Friday, 17.05.2024, 04:38

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  July 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » July » 1 » Чим нардепам з фракції НУНС не сподобалося слово «народний»?
Чим нардепам з фракції НУНС не сподобалося слово «народний»?
11:43
Цими вихідними депутати з фракції «Народний Союз-Наша Україна» змінили назву. Легким розчерком пера перекреслили 2 перших слова і залишилися, просто, нашоукраїнцями. Виникає питання, невже від такого жесту щось змінилося? Таке «доленосне», як чомусь вважають помаранчеві нардепи, рішення було прийняте на 7 з’їзді президентської партії НУ. Цікаво, а чим нашоукраїнцям не сподобалося слово «народний» у назві своєї політичної сили? Чи вони себе вже такими не вважають?

Як і очікувалося, головне послання президента до своїх однопартійців було спрямоване проти діяльності і взагалі присутності в уряді Юлії Тимошенко. Як тільки не «поливав брудом» Віктор Андрійович свою колишню соратницю по майдану. З вуст, колись відданого Леді «Ю», глави держави одне за одним звучало звинувачення на адресу Тимошенко у розвалі української економіки, популізмі та невиконанні передвиборних обіцянок. Виникає питання, хто заважав гаранту продемонструвати той патріотизм та любов до вітчизни, який вони так рекламували колись на майдані. Натомість, президент заявляє про відродження партії «Наша Україна», про що яскраво свідчила купка студентів з плакатами та помаранчевими стягами 5-річної давнини.

Та все ж головне, що «наказав» своїм однопартійцям Віктор Андрійович – більше не піддаватися чарам пані Тимошенко і у тижневий термін вийти з парламентської коаліції. Хто указу «царя» ослухається – не бачити тому партбілета, як власних вух. Дозволимо собі проаналізувати для чого такі рішення президенту. Вочевидь, Віктор Андрійович знає свої невтішні рейтинги, як кандидата у президенти, а відтак, розвал коаліції чи не єдиний шанс, ще хоч трохи посидіти біля чиновницької годівниці під назвою «Україна». Якщо однопартійці не ослухаються указу гаранта – для нього існує реальний шанс розпустити парламент та ініціювати дострокові вибори до ВР. Вочевидь, Ющенко це потрібно щоб з допомогою адмінресурсу, поки він ще є главою держави і має до нього безпосередній доступ, «проштовхнути» свою політичну силу хоча б до парламенту і ще кілька років безбідно жити за рахунок держави.

А ще голова нашоукраїнців хоче перестрахуватися і щодо відповідальності за безлад в країні. «Наша Україна» хоче зняти з себе відповідальність – заявляє лідер Партії регіонів Віктор Янукович. Представники Партії регіонів вважають, що рішення з’їзду «помаранчевих», яке зобов’язує народних обранців, котрі є членами НУ, вийти з коаліції – це спроба зняти з себе всю відповідальність за той хаос, що коїться у державі з їх вини. Як говорить народна мудрість «моя хата скраю, нічого не знаю».

Говорили помаранчеві на з’їзді багато. Більше за всіх на сцені повторював завчені на пам'ять фрази Віктор Андрійович. Його годинна промова «приспала» чималу кількість учасників з’їзду. Прокинулися лише коли всі гуртом почали згадувати старі добрі часи – передивлятися фото з помаранчевої революції і згадувати «незлим, тихим…» всіх, хто не дозволяє їм ще 5 років гнітити український народ. Та помаранчеві «сімейні посиденьки», вочевидь, розвіяв чийсь, у прямому розумінні слова, буркіт у животі. Робітники партії скористалися можливістю і поплакалися лідеру партії, що їм вже кілька місяців не виплачують заробітну плату. Найбільше за голодних, помаранчевих побратимів «розпереживався» Євген Червоненко. «Чому наш актив перебуває у злиднях? Чому з роботи звільняють директорів шкіл, лікарів, які носять наш партійний квиток?» – розпитував Червоненко у лідера партії. «Чому партія, яка має президентську вертикаль, не захищає своїх членів? Чому партія влади злидарює? Чому сидять без зарплати наші співробітники? Ми привели губернаторів у владу? Де їх допомога партії?». Від претензій однопартійців Ющенко з легкістю відмахнувся, мовляв, «це не моя справа, нехай вам платять ті чиновники, які від мене отримали владу».

Довідка: Загальна сума заборгованості НУ становить вже 37 мільйонів гривень, а борг за комунальні послуги центрального офісу у Києві – близько 3 мільйонів гривень.

На жаль, своїх однопартійців президент оптимістичними прогнозами не порадував. Виникає питання, невже Віктор Андрійович, ще й досі сподівається, що навіть «голодні» нардепи підуть за ним «у вогонь, і у воду». Навіть якщо так і станеться, то всім буде зрозуміло, чому ж вони туди так «поспішають».

Олена Кондратюк

Категорія: Новини України | Переглядів: 515 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |