Saturday, 27.04.2024, 23:32

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  March 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » March » 12 » Партія регіонів вимагає від влади видати громадянам затримані пенсії
Партія регіонів вимагає від влади видати громадянам затримані пенсії
15:56
Заява Партії регіонів
Уряд не зміг налагодити координацію дій Пенсійного фонду з банками. Це стало причиною масових затримок виплати пенсій. Тисячі пенсіонерів у різних регіонах України стали заручниками безвідповідальності влади і недбалих чиновників.

За даними моніторингу Партії регіонів, лише у Полтавській області не виплачено 50% пенсій. На Луганщині понад 6 тисяч пенсіонерів, які отримують пенсію через один з комерційних банків, досі не отримали заслужені виплати. У Павлограді 4 тисячі пенсіонерів другий тиждень марно стоять у чергах за виплатами. Вводяться обмеження на видачу пенсій. У Сумській області дають не більше, ніж 300 грн. на день, а у Чернігівській – лише 100 грн. на день. Все це викликає справедливе обурення пенсіонерів.

Рішення Пенсійного фонду призупинити виплату пенсій через 8 банків загрожує ще більшими затримками. Тисячі пенсіонерів вже позбавлені можливості вчасно і повністю отримувати трудові пенсії.

Викликає тривогу те, що перегляд переліку банків, з якими співпрацює Пенсійний фонд, збігся у часі з проблемами самого Пенсійного фонду, зокрема, з його наповненням і виконанням соціальних зобов’язань.

Ми маємо підстави вважати, що через брак коштів у Пенсійному фонді, банкам створюють штучні перешкоди для виконання зобов’язань. Адже заміна системних банків на інших операторів пенсійних виплат дозволяє маніпулювати коштами пенсіонерів і часом здійснення розрахунків.

Тобто, заміна одних банків на інші чи на підрозділи „Укрпошти” використовується для „виправдання” затримки виплат.

Відповідно Пенсійний фонд виграє час, створюючи штучну заборгованість перед пенсіонерами, що дозволяє йому врятуватися від дочасного банкрутства.

Партія регіонів вимагає посилити парламентський контроль за діяльністю Пенсійного фонду. Зокрема, Пенсійний фонд повинен прозвітувати - як здійснювалися виплати пенсій через банки і чому виникли масові затримки.

Ми вимагаємо невідкладно розглянути стан справ у Пенсійному фонді, провести моніторинг ефективності використання системних банків для виплати пенсій, і, зрештою, з’ясувати - як банки і Пенсійний фонд виконували свої зобов’язання перед пенсіонерами і чия вина у затримках виплат. Громадяни не повинні страждати від непрофесійної влади, від неузгодженості між Пенсійним фондом і банками.

Партія регіонів не допустить, щоб пенсіонери безправно поневірялися між Пенсійним фондом і банками.
Ми вимагаємо відповідальності влади за суттєві затримки виплат, негайно видати пенсії та гарантувати своєчасне і повне пенсійне забезпечення.


Категорія: Позиція партії | Переглядів: 781 | Додав: pres-centr | Рейтинг: 0.0/0 |