Friday, 17.05.2024, 08:11

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  November 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » November » 11 » "Яблунька" - безпритульна громадська організація
"Яблунька" - безпритульна громадська організація
16:18
В редакцію газети «Волинь Регіон» звернулася Вікторія Зіборова, керівник волинської обласної асоціації одиноких матерів «Яблунька». Те що вона нам розповіла вже, напевно, нікого у цій країні не здивує, а ще раз підтвердить «якість» роботи діючої влади на всіх рівнях. 
Громадська організація шукала приміщення для заселення. І, зрештою, вдалося його підшукати і вже у 2007 році рішенням міського відділу комунальної власності орендувати. «Яблунька» підписала договір з ЖЕКом, в якому обумовили можливість ремонту (за власний кошт, зрозуміло), окремого входу та інших побутових благ. Та коли члени організації прийшли туди, виявилось, що це 80 кв. м підвалу, без світла, без води, ну себто вода була, тільки на підлозі… Та волинські одинокі матері не здалися і намагалися вирішити проблеми, поставлені перед ними «ефективною» владою. Спочатку один з мешканців був проти сусідства підвалами.
Потім керівника «Яблуньки» викликали в прокуратуру і продемонстрували документи, які вказують на те, що приміщення належить МНС і є оборонною спорудою. А взагалі-то, це колишнє бомбосховище (непоганий варіант міська рада нараяла одиноким матерям?) і, чого й варто було очікувати, ніякого ремонту робити там не можна. Далі відбувався довгий процес відповіді нашого мера Б. Шиби на запит організації про можливість ремонту в підвалі, оскільки його орендували як нежитлове приміщення. І Шиба знову підтвердив, мовляв, все нормально, заселяйтесь. Прокуратура знову ветувала таке рішення міського голови і знову відправила організацію на вулицю.
Нічого не нагадує? Зазвичай у байках подібні пересмикування нічим хорошим не закінчувались.
«Яблунька» три місяці проплачувала оренду по 900 грн на місяць. Ці кошти – членські внески, іншими словами – гроші людей, які хочуть допомагати самотнім матерям. Держава у цьому відношенні абсолютно пасивна, те становище, у якому перебуває ця категорія громадян просто злиденне. Керівнику асоціації натомість запропонували виконати надскладну процедуру оформлення приміщення для остаточного дозволу в’їхати туди (запит в Київ, розгляд, перенаправлення справи в МНС і т.д.), швидше за все це робиться тільки для того, аби відбити остаточне бажання домогтися права на це приміщення кимось, але аж ніяк не громадською організацією. Таких історій чимало у місті та й в Україні в цілому. Постає вервечка риторичних питань: допоки це все триватиме? Скільки часу в нас ігноруватимуть людські цінності: інститут сім`ї, материнство, спілкування у час, коли жінка перебуває у вакуумі взаємостосунків після розлучення? І допоки подібні організації, які є для когось останньою надією, селитимуть в бомбосховищах і ще й гнатимуть звідти у шию?
 
Микола Бондарчук

Категорія: Волинські новини | Переглядів: 555 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |