Saturday, 04.05.2024, 12:43

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  November 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » November » 17 » Олександр Башкаленко: «Рівень довіри мешканців Луцька до Шиби впав на 78%.»
Олександр Башкаленко: «Рівень довіри мешканців Луцька до Шиби впав на 78%.»
19:15

«Якщо будь-який керівник країни, області, міста чи підприємства при виникненні проблем говорить, що він не знає, що йому робити, то такого керівника потрібно одразу гнати з посади, не вагаючись», - заявив на прес-конференції голова Волинської обласної організації Партії регіонів Олександр Башкаленко.

Головною темою конференції було обговорення заяви прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко щодо відмови виконання закону про підвищення соціальних стандартів. Будучи ревним прихильником політики Тимошенко в минулому, керманич Луцька Богдан Шиба, не зраджує їй і тепер, бо теж завзято заходився розводити в сторони руками та знизувати плечима, мовляв, якщо закон цей буде прийнято, то виконувати його буде вкрай важко, і він не уявляє поки що як. Хіба що…влаштувати аукціон!

Два попередніх таких заходи згадуємо з гіркою посмішкою. Перший аукціон вирішував долю куточка землі поблизу р. Стир. Його було продано за 25 млн. грн., проте близько 18 млн. грн. з них Шиба грозився витратити на проведення у цьому районі всіх необхідних комунікацій. Про результат роботи луцького міського голови добре знають мешканці того району. Ще Шиба дуже любить влаштовувати аукціони суто на користь деяких осіб, таких як славнозвісний будівельник Руслан Вайман, наприклад. Той йому квартиру, нібито в кредит, а мер міста за те вмикає зелене світло для оренди вільних ділянок землі, на які для інших людей начебто оголошено аукціон.

Олександр Башкаленко стверджує: «Рівень довіри мешканців міста Луцька до Богдана Шиби впав на 78%». І з цим не ніхто не сперечатиметься.

Особливо тролейбусники. Адже «завдяки» безглуздій ідеї градоначальника Луцька оформити лізинг на маршрутки за рахунок громади, була спровокована заборгованість майже за півроку по виплаті зарплат працівникам електротранспорту. 600 тис грн. щомісяця потрібно виплачувати по лізингу за маршрутки. Не дивно, що виникли проблеми. Зате непогано себе почувають заступники мера. Наприклад, Стемковський Владислав, щоправда колишній заступник Богдана Шиби, який очолював департамент ЖКГ у міській раді і свого часу ініціював закупівлю «машин-прибиральників», для яких наші дороги – є просто катастрофою. Тому що, все сміття все одно залишається в ямах, яких по місту не бракує, відповідно "заморська" техніка нищиться на очах. Люди подейкують, що чимало «відкатів» було зроблено «завдяки» такого типу ідеям винахідливого начальника департаменту. Можливо, саме так можна пояснити появу нового, дуже дорогого мобільного телефону, і автомобіля, тоді, коли по квартирі, в якій був прописаний пан Стемковський, заборгованість на той час була кілька тисяч гривень. Деякі люди поянюють, чому заступник мера так раптово накивав п’ятами з посади. Напевно, тому, що занадто багато про нього стало відомо громадськості.

У Луцьку проблема ЖКГ залишається однією з основних та найболючіших, адже комунікації в місті проводили ще «за царя Гороха», тому їхній стан щороку погіршується. У 2007 році уряд Януковича виділив 4,6 млрд. грн. на комунальну сферу, цьогоріч нинішній уряд – жодної копійки.

Мешканці міста сплачують гроші за утримання своїх будинків, проте куди ці гроші діває Шиба - можна тільки здогадуватися. Раніше, якщо піднімали ціни на газ, то надходили дотації з бюджету. Зараз виникло питання, де взяти гроші, адже ціни на газ ростуть, нікого з керівництва країни подібна проблема не хвилює. На сьогодні Волинська область, за словами Олександра Башкаленка, уже недоотримала 24 млн. гривень. Коригувати бюджет ніхто не збирається, а про можливість прийняття нового – годі й говорити.

"Помаранчеві" кричали, що змінять становище в країни, а змінили лишень потік грошей у "потрібному" напрямку – у їхні кишені.

Степан Старчук


Категорія: Аналітика | Переглядів: 913 | Додав: volynregion | Рейтинг: 2.5/4 |