Sunday, 05.05.2024, 17:53

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  February 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » February » 25 » Зустріч С. Б. Тулуба із мером Нововолинська
Зустріч С. Б. Тулуба із мером Нововолинська
14:28
З метою обговорення та пошуку спільного вирішення нагальних соціально-економічних проблем Волинського міста шахтарів відбулась зустріч народного депутата Сергія Борисовича Тулуба із мером Нововолинська Віктором Сапожніковим.
В ході зустрічі була проведена прес-конференція, на якій представники як місцевих так і регіональних ЗМІ мали можливість поспілкуватись із народним обранцем, підняти ті питання, які найбільше турбують місцевих жителів. В свою чергу, Сергій Борисович, зміг надати свою оцінку розвитку вугільної галузі міста, запропонувати ідеї та пропозиції щодо покращення її стану. Адже, як зазначив гість, «будь-який візит у будь-який регіон для мене цікавий не тільки тим, що я член Партії регіонів і просто зобов’язаний знати, чим живуть регіони нашої України. Найбільша цінність таких поїздок – у живому спілкуванні з людьми. Саме вони є носіями ідей, до котрих ми – народні депутати – зобов’язані, як мінімум, прислухатися». Вирішення проблеми розбудови вугільної галузі в місті, за словами С. Тулуба, є чи не найважливішим, адже від її росту залежить і розвиток самого міста.
На жаль, на 2009 рік державне фінансування на потреби вуглепрому зменшено в п’ять разів, в порівнянні із минулим роком. Не передбачено і в міському бюджеті коштів необхідних на соціальні виплати шахтарям, на побудову їм житла, оздоровчо-спортивного комплексу. Все це призведе до скорочення робітників, невиплати заробітної плати, зменшення обсягів виробництва, і , звісно, - неотримання прибутку, через що і не буде здійснюватись наповнення ні місцевого, ні державного бюджетів – запевняє Сергій Борисович. За словами регіонала, ці показники мають бути «сигналом тривоги» для нинішньої влади.
На запитання наскільки реальним буде введення в дію шахти №10 в наступному році, екс-міністр вугільної галузі відповів – «все залежить від рівня фінансування, сьогоднішній бюджет нікудишній, так як він не підтримує галузь. А це 2 тис. можливих робочих місць. Прикро, що через брак коштів шахта №10, яка мала б вже давати вугілля, буде запущена тільки в наступному році. "Нововолинська №10" – це нова сучасна шахта, яка буде давати якісне вугілля. Тому її відкриття має стати новим економічним подихом для міста».
На прохання місцевих журналістів прокоментувати нинішній соціально-економічний стан розвитку країни, С. Б. Тулуб відповів, що причиною тієї кризової ситуації, в якій опинилась не тільки Волинь, але й вся Україна, є нинішня влада. А тому, за його словами, потрібно змінювати не просто владу, а самі принципи її функціонування.
«Поговоривши з волинянами, я прийшов до думки, що лозунг «кожен народ має ту владу, на яку він заслуговує» - застарів. Ну хіба ви заслуговуєте на цю низку криз!? Хіба ви винні, що влада не виконує обіцянок на кшталт «Український прорив – для людей, а не для політиків», чи «Десять кроків назустріч людям»?» - наголосив Сергій Борисович.

Категорія: Волинські новини | Переглядів: 605 | Додав: pres-centr | Рейтинг: 5.0/1 |