Friday, 17.05.2024, 04:56

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  July 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » July » 10 » Микола Азаров: «В країні є професійна команда, здатна виправити цю бездарну політику»
Микола Азаров: «В країні є професійна команда, здатна виправити цю бездарну політику»
11:58
Міністр фінансів Опозиційного уряду Микола АЗАРОВ про результати діяльності опозиційного уряду впродовж останніх 1,5 роки

- Вперше у політичній практиці та практиці державного керування в нашій країні був створений такий інструмент, як постійно діючий, кваліфікований, професійний опозиційний уряд. Наша команда, працюючи в опозиції, здійснює постійний аналіз всіх кроків і рішень влади. Регулярно розробляються законопроекти й рекомендації, вимоги до уряду й президента. Це пропозиції професіоналів, що довели свою ефективність роботою на найважливіших державних посадах.

Тобто існують інструменти, що дозволяють істотно поліпшувати й вчасно коректувати економічну політику в країні.

Але на жаль, всі заяви, зроблені Юлією Тимошенко ще наприкінці 2007-го про те, що вона буде сприяти роботі опозиційного уряду, надавати матеріали й прислухатися до рекомендацій, так і залишилися порожніми обіцянками. Замість цього в європейській країні відбулися безпрецедентні речі: засекречена інформація державної статистики про соціально-економічну ситуацію, приховуються дані про реальне економічне становище в державі, засекречені дані про казначейське виконання бюджету.

Всі звернення, пропозиції, рекомендації і законопроекти нашого опозиційного уряду, які є життєвонеобхідні країні, залишаються без відповіді і досі.

Наприклад, опозиційний уряд розробив системний антикризовий план дій, що суттєво відрізняється від усього того, що хаотично робить Кабмін, нібито борючись із кризою. Діючий уряд Тимошенко так і не представив чіткої програми дій, а запропонований нами антикризовий план ще минулого року і досі припадає пилом.

Проте, я вважаю, опозиційний уряд зумів донести до свідомості людей, до громадськості реальний стан справ, викрити фальшиві популістські декорації, якими діючий уряд намагався прикрити свою безпорадність перед обличчям кризи. Влада виявилася нечесною й безвідповідальною перед народом. А ми дали людям позитивну перспективу: в країні є професійна команда, здатна виправити цю бездарну політику.

Запропонований нами план - це системний документ, що припускає ряд конкретних заходів щодо стабілізації банківської системи, оновленню кредитування економіки, залученню інвестицій, розвитку внутрішнього попиту. Для його реалізації потрібні: серйозний перегляд бюджету, використання резервного фонду для інноваційно-інвестиційного розвитку. Головна відмінність пропонованої нами стратегії від того неподобства, що ми спостерігаємо з боку діючого уряду, - точне й правдиве прогнозування макроекономічних показників, реалізм і дбайливий розподіл ресурсів з метою відновлення економічного росту.

Це означає максимальну концентрацію всіх наявних ресурсів на найважливіших напрямках, що й у період нашої роботи в уряді, та й зараз, я впевнений, дасть можливість спочатку зупинити спад, а потім почати поступовий рух до зростання. А що ми бачимо в цей час із їх боку? Дешева політика популізму, блеф, порожні обіцянки, порожня казна, ручне керування бюджетом, латання дір і безпрецедентні зовнішні борги.


Категорія: Позиція партії | Переглядів: 490 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |