Friday, 17.05.2024, 06:50

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  November 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » November » 4 » Шиба визнав, що Тимошенко не готова до епідемії?
Шиба визнав, що Тимошенко не готова до епідемії?
11:01

Після епідемії грипу лікарі все одно матимуть роботу, адже треба буде лікувати населення від хвороб печінки, шлунку, кишкового тракту, які постраждають у результаті панічного вживання «антигрипозних» препаратів. Таке припущення висловив градоначальник міста Луцька Богдан Шиба на черговому щовівторковому засіданні оперативної ради.

Шиба запевнив, що в місті досі не виявлено ознак каліфорнійського грипу, проте епідемія звичайного грипу і гострих респіраторних захворювань має місце. Він заявив, що навколо цієї проблеми було створено неабиякий ажіотаж, що стало причиною паніки. Він навів приклад статистики скарг на здоровя за лютий місяць минулого року, тоді, в пік епідемії, їхня кількість сягала 3,4 тис. на день. Цього року з 30 жовтня по 2 листопада медики зафіксували 4,3 тис. звернень, серед них 190 випадків – звичайний грип.

Проте найстрашнішим вважає мер Луцька те, що сьогодні люди почали купувати та приймати різноманітні лікарські засоби, які згодом можуть спричинити ускладнення функціонування печінки, шлунку та інших органів. Таким чином можна зробити висновок, що мер міста визнав не підготовленість уряду Тимошенко до боротьби з епідемією, тим більше до боротьби з невідомою епідемією. Адже досі в Україні не можуть дати стовідсоткову гарантію на те, що люди помирають саме від "свинячого" грипу.  Шиба закликав усіх, приймати ліки тільки за призначенням лікарів, які у свою чергу не можуть поставити правильний діагноз, у зв'язку з відсутністю тест-систем в країні. Нещодавно Тимошенко особисто зявила, що діагнози, які ставлять лікарі хворим не є точними.

У кінці 90-х південною Україною прокотилась епідемія холери. 2 роки підряд лікарі находили трупи бомжів, оголошували про виявлену у них холеру і вибивали на боротьбу з хворобою фінансування. Щоразу, приблизно через місяць лікарі оголошували про перемогу над хворобою і будь-яка інформація зникала. Самі медпрацівники говорили, що таким чином чиновники управлінь заробляли гроші в умовах, коли медицина хронічно недофінансовувалася. Зараз ця схема може бути використана в умовах усієї країни. Так, схоже на те, що і Шиба проявив неабияку гнучкість і вирішив використати проблему епідемії грипу, аби «під шумок» отримати медичні препарати, так би мовити, нахаляву. Він звернувся до міських голів партнерських та дружніх міст Польщі та Литви з проханням надати допомогу Луцьку в подоланні епідемії грипу. «Існуюча загроза поширення епідемії грипу в місті Луцьку вимагає від мене звернутися до Вас за невідкладною допомогою», –   йдеться у зверненні міського голови. Такі листи надіслано на адреси муніципалітетів Любліна, Ольштина, Торуня, Жешува (Польща), Тракаю, Каунасу (Литва). Окреме звернення було надіслано до міжнародної організації «Мости дружби» (Німеччина), з якою Луцьк уже 15 років підтримує тісні контакти. Завдяки такій співпраці лікувальні заклади Луцька отримують гуманітарну допомогу: медичне обладнання, карети швидкої допомоги, меблі. У зверненні Богдана Шиби також вказано перелік необхідних медичних препаратів, яких наше місто потребує для ефективної протидії поширенню епідемії грипу.

Тоді незрозуміла позиція мера: то він радить всім не панікувати, мовляв, все добре, то гарячково випрошує у сусідніх міст допомоги?

Скидається на те, що це нестандартне вирішення медичної проблеми в умовах мізерного фінансування вітчизняної медицини. Ставка робиться на психологію. Сьогодні усі панікують, завтра буде створений інший, більш актуальний привід і відповідно уся інша інформація начисто стирається. Разом з тим, ми як знедолені виклянчимо у сусідів трохи медичного реманенту.   

 

Степан Старчук


Категорія: Волинські новини | Переглядів: 524 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |