Friday, 17.05.2024, 07:39

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  December 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » December » 16 » Олександр Пеклушенко: Уряд Тимошенко не освоює коштів. Він їх привласнює
Олександр Пеклушенко: Уряд Тимошенко не освоює коштів. Він їх привласнює
17:08
Народний депутат, член парламентської фракції Партії регіонів Олександр Пеклушенко, виступаючи із трибуни Верховної Ради України, заявив: - Ми регулярно зустрічаємося з виборцями. На цих зустрічах нас жорстко запитують: «Чому депутати парламенту перед виборами імітують законодавчу діяльність?
      Хіба в них немає по-справжньому важливих питань?» Наших виборців хвилюють питання, коли будуть підвищені пенсії й зарплати, що буде з бюджетом на 2010 рік... Так, за останній рік подорожчали всі продукти й ліки. Народ доведений до крайнього рівня зубожіння. Тому найбільше часто звучить питання: чому влада не реагує на факти злодійства бюджетних, а виходить, народних грошей.
     Не так давно мій колега по фракції Сергій Рыжук озвучив з парламентської трибуни вбивчі факти корупції, які виявлені Рахунковою палатою України. Мова йде про Держкомрезерв. Керівництво цієї державної компанії під прикриттям вищих посадових осіб країни, увійшовши в змову із групою ділків, закупила 10 тисяч тонн м'яса, 4,5 тисячі тонн вершкового масла, 10 мільйонів банок консервів. Ці обсяги продуктів протягом року могли б прокормити пенсіонерів Івано-Франківському, Черкаської й Запорізької областей. І погано не те, що вони закупила ці продукти. Страшно те, по яких корупційних цінах вони це зробили. На момент покупки ринкова ціна м'яса, за даними Держкомстату й Рахункової палати, не перевищувала 20 гривень за кілограм. Ділки з Держкомрезерву купили його майже по 30 гривень. Вершкове масло коштувало 22 гривні за кілограм, а купили його по 32 гривні за кілограм. Цього їм здалося мало. Вони вирішили заробити на цих же продуктах, які потім знімали зі зберігання.
     Тут механізм розкрадання був з точністю до навпаки. Яловичину, що через свої фірмочки купували для держави по 30 гривень за кілограм, собі продали по 6 гривень. Масло вершкове, котре для держави закупили по 32 гривні, собі продали по 7 гривень. Казнокради з Держрезерву не гребували заробляти на всьому підряд. Пшениця при закупівельній ціні тисячу гривень за тонну, продавалася для своїх по 274 гривні, а потім попадала на столи пенсіонерів у вигляді хліба за ціною зерна за тисячу гривень.
     Подібні схеми використовувалися також для покупки бензину й дизельного палива. Для «себе ненаглядних» вони продавали бензин і солярку зі знижкою в 400 (!) відсотків. Усього групою шахраїв під прикриттям Держкомрезерву, за оцінками фахівців Рахункової палати, було украдено з бюджету країни близько 2 мільярдів гривень. Це сума, що вдвічі перевищує необхідний ресурс для підвищення мінімальних пенсій і зарплат.
     Я передав у Президію Верховної Ради список фірм, що беруть участь у цій крадіжці століття. Перша в цьому списку - фірмочка з міста Миргород під незвичайною назвою «Бабусині рецепти». Я не знаю, хто «вона» - ця бабуся, але всі її рецепти й рецепти її подільників на вимогу фракції Партії регіонів зараз ретельним чином вивчає Генеральна прокуратура. Я звертаюся до Президента, прем'єр-міністра, Міністра внутрішніх справ, які сьогодні всю свою роботу звели до лайки й образ один з одним, через засоби масової інформації, я звертаюся до представників з парламентської більшості з питанням: «Скільки вашим ставленикам у Держрезерві й інших державних структурах ще потрібно вкрасти в пенсіонерів, лікарів, учителів, щоб ви зажадали відсторонити від посад і покарати мародерів від бюджету?» Юлія Володимирівна в одному зі своїх інтерв'ю заявила, що її завдання - не перевиховувати недоумків, а не допускати їх до влади. Але їх до влади ВЖЕ допустили. Недоумки з Держрезерву виконують наказ. І той, хто віддав цей наказ, нічого з ними не зробив - ні вчора, ні сьогодні, ні завтра. Тому що, як вже було сказано, уряд Тимошенко не освоює коштів, він їх привласнює.

Категорія: Позиція партії | Переглядів: 537 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |