Friday, 17.05.2024, 04:56

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  December 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » December » 15 » Ярослав Гурманчук: "Обираючи Президента, потрібно звертати увагу на його команду на усіх рівнях"
Ярослав Гурманчук: "Обираючи Президента, потрібно звертати увагу на його команду на усіх рівнях"
14:10
Ситуацію всередині країни найкраще можна зрозуміти не за проголошеннями з урядової трибуни, а за розповідями очевидців, людей, які живуть щоденними проблемами, які відчувають повною мірою труднощі сьогодення. Згідно з тими питаннями, які ставить життя перед українцями, вони повинні обрати собі керівника на наступні 5 років. Про своє бачення людини, яка гідна обіймати головну посаду в державі ми запитали у Ярослава Гурманчука, голови Любомльської районної організації Партії регіонів.
Ярославе Анатолійовичу, попереду вибори Президента. Це доволі серйозна подія, адже від цього залежить як ми будемо жити в подальші п’ять років і в якому напрямку будемо рухатись. Скажіть, кого Ви, як голова районної організації вважаєте основним конкурентом Віктора Януковича на президентських виборах?
Нашими політичними конкурентами є ті люди, які проводять антинародну політику, які незважаючи на важкі будні українців не роблять жодних кроків, щоб полегшити їм існування. Що стосується політичних поглядів, то Партія регіонів і надалі займає у цьому питанні толерантну позицію. Ми переконані, що час розставить усі крапки над «і» і люди зроблять висновки з того, що зараз відбувається в державі. Робити спроби грубого переконання ані в наших інтересах, ані в наших правилах.
Розкажіть про Ваші прогнози стосовно виборів 2010. Чого на Ваш погляд очікувати волинянам?
Сподіваюсь, що вибори будуть «прозорими»! Хоча, я цікавився думками експертів, вони стверджують, що в разі, коли відрив у першому турі становитиме 5-6%, то Тимошенко отримає шанс для провокування хаосу та безладу в країні. Але я впевнений, що цей сценарій чужий для більшості громадян. Тому оптимальний варіант – це мобілізація усіх чесних людей для того, щоби вже у першому турі Віктор Янукович переміг кандидата від збанкрутілої влади на 10-15%. Щоби ніхто за жодних умов не намагався підмінити рішення народу постановою продажного суду.
Тимошенко розуміє, що земля горить під ногами. Тому в хід йдуть шантаж, підкуп, адміністративний ресурс та брудне підтасовування. Натомість на всіх зустрічах з однопартійцями і однодумцями я наголошую, що ми повинні дотримуватись в першу чергу норм закону, показувати приклад вихованості та бути взірцем для інших учасників виборів. Ми відкриті для співпраці з іншими політичними силами, головне, відсутність принципових протиріч у поглядах на майбутнє України.
Якими якостями на вашу думку повинен володіти майбутній Президент. Які критерії є повинна мати людина для того, щоб обіймати головну посаду в державі?
Сьогодні як ніколи Україна потребує стабільності і спокою після п’яти років хаосу, викликаного постійними колотнечами і війнами між представниками «помаранчевої» влади. Ефективний лідер в країні вже давно є. Його прихід до влади, на мою думку, це питання часу. Якими якостями повинна володіти дана людина? Перш за все чесністю і відповідальністю за власні слова. Віктор Янукович вже неодноразово доводив, що ці властивості йому притаманні.
Народу не потрібен президент-інтриган, президент-брехун, президент-махінатор. Громадяни повинні чітко це усвідомити. До того ж, коли ми обираємо керівника держави, то «наймаємо його на роботу» не самого. Ми його обираємо з командою людей. Тому виборці повинні бути дуже уважними не лише до особи кандидата в президенти, а також до людей, які його представляють на різних рівнях.
Які подальші плани в роботі організації. Чи планується проведення масових заходів: мітингів, концертів?
Зараз для нас головне – агітація, яка дозволена законом, зокрема, намети з агітаційними матеріалами, які мають на меті донести людям інформацію про першочергові завдання Віктор Януковича.
Крім того, триває щоденний прийом громадян. Багато людей сьогодні розгублені і звертаються з масою запитань та проблем. В першу чергу допомагаємо порадою, скеровуємо громадян згідно їхнього запиту та потреб. Звичайно, я розумію, що в приватному порядку і в порядку постійної живої черги ми навряд чи зможемо охопити велику кількість людей, ми просто фізично не зможемо всім допомогти. Тому потрібно розуміти: для того, щоб життя змінилося, потрібно змінювати владу і принципи керування державою. Тоді, можна буде допомагати не порадами, а прийняттям конкретних законодавчих актів, для того, щоб життя людей пішло у висхідному напрямку.
Від концертів та шоу-програм ми відмовились одразу. Концерт – це свято, відпочинок, веселощі… Яка агітаційна цінність таких кроків, в чому їхня ідея? Погодьтеся, «на дурняк» послухати столичних виконавців, квитки на яких за інших обставин коштують чимало грошей, піде багато людей, незалежно від політичних переконань. Послухали, повеселилися і розійшлися кожен при своєму. Разом з тим, це недешеве задоволення: транспорт, звук, оренда залу, гонорар співакам… Ми не настільки багаті, щоб витрачати гроші на нераціональні речі, тим більше в кризу. Крім того, не виключений ризик провокацій на політичному підґрунті. Тому, краще не дражнити долю. До того ж, доступне пояснення програми кандидата у Президенти Віктора Януковича і перспектив від його майбутнього президентства, значно ефективніше, аніж тригодинне шоу, яке обійдеться у цілий статок.
Разом з тим, ми не відмовляємося повністю від проведення культурно-масових заходів, але від цього справді повинна бути користь. Невдовзі ми плануємо провести спортивно-дружні змагання з іншими партіями по міні-футболу. Думаю, що буде цікаво і здорово.

Розмовляла Світлана Задорожна
Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 896 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |