Friday, 17.05.2024, 06:11

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  July 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » July » 23 » Високопосадовці піаряться на смерті Гонгадзе?
Високопосадовці піаряться на смерті Гонгадзе?
13:00
Днями громадськість сколихнула остання новина у справі скандального вбивства журналіста Гонгадзе – впіймали колишнього начальника головного управління кримінального розшуку МВС України Олексія Пукача. За версією слідства - головного виконавця вбивства. Після такої новини з’явилося безліч запитань: чому впіймали генерал-лейтенанта саме зараз і чи полетять голови замовників вслід за Пукачем?

Справа вбивства відомого журналіста Гонгадзе й досі для громадськості покрита туманом. Люди лишень здогадуються, що влада грається у мовчанку бо й сама причетна до чорної справи. Безпосередні виконавці вбивства (Валерій Костенко, Микола Протасов і Олександр Попович) вже відбувають строк за гратами, замовників же шукають вже 9 рік поспіль. Весь цей час перші особи держави розповідали українцям, що теж прагнуть справедливості і щоб винні отримали по заслугах. Раз на рік звітували, що розслідування триває. Та останні події змусили експертів висунути думку, що затримання Пукача – передвиборче шоу. Адже після цього, один поперед одним Ющенко та Тимошенко почали присвоювати собі заслуги у розкритті вбивства. Зокрема, президент заявив «Справа честі для мене – це розслідування справи вбивства Георгія Гонгадзе». Щоправда, з вуст гаранта ні слова не прозвучало, що Пукача шукали 6 років через суддю, нагороджену президентом. Всі ці роки переховувався вбивця через помилку, а може й свідомий вчинок, судді Марії Приндюк. Працівниця феміди у листопаді 2003 звільнила Пукача з-під варти, після чого він зник. У квітні 2004 року Приндюк взагалі закрила кримінальну справу проти головного виконавця вбивства журналіста Георгія Гонгадзе. Незважаючи на це, у 2007 році Президент Віктор Ющенко присвоїв Марії Приндюк почесне звання заслужений юрист України "за значний особистий внесок у розбудову правової держави, здійснення правосуддя, високий професіоналізм у захисті конституційних прав і свобод громадян". Виникає питання, за який такий професіоналізм Ющенко роздає винним у тому, що головний підозрюваний у скандальному вбивстві журналіста зник, нагороди? Чи відзнаку Приндюк отримала саме за звільнення Пукача, і це добре спланована акція?

Так чи інакше, але справа добігає кінця і логічної розв’язки. Щоправда в Україні з висновками треба зачекати. Всі ми пам’ятаємо, що сталося з попередніми нібито свідками чи учасниками вбивства високопосадовцями: хтось з генералів МВС впав у кому, а потім помер, або загадково зник з лиця землі. Чи не чекає така ж доля Пукача – єдиного хто може викрити замовників?
Чи побілішають нарешті всі чорні плями у справі вбивства Гонгадзе, покаже час. Після затримання Пукача, колишня політична еліта помітно пожвавилася, що наштовхує на різноманітні роздуми. Так, зафіксована небувала активність адвокатів екс-президента Леоніда Кучми, спікера ВР Володимира Литвина і екс-глави СБУ Леоніда Деркача. Їх юристи вже приймають міри для з’ясування потенційної небезпеки, яка нависла над їх високопоставленими клієнтами, після затримання виконавця Пукача. Згідно з останніми публікаціями у ЗМІ на цю тему: Литвин та Деркач вже намагаються зустрітися з Генпрокурором України, аби переконати його в тому, що затриманий генерал бреше.

Олена Славута

Категорія: Новини України | Переглядів: 511 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |