Friday, 17.05.2024, 08:28

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  July 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » July » 1 » Студреспубліка, чи прототип «гнилої» влади?
Студреспубліка, чи прототип «гнилої» влади?
15:20
27 – 28 червня, в Луцьку відбувся обласний етап Всеукраїнського молодіжного фестивалю «Студентська республіка» - 2009, який був приурочений до Дня молоді. Дводенний молодіжний захід проходив у центральному парку імені Лесі Українки. Під час фестивалю молоді активісти створювали мініатюру місцевої влади, з обранням мера та його заступників. Та, на жаль, учасники студреспубліки, замість демонстрації власного бачення дієвості місцевої влади, просто скопіювали нині діючого мера обласного центру.

Одним з учасників студентської республіки був і Олександр Колтунович, член Партії регіонів. Він розповів, що на фестивалі були присутні представники майже всіх вищих навчальних закладів Луцька, які представляли команду майбутнього міського голови з програмою дій. Загалом на посаду мера республіки претендувало 3 студентські кандидати. Олександр відмітив, що під час проведення виборів було помічено чимало порушень. Перш за все, запропоновану ним ідею – проведення виборів у 2 тури, зважаючи на кількість кандидатів, не підтримали. Окрім того, деяких учасників студентської республіки непокоїть той факт, що новобраний мер республіки, студентка ВНУ імені Лесі Українки Майя Варченко не зовсім чесно перемогла своїх опонентів на виборах. «Справа в тому, – зазначає Олександр Колтунович, - що при голосуванні було помічено ряд неприпустимих порушень. Незареєстровані учасники студентської республіки, без відповідних документів членства, чомусь долучилися до голосування!». Виникає питання, чи не загралися учасники фестивалю, адже провівши таким чином вибори, вони зобразили справжнісінькі: з усіма суттєвими порушеннями та зловживаннями?

Загалом, більшість учасників студентської республіки залишилися незадоволеними 2-денним проживанням у парку. Адже справжня влада провела фестиваль, м’яко кажучи, на низькому і непродуманому організаційному рівні. Дійство відбувалося під відкритим небом, відтак дощ не аби як зіпсував студентам свято. Палатки, де студенти ночували, після дощу вщент були мокрими. Після такої ночівлі чимало учасників заходу захворіло. Крім того, організатори: мерія та міське управлінні сім’ї, молоді та спорту на чолі з Ігорем Гузем, залишили студентів на призволяще. На випадок надзвичайних ситуацій у парку в обов’язковому порядку мали б постійно чергувати патруль міліції та служба швидкої медичної допомоги. На жаль, до здоров’я учасників студентської республіки та забезпечення їм правопорядку, організаторам не було діла. Все це нагадує осінні звитяги, які проходили у 2001-2002 роках у смт. Колки. Організатором, яких тоді був Молодіжний націоналістичний конгрес на чолі з Ігорем Гузем.

Виходить, що у нашої влади, як завжди не вистачило досвіду організувати молодіжний захід належним чином і вкласти у нього необхідний позитивний зміст. Єдине, що у мерії змогли дати студентам – це далеко не показовий приклад власної ж роботи. Виникає питання, навіщо ж тоді було так афішувати фестиваль, як грандіозне масштабне дійство? До слова, не таким воно вже й виявилося масштабним. Брали участь у заході не більше 100 чоловік. У Луцьку ж кількість студентства вимірюється десятками тисяч!

Влада не може зацікавити студентів брати участь у таких заходах, а може й просто обирає, кому з активістів до республіки вступати?

Олена Славута


Категорія: Волинські новини | Переглядів: 594 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |