Friday, 17.05.2024, 06:51

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  July 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » July » 2 » Олександр Башкаленко: «Шахтарська праця однаково важка як у Західній, так і Східній Україні»
Олександр Башкаленко: «Шахтарська праця однаково важка як у Західній, так і Східній Україні»
17:22
2 липня у Києві зібралися шахтарі східної України задля того, щоб заявити про свій протест політиці КМУ, яка спрямована на знищення вугільної  промисловості. І хоча представники трудових колективів шахтарів західної України у цій акції не беруть участі, це зовсім не означає, що ця тема їм не болить.

 « Шахтарська праця однаково важка як у Західній, так і Східній Україніі,і  сьогодні ця галузь знаходиться в однаково катастрофічному стані.  А відтак, проблеми усіх шахтарів тотожні і однаково болючі» - так вважає голова Волинської обласної організації Партії регіонів Олександр Башкаленко.       

 «Волинь, один із регіонів, де уже десятиліттями ведеться вуглевидобування. Можливо, наша область не настільки залежна від цієї галузі, як наприклад Луганська чи Донецька, разом з тим, ті громадяни, які працюють на місцевих вуглевидобувних підприємствах, вимагають уваги з боку держави, оскільки робота в шахті – це їхній основний заробіток. Чому Нововолинськ довгий час вважався занепадаючим містом? Тому що переважна більшість населення працювала в шахтах і в 90-ті не змогла швидко переорієнтуватися. Від цього виникла низка соціальних, економічних та інших питань, що не вирішені й до сьогодні. Зараз люди звичайно вже встигли адаптуватися, почали вести власний бізнес тощо. Разом з тим, шахти теж почали відроджуватись. Свого часу, коли міністром галузі був Сергій Тулуб, шахти області почали знову приймати працівників. У людей зявився стимул і у вигляді зарплат, і соціального захисту. До речі, молоді люди теж не цуралися важкої роботи, бо розуміли, що отримають адекватну платню, зможуть утримувати родину, а не їхати за кордон в пошуках кращої долі. Завдяки цьому шахтарська праця була престижною. Сьогодні, шахтарі знову залишені один на один із проблемами. Не йдеться навіть про житло для молодих сімей. Зарплата, яку переполовинила інфляція, не виплачується вчасно.

     За такого підходу регресивних процесів у місті довго чекати не доведеться. Адже нововолинці пригадують час, коли місто практично вимерло. Молодь і здорові люди подалися за кордон. Сім’ї при цьому втрачали одного із батьків, іноді і двох, як наслідок, згодом збільшилась кількість наркоманії, злочинності, тощо. І збільшилась так, що місто просто «зашкалювало» у названих рейтингах по усій країні.

     Сьогодні ж Партія регіонів, на мою думку, в цьому контексті не пропонує чогось абстрактного. Є конкретні та чіткі кроки для виведення країни з кризи. Тільки їх діюча влада принципово ігнорує. Вона вдає, що не бачить і не чує страждань народу, «малює» втішні показники роботи, дивлячись при цьому далеко не у бік простих українців. Цього «лебедя, рака та щуку» в образі сьогоднішньої непрофесійної влади беззаперечно треба випрягати із воза. Коли ми переоберемо президента й Верховну Раду, коли буде призначено новий уряд, звісно, криза, як обєктивний фактор світової фінансової системи нікуди не дінеться. Але нарешті зникне внутрішній фактор, котрий її посилював. Натомість у професійних політиків, які вже мають за плечима позитивний досвід,  з’явиться можливість втілювати у життя свої напрацювання: ефективні та справді необхідні для людей та економіки всієї держави!».

 

Прес-служба Волинської обласної організації Партії регіонів.


Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 783 | Додав: SOVA | Рейтинг: 0.0/0 |