Friday, 17.05.2024, 07:39

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  December 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » December » 8 » Прощальні подарунки від Шиби
Прощальні подарунки від Шиби
13:28
Комусь у новорічну ніч Святий Миколай приносить під ялинку іграшку, комусь милу дрібничку, а комусь... землю. Не в сенсі плодючий чорнозем у хустинці, а право власності на ділянку, вартістю у кілька тисяч умовних одиниць, у хорошому районі міста.
      Ви запитаєте, хто ж цей козирний Миколай і кому він носить такі дороговартісні дарунки? Відповідь проста: Миколая звати Богдан, а прізвище його Шиба, а отримувачі презенту – наближені люди.
     А тепер про передісторію таких недешевих передноворічних дарунків. 25 листопада відбулась чергова, 50-та сесія Луцької міської ради, на якій було вирішено віддати 18 земельних ділянок по вулиці Трункіна (район вул. Дубнівська) під приватні забудови. Розподіл відбувався під пильним контролем особисто Богдана Павловича і його заступника пані Соколовської.
     Причому, такий шмат міської землі виділяється абсолютно безкоштовно, так ,и мовити в рамках проектно-будівельної діяльності у м. Луцьку. «За» дане рішення проголосували 24 депутати, з них 15 представники БЮТу. Тобто рішення роздерибанити землю прийняте біло-червоною більшістю.
     Варто зауважити, що на отримання земельної ділянки, як і на отримання квартири є своя черга. Втім, ніхто з тих, хто в черзі стояв землю на Трункіна не отримали. Можливо це категорія людей? які мають право на позачергове отримання ділянки: інваліди, багатодітні сім’ї, та інші пільгові категорії, що підпадають під розподіл? Переглянувши список щасливчиків жодного представника зазначених категорій не знаходимо. То хто ж отримав ласий шматок землі в межах Луцька? Дивимось у рішення міської ради, де чорним по білому виведені два прізвища, які не підпадають ані під категорію інвалідів, ані багатодітних сімей. Це пан Тимощук (не плутати з однофамільцем футболістом), який є членом виконкому міської ради, а також директор департаменту підприємництва при міськраді Олександр Козлюк, для того щоб уникнути запитань, ділянку оформили на його дружину. Щоправда сім'я Козлюків підпадає під визначення «молода», але таких «молодих» не одна сотня в черзі, разом з тим, перевагу отримав чиновник міської ради.
     Зауважте, ці люди далеко не бідні і не бездомні. То чим мотивувати таку вибіркову щедрість луцького мера?
     Засідання луцької міської ради віднедавна крім як шоу, назвати важко. Мер буквально пропихає потрібні рішення, як не за другим, то за п’ятим голосуванням, що є грубим порушенням регламенту. Так сталося і цього разу. Коли за першим разом в окремих депутатах ще заговорила совість і вони вирішили не робити необдуманих вчинків, то Богдан Павлович дав їм другий шанс зробити «правильний» вибір, бракуючі голоси таки знайшлися і громадянин Тимощук отримав земельну ділянку.
     Питань по Олександру Козлюку взагалі не виникало, адже він депутат міської ради, ще й очолює департамент-годівницю, тому потрібні голоси були віддані за першим разом.
     Як би там не було, а це вже далеко не перші земельні дарунки від Богдана Шиби. Попередньо ми публікували статтю і про оборудки головного БЮТівця Волині Євгена Кирильчука. Висновки очевидні: ось вам і «помаранчева» влада, ось вам демократія, ось вам на додачу і справедливість. Чи варто було за неї боротися у такому вигляді?
     Р.S. Наразі ми опублікували імена двох «нужденних» громадян, яким конче потрібне місце під забудову. Після 51-ї сесії решта 16 ділянок знайдуть своїх господарів, список обраних ми обов’язково повідомимо.
 
На завершення, щоб народ знав поіменно своїх "героїв" подаємо список тих, хто скав "ТАК" розбазарюванню землі на Трункіна:
 
Анатолій Бірюков
Алла Бондарчук
Руслан Вайман
Вадим Вітинський
Василь Гриб
Сергій Григоренко
Богдан Дутчак
Олександр Івлев
Олександр Козлюк
Віталій Кравчук
Світлана Мамосюк
Володимир Наливайко
Володимир Никитюк
Тихон Павлюк
Микола Сур'як
Василь Тимощук
Олександр Хоменко
Юрій Циганюк
Степан Цимбалюк
Антон Цісарук
Віктор Юрченко
Богдан Шиба
 
 
Світлана Задорожна

Категорія: Волинські новини | Переглядів: 1024 | Додав: volynregion | Рейтинг: 1.0/1 |