Friday, 17.05.2024, 05:10

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  November 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » November » 4 » «Липова» боротьба з епідемією по-Тимошенківськи вартуватиме українцям життя
«Липова» боротьба з епідемією по-Тимошенківськи вартуватиме українцям життя
13:05
Рік тому прем’єрка била себе в груди, запевняючи, що економічна криза не зачепить Україну, тому що в нас все добре і стабільно, а в результаті українська економіка обвалилася сильніше, ніж в інших країнах світу. 
Так і Міністерство охорони здоров'я України нинішнім літом відрапортувало про проведені протиепідемічні заходи, а сьогодні від вірусу масово гинуть люди. Це відбувається внаслідок того, що уряд Юлії Тимошенко повністю провалив підготовку до захисту жителів України від страшної епідемії грипу А/H1N1.
Прем’єр-міністр знову виявилася нездатною захистити Україну від біди, не змогла ефективно протистояти епідемії страшної хвороби. Виконавча влада черговий раз обдурила народ. Протягом останніх п'яти місяців з моменту оголошення пандемії Всесвітньою організацією здоров'я, в Україні так і не була розроблена система протидії смертельному вірусу. За весь цей час Міністерство охорони здоров'я (МОЗ) не закупило ні діагностичного устаткування, ні вакцини, ні тест-систем. Замість цього чиновники вирішували, як поділити призначені для заходів бюджетні гроші.
Тимошенко втратила можливість запобігти вірусній епідемії. Влада повинна була провести вакцинацію від сезонного й «свинячого» грипу, але не зробила цього. Тепер прем'єр активно імітує боротьбу з епідемією, замість того, щоб заспокоїти людей і забезпечити умови для поповнення запасів ліків у країні.
Так, влада нічого не робила й не робить для запобігання в Україні можливої пандемії грипу Н1N1, адже ще на початку року Комітет ВР із питань охорони здоров'я попереджав про те, що вірус може прийти в Україну, а ми не будемо готовими до нього. Було проведено п'ять (!) засідань, на яких обговорювалася необхідність закупити відповідні тест-системи і забезпечити ними області. В результаті сьогодні регіони не мають можливостей діагностувати Н1N1! Вони змушені направляти аналізи в Київ, звідки їх переправляють у Лондон для визначення остаточного діагнозу. Весь процес триває близько 10 днів, а за цей час інфекція від хворого не тільки може розійтися по місту, а погано закінчитися для нього самого.
Сьогодні уряд, очолваний тою, «яка працює», фінансує галузь охорони здоров'я в кілька разів гірше, аніж у свій час уряд Віктора Януковича. Тепер вартість медикаментозного лікування в Україні, з розрахунку на одного пацієнта знизилася до 5 гривень, що цілком унеможливлює повноцінно лікування хворих.
Уряд же планує закупити за кордоном медичного устаткування за цінами, що в 3-4 рази вище реальних. Так про чиї кишені дбають чиновники? Взагалі, так ставлячись до охорони здоров'я, ті 300 тисяч нових робочих місць, які обіцяє створити Тимошенко, якщо стане президентом, з'являться не в результаті підйому економіки, а через скорочення народонаселення, іншими словами вимирання.
Граючи в «боротьбу з епідемією», Тимошенко вирішила ввести тритижневий карантин. Водночас прем'єр заявила, що в державному бюджеті немає коштів на оплату відпусток батькам, в які вони змушені піти, аби доглядати за дітьми, які у зв’язку з епідемією не ходять у садочки. В результаті вона де-факто відправила в тритижневу неоплачувану відпустку людей, в яких є малі діти. Сотні тисяч наших громадян залишилися один на один зі своїми проблемами, які виникли «завдяки» уряду Тимошенко. Але разом з тим вона «вибиває» мільярд гривень із держбюджету для боротьби з епідемією. Куди підуть ці гроші? На закупівлю «Таміфлю», єдиним оптовим закупником якого є близька члену БЮТ Богданові Губському, компанія «Оптима-Фарм». Саме вони й зароблять на горі людей. Левова частина бюджетних грошей, що передбачена для захисту від вірусу, буде розкрадена й використана потім на передвиборчу компанію Тимошенко. Нещодавно прем’єрка зверталася до українського народу, закликаючи не панікувати, і погрожуючи власникам аптек, які піднімають ціни на «протигрипозні» медикаменти, забрати у них ліцензії, мовляв, «не дам нажитися на біді людей». Тоді люди скептично ставилися до її слів, а тепер і зовсім гидко згадувати. Мешканцям Луцька добре відомо, як, отримуючи новий товар в аптеках, його одразу ж відкладають «для своїх», або продають за цінами, які відрізняються від тих, що вказані на вітринах. БЮТ, в той час, проводить демонстративні піар-акцій перед телекамерами, вигадуючи безглузді проекти, а не зосереджено працює над невідкладними заходами по боротьбі з епідемією.
Замість організації попереджувальних заходів, Ю.Тимошенко влаштувала масові акції - передвиборні концерти та народні гуляння. Ігноруючи інформацію про початок епідемії грипу, вона таки доручила привезти в столицю десятки тисяч людей з регіонів, які вже були джерелами інфекції. Зараз прем'єр пнеться погасити пожежу в охоплених епідемією регіонах, створюючи видимість реальної роботи. Однак усього цього не було б, якби глава уряду подбала про народ заздалегідь.
Виступаючи сьогодні з парламентської трибуни, народний депутат, заступник Голови Партії регіонів Ганна Герман зазначила: «Ажіотаж, який роздмуханий урядом навколо епідемії, вже спорожнив гаманці українських громадян». До речі, експерти підрахували, що в середньому кожен українець уже витратив на ліки від ста до тисячі доларів. При цьому уряд не хоче платити підвищені зарплати і пенсії найбіднішим українцям – пенсіонерам і найменш забезпеченим. Невже уряд, допускаючи такі страшні помилки, які відображаються на на здоров’ї і житті людей, зовсім не боїться відповідальністі за це?

Анастасія Кажан


Категорія: Аналітика | Переглядів: 540 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |