Friday, 17.05.2024, 03:49

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  November 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » November » 10 » «Молоді – впевнений старт!»
«Молоді – впевнений старт!»
14:52
10 листопада світова громадкість відзначається День молоді. За даними ООН сьогодні у світі нараховується майже 3 мільярди жителів віком до 25 років.

Країни світу постійно дбають про майбутнє своєї молоді, задля цього збільшують фінансування цієї галузі. Наприклад, у США витрати на освіту за останні роки зросли в 3 рази; у Західній Європі – в 3,4; у Китаї – в 2; у державах Східної Азії – в 4. І тільки в пострадянських країнах (насамперед, в Україні) відбулося скорочення витрат на освіту – на 25%.

«Це є неприпустимо!, - каже Максим Харченко, заступник голови Волинського обласного відділення Союзу Молоді Регіонів України, - Адже молоде покоління України становить біля третини населення країни. Це найбільш активна та радикальна частина суспільства. Але, на жаль, ця категорія людей зараз покинута сам на сам зі своїми проблемами. Соціальні проблеми в країні, не проходять повз молодь, а найчастіше найбільше вдаряють по ній. Масове безробіття, алкоголізм і наркоманія, відсутність можливості здобуття нормальної освіти... Цей список можна ще продовжувати безкінечно. З усім цим зіштовхуються молоді люди, що починають своє доросле життя. І якщо у всіх країнах держава бере на себе обов'язок щодо підтримки й допомоги в цей період, то в нас, складається таке враження, нинішня влада цих проблем тільки додає. Візьмемо, наприклад, до уваги головну проблему молоді - безробіття. У той час як молодь становить одну чверть світової робочої сили, на неї припадає половина безробітних. Ринки праці не можуть забезпечити стабільну зайнятость з гарними перспективами для молодих людей. Знайти роботу випускникові ВУЗу стало практично нереально. Роботодавець вимагає досвіду роботи за спеціальністю. А де його взяти відразу після інституту? Таким чином, випускники змушені працювати не за отриманою спеціальністю, і як наслідок, втрачати свої професійні навички і знання. А це значно зменшує їхні шанси на одержання гідної роботи в майбутньому.»

Довідка: В Україні з урахуванням демографічної катастрофи проблема молодіжного безробіття стоїть особливо гостро. Так, за даними 2008 року, 12,5% економічно активного населення у віці 18-24 років не працювало, а 29,4% - працювали в структурах «тіньової» економіки. Важливо відзначити, що через бездарну економічну політику уряду Ю.Тимошенко ці показники в 2009 році зростають у рази.

На питання: «Які соціальні проблеми молоді Ви вважаєте сьогодні найбільш серйозними?» молоді люди дали такі відповіді:

наркоманія - 60,8%,

працевлаштування - 49,6%,

злочинність - 36,7%,

пияцтво - 24,1%,

приниження гідності громадянина України - 21,7%,

здобуття якісної освіти - 20,8%,

неможливість знайти матеріальну незалежність - 19,8%,

загроза безпеки країни - 8,8%.

Максим Харченко, переконаний, що «незважаючи на проблеми, які зараз існують у нас, я вірю, що в найближчому майбутньому ситуація в країні зміниться на краще і увага влади до молодого покоління вийде на належний рівень. Але це не означає, що ми будемо просто сидіти й чекати, коли почнуться зміни. Ми повинні самі брати активну участь у житті країни й не шкодувати своїх сил для становлення багатої й процвітаючої України. На мою думку, єдиною альтернативою для молоді – нова професійна та компетентна влада. Аналізуючи усі передвибочі програми кандидатів в Президенти тільки у Віктора Януковича я знайшов ті пріоритети, які першочергово повинен уряд країни ставити перед собою, задля забезпечення добробуту молоді. У програмі «Україна - для людей!» є спеціальний розділ, присвячений вирішенню проблем молодих людей - «Молоді - упевнений старт». Ця програма, зокрема, передбачає:

· забезпечення доступної освіти для молодих людей, наші вузи ввійдуть в 500 кращих університетів миру;

· забезпечення першим робочим місцем, введення компенсації роботодавцеві при прийманні на роботу молодих фахівців;

· пропаганду здорового способу життя, будівництво щорічно не менш 500 футбольних площадок, 50 льодових ковзанок, 50 басейнів;

· введення державної опіки над молодими родинами з метою збільшення народжуваності. Нас повинне стати 50 мільйонів до 2020 року.

Я вважаю, що це реальні кроки, спрямовані на поліпшення умов життя нашої країни. Ця програма враховує конкретні насущні потреби й спрямована на їхнє вирішення. Молодь реально може змінити ситуацію в сучасній Україні. У рядах Союзу молоді Регіонів України вже умовно позначилася молодіжна політична еліта. Чітку й цілісну форму набирає молодіжний рух. Молоді люди всі частіше замислюються над питанням, що вони можуть зробити для майбутнього своєї країни. А це позитивна тенденція!»

Категорія: Волинські новини | Переглядів: 585 | Додав: volynregion | Рейтинг: 1.0/1 |