Friday, 17.05.2024, 04:15

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  July 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » July » 20 » Президентський мед і дьоготь
Президентський мед і дьоготь
13:58
Цинізмом і популізмом деяких представників влади наших громадян, здавалося б, вже не здивуєш. Багато вже довелося і посміятися, й пролити сліз над непрофесійністю уряду та гаранта. Але останній вочевидь зібрався увійти у історію, як найбільший цинік на посту президента України.

Останні заяви «месії українського народу», змушують засумніватися у розумності сказаного. Днями, Ющенко нарешті повідав електорату істинну місію свого президентства. Зі слів гаранта випливає, що він прийшов до влади з єдиною ціллю – розповісти нації про покоління розтерзаних та замучених українців у часи голодомору і Полтавської битви. Ніхто й не сперечається, історію нашого народу потрібно поважати та пам’ятати, але для президента країни вочевидь знайдуться й інші, не менш потрібні справи, що стосуються не історії, а сьогодення громадян України. У своїй заяві Віктор Андрійович чомусь не згадав про обіцяні 5 років тому 5 мільйонів робочих місць. Воліють не говорити перші особи країни і про тих українців, які сьогодні помирають від нестачі ліків, а подекуди і їжі.

Другою своєю місією на цьому світі Віктор Андрійович вважає «втовкмачення» українцям, що НАТО – це добре. Саме цим президент і буде займатися, якщо його оберуть вдруге.

А останні події за участю президента, такі, як славнозвісне сходження на Говерлу, теж не абияк посмішили народ. Під час епатажного, 35-го сходження Віктора Андрійовича, його супроводжував не вірний електорат, а співробітники СБУ. Правоохоронці, замість шукати шигунів, "лозинських", розбиратися із сомалійськими піратами - тягли на Говерлу 50 метровий, 80-ти кілограмовий український прапор. Японська мудрість говорить: «Мудрець сходить на гору Фудзі один раз, дурень - робить це двічі». Як назвати нашого президента після такої монотонної традиції, важко сказати. «Попахує» радянським популізмом, а для Ющенка - це як виявилось символізм. Взяти гору, значить взяти владу в черговий раз. Ну що ж, дай Боже, як то кажуть, нашому теляті вовка з’їсти.

Як і 5 років тому, на тій же Говерлі Віктор Андрійович голослівно заявляє, що йде на вибори та розповідає присутнім про свої заслуги «За останні 4 роки українська економіка має найкращі темпи свого розвитку. Ніколи за 18 років, як ці останні 4 роки, ми не мали таких темпів національного економічного розвитку. Ми за 4 роки вдвічі збільшили внутрішній валовий продукт нації - в нас такого не було. Ми за 4 роки вдвічі збільшили бюджет країни - в нас такого не було. Ми за 4 роки збільшили у два рази середню заробітну плату - таких темпів у нас не було. За ці 4 роки майже 14 мільйонів українських пенсіонерів отримали пенсію, середній розмір якої сьогодні у чотири рази більший, ніж 4 роки тому. Таких темпів у нас не було». Ющенко вкотре наголосив на важливості національної ідеї, принципах демократії і т.д. А яка вона, українська національна ідея, за що боротися? Тобто в черговий раз, натовп людей безсенсово затоптав гору, розлякав усю живність, приніс із собою масу сміття і це все, чим знакове дане сходження.
Добре що в українців є шанс поглянути на своє життя збоку і подумати над правдивістю слів Ющенка. Цікаво, чи не боїться президент своїми вчинками та заявами розлякати останніх прихильників помаранчевих – 3,5% українців, які за даними опитування хочуть бачити Ющенка вдруге на посту президента і можливо становили ту невелику частину добровольців, яка розбавляла ряди охоронців та СБУшників на черговому «переможному» сходженні.
Олена Кондратюк

Категорія: Новини України | Переглядів: 503 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |