Sunday, 28.04.2024, 19:14

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  March 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » March » 12 » МАЛОзабезпечені сім’ї тепер вже будуть зовсім НЕзабезпечені!
МАЛОзабезпечені сім’ї тепер вже будуть зовсім НЕзабезпечені!
14:31
Нинішній Уряд на чолі із красномовною Тимошенко поставив у вкрай скрутне становище малозабезпечені сім’ї. Тепер, згідно урядової постанови, яка розроблена у зв’язку з прийняттям Закону „Про внесення змін до Закону України „Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям” і прийнята на черговому засіданні 11 березня, цій категорії населення не буде надаватися державна соціальна допомога в тому випадку, якщо працездатний член сім’ї не працює, не перебуває на обліку в центрі зайнятості та не навчається.
Крім того, постановою врегульовується питання визначення часу, з якого припиняється виплата допомоги, якщо було навмисно подано недостовірну інформацію чи приховано реальний стан речей, що вплинуло чи могло би вплинути на державну соціальну допомогу та на визначення її розміру. Тобто, якщо родина або член родини, які декларують свій дохід, його неправильно надав, то надання такої допомоги йому буде припинено з тієї дати, коли він дав неправильні відомості.
Тимошеноко такими «антикризовими» горе-постановами заганяє людей повністю в кабалу. Приймати подібного роду рішення в період, коли загальноукраїнський показник безробіття за неофіційними даними «зашкалює» понад три мільйони, коли тим, хто втратив роботу двері центрів зайнятості практично закриті через ряд, поставлених тим же Урядом, вимог - злочинно по відношенню до простих людей.
Що ж виходить – сільська малозабезпечена родина, сім’янин якої потрапив під потік робочого скорочення і яка тримає більше 0, 60 га сільськогосподарських угідь, з чого і виживає, вже не зможе претендувати на допомогу за статтею як малозабезпеченої. Якщо ж ви працюєте неофіційно – це також не спасе ситуацію. Адже, задекларувати свої доходи, коли зарплата видається у конвертах – просто неможливо.
Однак, місцеві органи виконавчої влади в окремих випадках мають право приймати рішення про надання допомоги особам, які не працюють, у разі, якщо у їх сім’ях виховується троє і більше дітей, або у складі сім’ї є інвалід, а також якщо сім’я не має будь-яких джерел для існування в результаті тривалої хвороби одного або кількох членів сім’ї. Всі поставлені Урядом умови забезпечення сімей, що потребують державної підтримки, є розмиті. Це ще одне джерело поповнення карманів місцевих чиновників грошима.
Тимошенківські кроки націлені не на підтримку людей, а на посилення ще більшої злиденності серед народу. Знову Кабмін своїми бездумними методами хоче наповняти бюджет – тепер вже за рахунок малозабезпечених родин. А все робиться для того, щоб потім із високої урядової трибуни прозвітувати про його успішне виконання, яке поки-що не спостерігається.

Категорія: Новини України | Переглядів: 740 | Додав: pres-centr | Рейтинг: 0.0/0 |