Friday, 17.05.2024, 08:55

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  December 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » December » 16 » Селяни поховали сокири - та чи надовго?
Селяни поховали сокири - та чи надовго?
15:05
Днями Анатолій Грицюк, голова обласної ради їв короваї у селі Кобче, Рожищенського району. Причина – «блакитний вогник», якого мешканці села чекали не одне десятиліття. 
     Отримали, тільки в рамках передвиборчої агітації за Юлію Володимирівну. Отримали, як передноворічну акцію і «в нагрузку» до блага, селянам підкинули нову «економну» і трудами вторговану ціну від чинного прем’єра. Хоча кожен житель Кобче скаже, що цей газопровід був вистражданий власними силами. Оскільки на газифікацію у цьому році було виділено близько 42 мільйонів гривень. Але як і більшість фінансових обіцянок премєра ця теж виявилася не більше ніж віртуальною цифрою. Кобче, як ряд окремих населених пунтів був інерційним проектом, який вже свого часу був профінансованим. Обласна рада виділила копійки на фінал, а реклами собі зробила на мільйони.
     Анатолій Грицюк розповів, що влада селянам не абияк допомогла, зокрема збудувала підвідний газогін, що між іншим входить до прямих обов’язків згаданої влади, а користається вона з них лише у випадку політичного підкупу. На підставі такої урочистої події виникає запитання: "В якості кого приїжджав у Кобче Анатолій Грицюк, якщо він ще з початку передвиборчої кампанії перебуває у відпустці". Запитання безумовно риторичне, адже дійство відбувалось на фоні біло-червоного прапора. Втім, гроші на газифікацію давав не БЮТ, а державний бюджет. Відтак, реклама Юлії Володимирівни відбувалась у Кобче виключно бюджетним коштом. Символічне запалення факелу, промовисті вітання, цілування короваю - одним словом все згідно з протоколом.
     Грицюк привітав селян із подією, адже відтепер вони не будуть мордуватися із вугіллям і дровами, - повідомили в прес-службі Волинської облради. Не будуть. Зате будуть мордуватися тим, як їм оплатити тепер таке дорогоцінне тепло. Про цей пункт у рекламній акції від Тимошенко, Грицюк сором'язливо промовчав. Щоправда, віднедавна почав ліберально додавати: «Я переконаний, що людям потрібно дати право вибору з паливом. Звісно, палити дровами чи газом селяни вирішуватимуть самі», - звернувся Анатолій Грицюк до земляків.
     Голова обласної ради теж отримує рахунки. Двоповерхова хата у стилі "заможного голови колгоспу" однозначно не розрахована на економію. Можливо нові платіжки теж здивували обласного чиновника. Швидше за все, очільник обласної ради платити має чим. А от селянам в умовах нової газової ціни доводиться швидше співчувати аніж вітати їх з газифікацією.
 
Світлана Задорожна

Категорія: Волинські новини | Переглядів: 536 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |