Sunday, 28.04.2024, 10:09

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  March 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » March » 17 » В Україні у боротьбі з корупцією перемагає - корупція!
В Україні у боротьбі з корупцією перемагає - корупція!
11:42
З приходом нової влади одним з провідних гасел було «Боротьба з корупцією». Ситуація відверто кажучи анекдотична. У наполегливій боротьбі з корупцією перемагає остання. Це чітко можна спостерігати абсолютно на усіх рівнях владної вертикалі.
Понад 3 / 4 українців вважають, що шукати правди в судах справа марна – такими є дані опитувань. Більше половини вважають суди винними в безкарності злочинців, дві третини громадян упевнені, що рішення суду можливо купити за гроші.
З огляду на те, який куш можна було отримати ще рік тому за продаж нерухомості, можна припустити, що й окремі судді не гребували отримати відсотки з незаконних оборудок у цій сфері. Сім’я ковельчанина Миколи Шума уже чотири роки намагається знайти правду у правозахисних установах.
Позивач – син, звернувся до суду у справі незаконного заволодіння майном. Внаслідок незаконних на думку Шума М.Н дій його батько був позбавлений власності. Чоловік, інвалід по зору мав 93 роки, і нібито вирішив на старість одружитися. Хоча і одруження виглядало аж надто втаємниченим і підписи згодом були експертизою визнані несправжніми. Внаслідок таких дій майно інваліда після його смерті опинилося у власності дочки новоспеченої дружини. Разом з тим, стверджує позивач найбрутальнішим у цій історії є той факт, що такі очевидні протиправні дії не насторожили суддю Лапіна О.Ф. Виникає питання або некомпетентність, що виглядає сумнівним поясненням для працівника Ковельського міськрайонного суду Волинської області, або ж більш прозаїчна, матеріальна причина?
Громадянин Шум М.Н. аби притягнути суддю Лапіна О.Ф. до відповідальності звертався навіть у Вищу раду юстиції. Оскільки, на його думку, надто багато білих плям є в історії «останнього» кохання його батька. Проте, віз, як то кажуть, і нині там! Зараз чоловік вже й не знає у які двері стукати, аби віднайти справедливість.
Дослідження проведені серед українців засвідчують скептичне ставлення останніх до антикорупційних заходів, які вживає уряд. Абсолютна більшість громадян, компаній та й самих працівників судової системи не вірить, що за допомогою будь-яких урядових заходів вдасться подолати корупцію в судах.

Та й справді логіки у цьому не вбачається: «Хто ж буде рубати курку, яка несе золоті яйця!». Нинішній владі це, м’яко кажучи, не зовсім вигідно?

Прес-служба обласної організації Партії регіонів.

Категорія: Волинські новини | Переглядів: 683 | Додав: pres-centr | Рейтинг: 0.0/0 |