Friday, 17.05.2024, 08:54

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  November 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » November » 7 » Невпинна роздача державних гарантій, в основі якої лежить розбазарювання бюджетних коштів і корупція, стала візитною карткою нинішнього уряд
Невпинна роздача державних гарантій, в основі якої лежить розбазарювання бюджетних коштів і корупція, стала візитною карткою нинішнього уряд
16:34
Уряд Тимошенко продовжує виборчу роздачу державних гарантій - без конкурсу, суб'єктивно, заздалегідь визначеному виконавцю. 
Уряд прийняв постанову про надання безпрецедентних, ніколи не бачених вітчизняним автопромом державних гарантій - на 400 мільйонів доларів! - Для кредитування закупівлі автомобілів для інвалідів у «Запорізького автомобільного заводу». Як відомо, цей завод контролює компанія «Укравто», власник якої - Таріел Васадзе - є народним депутатом України за списком Блоку Юлії Тимошенко.
Безумовно, автомобілі для інвалідів необхідні. Але викликає протест те, як уряд має намір вирішувати застарілу проблему інвалідів.
Чому державні гарантії надані наприкінці бюджетного року, коли за визначенням кредит уже не може бути використаний, а бюджет на наступний рік не затверджено?
Чому уряд без конкурсу визначає виконавцем ЗАЗ, що належить видному члену фракції БЮТ?
Чому кредит буде використовуватися саме цим підприємством, яке раз зазнає серйозних фінансових труднощів, яке має багатомільйонні борги?
Чому гарантії надані невідомо на що, адже, за офіційним повідомленням компанії «Укравто», до цих пір не вибрані ні модель автомобіля, ні терміни поставки техніки?
Вже вкотре без конкурсу, без техніко-економічного обґрунтування уряд надає державні гарантії (тобто гарантії, що державний бюджет виплатить кредит) і зобов'язує Міністерство фінансів забезпечити обслуговування цього кредиту, авансовий платіж, а також інші платежі і витрати, які виникнуть у ході реалізації такого унікального «інвестиційного проекту».
Машини будуть китайські, кредит виділить Експортно-імпортний банк Китаю, а розраховуватися, починаючи з 2010 року, будуть українські платники податків.
Те ж можна сказати ще про одне постанові уряду - про надання держгарантій у розмірі 100 мільйонів доларів США на закупівлю автомобілів швидкої допомоги, і також у Китаї.
Тобто за один день уряд Тимошенко роздав вдвічі більше бюджетних коштів, ніж потрібно на підвищення зарплат і пенсій у нинішньому році!
Невпинна роздача державних гарантій, в основі чого лежить розбазарювання бюджетних коштів і корупція, стала візитною карткою уряду Тимошенко. Всього воно видало державних гарантій на 48,7 мільярда гривень, а з урахуванням держгарантій «Нафтогазу України» - 65,76 мільярда гривень, у той час як законом про державний бюджет на 2009 рік уряду дозволено видати гарантій не більше, ніж на 38 мільярдів гривень.
Партія регіонів вимагає зупинити вакханалію розбазарювання бюджетних коштів, скасувати постанови, які виходять за рамки закону.
Джерело: Сайт Партії регіонів

Категорія: Позиція партії | Переглядів: 584 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |