Friday, 17.05.2024, 08:54

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  November 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » November » 4 » Хто відповідальний за терор проти українців?
Хто відповідальний за терор проти українців?
11:05
«Cучасний тероризм має велику різноманітність мотивацій, цілей та підходів. Проте у всіх випадках його прагненням є навмисне насилля або погроза таким насиллям, незважаючи ні на які закони чи моральні норми. При цьому завжди ставиться за мету викликати паніку серед населення, підірвати основи суспільного ладу або досягти політичних змін. Тероризм стає багатовекторним, багатоманітним за цілями та характером враження, перетворюючись нерідко у прибутковий бізнес через страждання та смерть людей, яка в дійсності виступає уже не як мета самого теракту, а як засіб, як інструмент".

Це цитата з публікації «Актуальні проблеми правового забезпечення боротьби з терроризмом», розміщеній на сайті Міністерства юстиції України. Власне за спробу вчинення подібних дій передбачається кримінальна відповідальність від семи до дванадцяти років.

З позиції часу можна впевнено стверджувати: те, що відбулося в Україні протягом минулого тижня саме підпадало під категорію терористичного акту.

Для того щоб дати правильні відповіді, потрібно поставити правильні запитання:

- Чи є в Україні епідемія «свинячого грипу»?

- Чи є в Україні епідемія взагалі?

- Чому інформаційний простір вже кілька днів переповнений інформацією про «свинячий грип»?

- Хто заробляє на епідемії?

Для відповіді на ці питання потрібно простежити, які розвивались події. До минулої п’ятниці 28 жовтня країна жила без епідемії. 30 жовтня, в інформаційних агентствах з’явились перші повідомлення про те, що від грипу та ГРЗ у західних областях України протягом останніх 11 днів померло 30 чи 34 людини (за різними версіями).

Всього тих, хто захворів до 30 жовтня було 40 тисяч чоловік. Припустимо, це багато.
Хоча, можливо і ні. На вулиці листопад, вологість, холод. І чомусь не наводиться статистика минулих років. Немає даних для порівняння. А значить, можна говорити все, що завгодно.

Так і вийшло. В той же день заговорили про епідемію свинячого грипу і атипової пневмонії в Україні.

Зі слів міністра охорони здоров’я Василя Князевича: «На жаль, ми повинні констатувати, що в Україні фактично почалась епідемія каліфорнійського грипу A/H1N1. Ми розглядаємо можливість оголошення карантину не лише у західних областях, але й по усій країні, оскільки вірус розповсюджується надзвичайно швидко», - сказав він. Новину відразу підхопили і розвинули Віктор Ющенко, Юлія Тимошенко і РНБО.

А тепер увага. Чи відомо вам, що таке епідемія? Класика жанру говорить, що це хвороба, яка розповсюджується зі швидкістю більшою, ніж до цього.

Теорія епідемій розповідає, що спочатку протягом тижня хворіє кілька людей. Якщо їх не лікувати, то з часом накопичується критична кількість хворих. А після того, як умовно кажучи захворіє 649 чоловік, процес зараження нових людей пришвидшується в десятки і сотні разів. Ця межа називається «епідеміологічний поріг». Після того, як він перевищений, починається епідемія.

Виникає запитання, на основі яких даних Князевич оголосив епідемію «свинячого грипу?» Він не наводив жодної статистики, окрім загальної кількості тих, хто захворів на ГРЗ та грип. Тобто жодного порівняння з минулими роками не прозвучало.

У підсумку, 40 тисяч застуджених, 30 померло від загальних застудних і вірусних захворювань плюс ДВА!!! Підтверджених випадки А/H1N1. Хіба епідемія починається після двох підтверджених хворих?

30 жовтня виявилось, що хворих А/H1N1 не два, а цілих три. Мінохоронздоров’я підтвердило, що лише один випадок смерті з 30 має діагноз "свинячий грип".

До того ж питання в тому, яким чином поставили діагноз. Адже 200 тестерів надійшли, але до них не вистачало окремих деталей «праймерів», які потрібні для ідентифікації хвороби. Виходить, визначали на звичайному мікроскопі?

30 жовтня Тимошенко заявила, що в Україні лабораторно підтверджені 11 випадків захворювання грипом А/H1N1.

Знову питання - 11 чоловік це епідеміологічний поріг для країни з населенням 46 мільйонів чоловік?

Пізніше, в понеділок, стало відомо про 22 хворих. Про це повідомив заступник міністра охорони здоровя Василь Лазоришинець. Дві години по тому Тимошенко назвала іншу цифру – 14 хворих, при цьому вона підкреслила, що число заражених "свинячим грипом" станом на понеділок не змінилось.

І 2, і 3, і 11, і 14, і 22 – усі ці числа говорять про те, що міністр, його перший заступник вигадали епідемію «свинячого грипу». Висмоктали її зі стерильного медичного пальця. А прем’єр-міністр і президент підтримали їх у цьому занятті. При цьому є велике питання стосовно того, хто ж був ініціатором.

Так, можливо, є епідемія. Але не "свинячого грипу", а звичайного або ГРЗ. Що знову ж нормально для осені.

Порівнюючи статистику з минулорічною, навіть сама Тимошенко визнає, що дані приблизно однакові. Цьогорічні навіть на 20% нижчі. Є загальновідомі дані: щороку у світі від різних мутацій грипу вмирає півмільйона людей. Це приблизно 1400 чоловік щодня. Така ж ситуація з пневмонією. Від звичайного запалення легень щороку у світі вмирає близько 2 мільйонів дітей. І мабуть стільки ж дорослих.

Згідно з даними регіональних бюро Всесвітньої організації охорони зодров’я, загальна кількість підтверджених випадків захворювання людей викликаних вірусом А/H1N1, в світі становить 407 тисяч 677, в том числі 4 тисяч 877 – летальних випадків.

Хіба це дає нам підстави говорити про смертельну загрозу, яка нависла над Україною?

Виникають беззаперечні підстави для того, щоб припустити, що уряд вирішив «під шумок» витратити 5,5 мільярда гривень. Далі можна нічого не пояснювати, але деталі гірші, аніж суть того, що відбувається.

Дуже дивує швидкість з якою під «необхідні цілі» виділяли кошти. Як тільки стало відомо про хворобу, в.о. міністра фінансів Ігор Уманський і прем’єр Юлія Тимошенко сказали, що готові дати гроші на боротьбу з нею. До речі, в той самий день вже була відома сума. Це досить дивний факт. При нашій бюрократії та безгосподарності, збір інформації з лікарень і аптек зайняв би як мінімум тиждень. За один день вона могла надійти тільки у двох випадках: або була підготовлена раніше, або її не було взагалі.

"Уряд виділяє 0,5 мільярда гривень для того, щоб закупити усі необхідні лікарські засоби ", - сказала Тимошенко, відкриваючі ранкове засідання уряду в пятницю.

Пізніше, у той же день, на зустрічі з керівниками західних областей, вона назвала вже у шість разів більшу цифру – 3 мільярди гривень. Щоправда, через якийсь час 3 мільярди виправили на 500 мільйонів. Чи звучала цифра 3 мільярди, вже ніхто не може точно сказати. Пропонуємо вважати, що так. Оскільки в той же день її розтиражували багато телеканалів і друкованих ЗМІ.

В обох випадках Тимошенко не уточнила, з яких джерел уряд планує виділити вказані засоби. Нагадаємо, зараз у Кабміну взагалі немає грошей, і він бере в борг під 30% річних.

Теоретично, це означає, що гроші повинен буде надрукувати Нацбанк. І, звичайно, він не має права відмовити. Тут справа серйозна.

В понеділок, 30 жовтня, питання грошей отримало цікаве продовження. Віктор Ющенко запропонував дофінансувати підвищення соцстандартів за рахунок таємного джерела - "экономії на обслуговуванні внутрішнього боргу".

В той же день Тимошенко подала в Раду поправки до бюджету-2009. В них вона запропонувала профінансуати виділення грошей на боротьбу зі «свинячим грипом» за рахунок того ж джерела, яке назвав президент.

Так от, йдеться про 5,5 мільярда гривень. Уряд планував у цьому році потратити на обслуговування держборгу 10 мільярдів гривень. Але за фактом потратить лише 4,5 мільярда. Дав грошей МВФ, плюс на рекапіталізацію витрачено значно менше, ніж очікувалось.

Звичайно, цих грошей в реальності не існує. У будь-якому випадку їх повинен надрукувати Нацбанк. Тому повинні бути вагомі причини, щоб Стельмах не зміг відмовити Тимошенко.

І для цього склалися усі обставини. Адже , якщо не зраджує пам'ять, до 30 жовтня, держава жила без «свинячого грипу».

Вже два роки в країні створювався постійний інформаційний фон, який втовкмачував у свідомість українців факт, що хвороба існує і вона – небезпечна. Коли інформація накопичилась до критично необхідного рівня, її успішно використали.

30 жовтня настав ключовий момент. В той день почали говорити всі – Мінздоров, Тимошенко, Ющенко, Богатирьова. Всі кинулись піаритися на гучному інформприводі. І тут же у людей спрацювала глибинна пам’ять. Все, чим їх напихали протягом двох років, вилилось в психоз. Тут же виникли маски, черги в аптеках і розмови про необхідність витратити 500 мільйонів, 3 мільярди і 5,5 мільярдів.

Проаналізувавши новини в Інтернеті, можна було очікувати, що ліки будуть купувати у британської GlaxoSmithKline PLC. Але в реальності, виявилось, що виграє інша фармацевтична компанія.

"Таміфлю" - препарат швейцарської компанії F. Hoffmann-La Roche LTD. І саме цій компанії найближчим часом потечуть сотні мільйонів з України.

"Таміфлю", а не інші ліки від звичайного грипу, вже дають усім вагітним жінкам, які живуть на заході України і мають необережність звернутися за допомогою до лікарів після невинного чиху.

 Не хочеться коментувати обґрунтованість рішень ВОЗ. Але чому в Україні, де немає епідемії «свинячого грипу», вагітних шпигують саме цим препаратом? 

Висновок перший. Епідемія "свинячого грипу" вигадана.

Висновок другий. Незважаючи на це, уряд хоче витратити 5,5 мільярда.

Висновок третій. Тому прем’єр, президент, голова РНБО і, звичайно, Мінохоронздоров’я всіляко стимулюють тему епідемію. Їх підтримують маса різних людей – від міжнародних чиновників і бізнесменів до простих людей, які піддались психозу.

Висновок головний. Все це не означає, що хвороби немає. Є, але інша – звичайний грип. Тому захищайтесь від інфекції. Але купуючи маску чи «Таміфлю», пам’ятайте, що у цей момент хтось заробляє на вас мільярди.

Післяслово

Для того, щоб зрозуміти, що першочергову вигоду з ситуації отримає уряд, варто просто проглянути архів доепідемічних новин, там і бюджет, і соціальні стандарти, і маса інших питань, які реальність висувала діючому уряду. Псевдоепідемія зняла їх усі за один день. Нашу пильність намагаються приспати, і при цьому ще й солідно обібрати. До того ж, вибори на носі, а заборона масових зібрань унеможливлює агітацію, і масу інших запланованих заходів кандидатів у президенти, а уряд тим часом працює і ЗМІ стають безкоштовним плацдармом для висвітлення прем’єрської «турботи». Втім за паніку в народі, відмивання коштів навряд чи хтось відповідатиме, незважаючи на те, що усі події останніх днів підпадають під один масштабний терористичний акт.

Категорія: Аналітика | Переглядів: 630 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |