість придбати ліки дешевше, придбав їх дорожче через фірму посередника! Хіба це не цинічний обман людей? Нинішня влада нагадує зграю хижаків, які неприховано знущаються над українським народом, вперто намагаються знищити його!

- Серед ключових завдань, які Віктор Янукович виділяє – подолання бідності. Партія регіонів на чолі з її Лідером уже намагається робити перші кроки, однак, кожного разу зіштовхується з великим владним опором. Як ви плануєте подолати цей наріжний камінь?

- Ми дійсно боролися довго і наполегливо з діючою владою та їхньою так званою більшістю, щоб прийняти цей закон про підвищення соціальних стандартів. Натомість представники уряду їздять по крані, розкидаються обіцянками та подачками з державної кишені. Фінансувати свою передвиборчу кампанію коштами платників податків - можна, а допомогти малозабезпеченим верствам населення – це Тимошенко вже не під силу. Незважаючи на те, що Президент таки підписав закон, прем’єрка вирішила проігнорувати його рішення і публічно оголосила відмову його виконувати! Як можна йти проти тих, хто її вибрав – проти людей, які через її бездарну політику опинилися за межею бідності? Проте час покаже – а майбутні вибори продемонструють сповна, що народ думає про керівників своєї країни. Наш лідер чітко сказав, що після перемоги в першу чергу ми компенсуємо заборгованість по пенсіям та зарплатам, яка уже накопичується з першого листопада.

Прокоментуйте проект бюджету, запропонований урядом? Які були дії опозиційного уряду?

Уряд створив антиконституційний документ, нашпигований різними передвиборними обіцянками і абсолютно не відповідає бюджетному кодексу. Цей документ мріють проштовхнути перед виборами, однак, - не вийде. Ми ретельно вивчали цей проект на засіданні опозиційного уряду, вносили поправки та пропозиції стосовно джерел фінансування тих чи інших статей, передали в бюджетний комітет уряду, але вони нічого не приймають, відверто ігноруючи нашу роботу. Їхній бюджет – бюджет ручного управління, за який навіть депутати більшості не голосують. Нам, українському народові, дісталася влада, яка нічого не хоче робити. Уряд у цьому році отримав 20 млрд доларів зовнішніх кредитів, невже з них жодної копійки не знайшлося виділити на підвищення соцстандартів?

- Волинь - аграрна область – яким чином Віктор Янукович підніматиме АПК з колін? Наприклад, Тимошенко розказує про закупівлю спеціальних потужних лабораторій та молоковозів, засвідчуючи цим, що вона і близько не знає ситуації на селі. Адже ще трохи, і аграріям не буде що досліджувати у тих лабораторіях, а у японських молоковозах возитимуть хіба що воду. Який у Віктора Федоровича план вирішення даної проблеми?

- Перш за все він пропонує державну програму підтримки сільсьгосподарського виробника. Подивіться, скільки виділяли коштів конкретно для Волині під час прем’єрства Януковича і порівняйте з сумою, яка надходить під час уряду Тимошенко. Результат такої політики щодо сільського господарства очевидний: люди змушені вирізати худобу, не можуть обробити ділянки, бо їм невигідно. Немає коштів, немає збуту, зараз панує лише неякісний імпорт. У нас є професійна команда, яка уже довела свою дієвість та ефективність. Є розроблена конкретна програма дій, яка обов’язково буде виконана, і вітчизняне сільськогосподарське виробництво підніметься до належного рівня. Ми матимемо екологічно чисті продукти у необхідній кількості та за доступними цінами, адже у нас таке національне багатство, якого немає у інших країн. Проте «завдяки» політиці бездарному уряду воно не розвивається, а знищується.

- На що можуть розраховувати нововолинці з приводу розбудови вугільної галузі?

- Бачимо, що ця влада цілеспрямовано знищує вугільну галузь. Шахтобудівна галузь не отримує нового обладнання, не оновлюється й стара техніка, бо в уряду немає коштів на модернізацію. Внаслідок чого падіння темпів видобутку вугілля. У Нововолинську є перлина – це шахта №10, це новобудова, яка часів за уряду Януковича отримала стільки грошей, що ця сума дорівнює сумі кошщтів, отриманих нею за 17 років разом взятих. Вона була вже майже готова до експлуатації, але прийшла команда, яка все зіпсувала. Якщо такими темпами й надалі фінансувати, то на її будівництво піде ще 10 років. Ми знаємо цих фахівців, які там працювали, ми знаємо скільки треба коштів, і нам відомо, що треба зробити насамперед.У нас є графік, згідно з яким ми все профінансуємо, добудуємо шахту, введемо нарешті її в експлуатацію та добудемо перше вугілля.

- Чому Ви настільки впевнені, що на цих виборах переможе саме кандидат Партії регіонів? Чи не виключаєте імовірності того, що перемогу опоненти знову можуть вкрасти? Як плануєте запобігати цьогорічним фальсифікаціям?

- Нинішні урядовці мертвою хваткою вчепилися за свої крісла, тому від них можна чекати чого завгодно, не тільки різнопланових порушень та фальсифікацій на виборах. Проте у нас є спеціальна програма по захисту результатів, яку ми будемо використовувати у день виборів. Ми впевнені в тому, що ті, хто ще вчора підтримували владу і сподівалися на щасливе майбутнє, глибоко розчарувалися. Люди зрозуміли, що вміння говорити не найголовніша ознака професіоналізму, головне те, що людина робить. Зазвичай ті, хто зайняті справами, не мають часу на балачки, бо вони виконують свої обов’язки. На Волині надзвичайно важка ситуація. Соціально-економічні показники, на жаль, тільки погіршуються. Однак чекати залишилося недовго, український народ отримає владу, яка виведе країну з хаосу та помітно покращить рівень добробуту населення.

Розмовляли

Ірина Сокуренко та Степан Старчук

Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 572 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |