Saturday, 27.04.2024, 17:42

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  March 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » March » 25 » Громадяни вийдуть на акції протесту по всій Україні
Громадяни вийдуть на акції протесту по всій Україні
09:11
Наприкінці березня у всіх регіонах України, у тому числі і в Києві, відбудуться акції протесту. Партія регіонів, як найпотужніша політична сила теж візьме у них участь. Про це у четвер, 19 березня повідомив заступник лідера Партії регіонів Олександр Єфремов. "Ми запрошуватимемо на мітинги в областях людей, які незадоволені соціально-економічною ситуацією в країні", - сказав він. Єфремов підкреслив, що наразі це не буде всеукраїнською акцією. За його словами, очікується, що участь у цих мітингах візьме близько 100 тисяч людей по всій Україні.
Поштовхом до таких радикальних дій була попередня заява лідера фракції Партії регіонів Віктора Януковича. Нагадаємо, що наприкінці минулого року на засіданні опозиційного уряду Віктор Янукович дав владі 100 днів для наведення ладу в країні. Він зазначив що «так звана більшість» у парламенті не хоче розглядати антикризову програму, запропоновану Партією регіонів. «Це означає, що нас хочуть виключити з процесу», - заявив Янукович. Він додав, якщо влада за сто днів не наведе лад у країні, то через сто днів ми піднімемо всю країну».
Зараз уряд несе повну відповідальність за глибину кризи, бо до останнього прем’єрка заперечувала його загрозу, замість того, щоб докладати усіх зусиль для боротьби з нею. Потрібно було створити дієвий стабілізаційний фонд, почати професійно та продумано економити наявні ресурси. Натомість з’ясувалося, що Уряд на чолі з Тимошенко не спроможний використати наявні можливості для того, щоб врятувати національну економіку, перш за все експортну і бюджетну галузі (металургію, машинобудування , АПК та ін.) Для боротьби з кризою, або хоча б пом’якшення її наслідків, були усі механізми підтримки і держзамовлення, і конкурентоспроможних галузей і підприємств, а відтак були б збережені основні робочі місця. Бо це все і складає основу економіки України. Але цього ніхто належним чином не використав. Тимошенко надала перевагу зовнішнім фінансовим позикам, які не те що в перспективі, а вже відчутно загострили кризу в країні, і загнали українців у довічну боргову яму. Подивіться, нині темпи зниження курсу національної валюти є найвищими у Європі, із серпня 2008 року гривня знецінилася на 40 %. На 85 % здорожчало обслуговування іпотечних кредитів, що бралися у доларах. Таким чином, десятки тисяч сімей скоро можуть залишитися без даху над головою.
Вже, мабуть, усі переконалися, що Тимошенко понад усе печеться не про ліквідацію кризи, а про власні перспективи на президентських виборах. Використовуючи при цьому на повну потужність українців і держбюджет, як особистий ресурс для перемоги. Саме тому, катастрофічно знижуються темпи росту доходів громадян. Через урядову постанову, яка заморозила посадовий оклад працівника першого тарифного розряду на рівні 545 грн. на місяць – працівники бюджетної сфери недоотримали 750 млн. грн. Замість обіцяних на Майдані 5 млн робочих місць ми отримали, майже мільйон безробітних. І це лише березнева статистика!
Нинішні показники мінімальної заробітної плати, прожиткового мінімуму і соціальних виплат, які визначаються на їх основі, вже давно не відповідають реальній ціновій ситуації. Вони істотно занижені!
Березневі акції непокори - це протест простих людей проти того, що вони кожного дня бачать у своїх гаманцях.
Тільки люди можуть змінити доволі непросту ситуацію в країні, заявивиши цій примітивній владі потужно про свою незгоду з її непрофесійними діями і висловити свою позицію потрібно усім гуртом і впевнено, так, щоб уся влада почула - вона винна в усіх наших бідах!
Волиняни, досить терпіти це знущання влади, її популізм та цинізм, завуальований улесливим обманом!

Волиняни, досить терпіти знущання влади, завуальовані улесливим обманом!

Прес-служба обласної організації Партії регіонів

Категорія: Волинські новини | Переглядів: 803 | Додав: pres-centr | Рейтинг: 0.0/0 |