Friday, 17.05.2024, 05:45

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  December 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » December » 30 » Олександр Башкаленко: «Політичне хамство і владне свавілля. Чи потрібна нам така країна?»
Олександр Башкаленко: «Політичне хамство і владне свавілля. Чи потрібна нам така країна?»
11:28
Президентська передвиборча кампанія добігає кінця, щоправда з кожним днем на відміну від полегшення люди спостерігають за дивними маневрами чинної влади. Дії якої переростають у суцільну недобросовісну гру та конвульсійні бажання зберегти за собою керівництво країною. Допустити цього категорично не можна. Оскільки тоді ігнорування закону набиратиме ще більш масового характеру ніж на сьогодні.
     Олександр Башкаленко, голова Волинської обласної організації Партії регіонів наголосив на підсумковій прес-конференції, що, незважаючи на переконаня проводити цю кампанію толерантно, реальна ситуація показує, що це не більше, ніж просто слова. «Зокрема, об’єднання так званих еліт і підтримка ними чинного президента. Ніхто ж не проти, об’єднуйтеся, підтримуйте, тільки підпишіть заяви на звільнення з державних посад. На жаль, у списку підписантів маса державних службовців. Хіба це не є грубим порушенням? Хочеш агітувати – напиши заяву на звільнення і тоді відстоюй позицію свого кандидата» - сказав Олександр Башкаленко.
     На підтвердження сказаного він навів приклад із приїздом головного міліціонера країни: «Луценко, який є чинним міністром внутрішніх справ. Він навіть не приховував того, що підтримує Тимошенко. При цьому він катається на службовій машині, отримує заробітну плату, має охорону, яку оплачує держава. Його зустрічають місцеві чиновники та начальники обласного управління внутрішніх справ. Луценко стверджує, що він перебуває у відпустці, а вони що, теж у відпустках. І ніякої реакції з боку влади. Бо немає її і не було останнім часом, від цього маємо таку скруту і в економіці і в політиці і в інших галузях».
     Не оминув увагою голова обласної організації Партії регіонів також обласну владу, для якої теж закони неписані: «Грицюк – це окрема тема. Незважаючи на те, що він у відпустці, як сам Анатолій Петрович заявляє – він їздить на службовому транспорті, користується службовим зв’язком, службовим кабінетом, користується апаратом облради і очолює штаб БЮТ в області. Чи можна говорити про толерантність у такому випадку і невикористання адмінресусу?»
Використання адмінресурсу є на сьогодні неприхованим і застосовується він часто з відверто протизаконною метою. Поштарям дали команду розносити подарунки від БЮТу – це один момент, агітувати за Тимошенко – це другий момент.
     «На сьогодні Пенсійний фонд України взагалі робить абсурдні речі. За підписом голови ПФУ           О. Зарудного пенсіонерам нібито пояснюють, чому їхні пенсії зросли лише на 60 копійок» - обурився Олександр Башкаленко.
     Регіонали стверджують, що навіть не припускали, на яку підлість піде «рідний» уряд. Навіть уявити собі не могли! План виявився доволі простим. Пенсіонерам було вирішено підняти пенсії на смішну суму в 60 копійок. Це просто знущання!
     Але винний не Кабмін, що ви! Винна Партія регіонів і Янукович. Мовляв, саме цих 60 копійок вони й прописали у своєму законі. Що й підтверджує лист за підписом глави Пенсійного фонду.
     Виходить, що це не Тимошенко познущалась над людьми, а Янукович. А Юля знову виступає білою і пухнастою, ініціювавши на додаток більш «солідну» надбавку до пенсії в 28 грн. 40 коп.
     При цьому вбиваються відразу три зайці. Перше - закон про соцстандарти нібито формально виконується Кабміном, і подавати на нього в суд за невиконання начебто і недоречно. Друге - насправді закон не виконується, а ті мізерні виплати, на які сподобився уряд, зовсім не є для нього тягарем. І третє - весь гнів людей переноситься на інший об'єкт - регіоналів і Януковича.
     А що ж люди? Більшість із них, звичайно, не розбираються в нюансах законодавства, ніколи не читали й не прочитають прийнятого закону. І не дізнаються, що уряд свідомо пішов на порушення порядку збереження всіх встановлених ним колись і діючих на даний момент надбавок і доплат до нових розмірів пенсій. І все, що він додав до колишньої мінімальної пенсії в 498 гривень, уряд повинен був додати до встановленого відповідно до закону з 1 листопада, тобто до 573.
     У результаті тільки в листопаді-грудні 2009-го з кишені кожного пенсіонера фактично буде вийнято від 150 до 300 гривень. А с 1 січня 2010-го, коли мінімальна пенсія буде становити 695 гривень, кожен буде втрачати по 150-250 гривень щомісяця.
     «У цьому повідомленні державний службовець дозволяє собі оцінювати прийняті у Верховній Раді закони і розповідати, що Партія Регіонів лише обіцяє, а Юлія Тимошенко робить. Це просто нонсенс. Порахуйте скільки у нас пенсіонерів і скільки таких листів в конвертах з марками потрібно відправити. Це називається політичне хамство і дотого ж є прямим підкупом виборців. Влада дозволяє собі правову сваволю. Чи потрібна нам така країна на наступні 5 років?» - підсумував Олександр Башкаленко.
 
Прес-служба волинської обласної організації Партії регіонів

Категорія: Волинські новини | Переглядів: 633 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |