Friday, 17.05.2024, 08:55

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  December 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » December » 9 » Міська влада організовує полювання на «зайців»
Міська влада організовує полювання на «зайців»
14:20
Незважаючи на те, що Волинське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України визнало незаконним підняття цін на проїзд у Луцьких маршрутних таксі, представники міської влади, очевидно, пропустивши повз вуха дане рішення і заходилися розглядати різноманітні варіанти боротьби з безквитковими пасажирами.  

Відомо, що існує обов’язок водіїв видавати пасажирам квитки, а ті у свою чергу зобов’язані вимагати квитки у водіїв. Однак, у міських приватних маршрутних таксі рідко можна побачити, що таке правило виконується. Пасажир, якого зловили без квитка у маршрутці повинен сплатити штраф у 20-кратному розмірі від вартості проїзду, а водія, який не видав квитка, наказують згідно з ст.155 адміністративного кодексу, тобто з нього стягують штраф у розмірі десяти неоподаткованих мінімумів. На разі міською радою було запропоновано створити так звані робочі групи, в які входитимуть працівники податкової інспекції та територіального відділення Голова автотрансінспекції у Волинській області. Після трьох порушень з боку перевізника з ним розриватимуть угоду, а штрафуватимуть перевізника за порушення правил тільки тоді, коли він сам здійснює контроль. 

Взагалі у Луцьких маршрутних таксі абсолютно відсутні умови для того, щоб пасажир міг оплатити свій проїзд, спокійно одержати квиток, законно отримавши право на проїзд. Річ у тім, що коли лучани зранку поспішають на роботу, часто, застрибують у маршрутку, дають гроші водієві, який повинен видати решту (іноді навіть на ходу – що є неабияким порушенням правил безпеки дорожнього руху). Пасажири якнайшвидше проходять, займають місця. Існує також практика передавання грошей водієві, у такому випадку іноді можна й не дочекатися решти, а потім докажи, яку купюру ти «пустив по руках»! Коли працює кондуктор – тоді безумовно претензій немає. 

Часто у маршрутних таксі можна зустріти наліпки-оголошення біля водія «Квиток відривати тут», звісно, пасажири можуть не помітити такої записки, або ж відверто проігнорувати, особливо, за умов часпікової тисняви. Тому, перш ніж піднімати ціни, та організовувати полювання на «зайців», аби з благородними цілями повернути в бюджетне русло кошти виручені за проїзд, потрібно спочатку створити комфортні умови для видачі та отримання квитків.

 

Степан Старчук

Категорія: Волинські новини | Переглядів: 591 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |