Friday, 03.05.2024, 16:38

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  February 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » February » 20 » Благодійна місія «Надія»: для кого?
Благодійна місія «Надія»: для кого?
09:47
Ми вже який раз звертаємо увагу волинської влади на ті суттєві проблеми місцевої медицини, які уже важко пояснити з позиції якоїсь законної норми. Ми розуміємо, що в країні закони не діють, панує вседозволеність і безкарність, влада убога і примітивна, але коли йдеться про допомогу ближньому в біді, а ще й через хворобу, на наше глибоке переконання має превалювати дещо інше, як то совість та мораль.
На своє звернення до влади щодо діяльності в обласній лікарні благодійної місії «Надія», ми отримали доповідну записку від головного лікаря на ім’я голови обласної ради про роботу установи в цифрах і коментарях, що свідчить, безумовно, про певний потенціал головної лікувальної установи Волині. Але відповіді по суті, зокрема щодо засновників благодійної місії та підстав для її діяльності саме у такий спосіб ми не дочекалися. Більше того депутатський запит до обласної прокуратури та податківців з цього питання чомусь за одноосібним рішенням Анатолія Грицюка не був туди скерований, хоч був підтриманий депутатами і цього вимагає закон. Тому залишаємо питання відкритим.
Ми також підтримуємо благодійництво, але це не означає що воно має ставати повсякденною нормою у функціонуванні лікувальних установ і додатковим джерелом доходів окремих людей.
Державою передбачене бюджетне фінансування, нехай у 2008 році це і 47 гривень на 1 пацієнта для забезпечення діагностично-лікувального процесу, але сюди входять перев’язувальний матеріал, медикаменти, спирт тощо.
Хто звертався в обласну лікарню, та й не тільки, може сказати, що усі послуги є платними, пацієнту чи родичам видають список усього, що потрібно купити в численних аптеках, розміщених в приміщенні обласної лікарні. А проведення оперативних втручань вимагає від родичів пацієнтів кількох тисяч гривень, де тоді благодійна місія «Надія»? Чи сплативши кошти благодійникам, людина отримує послуги уже безкоштовно? Звичайно,ні!
Вже вкотре ми кажемо місцевій владі, та спрямуйте кошти в обласну лікарню і дайте можливість людям отримати принаймні хоч першу необхідну медичну допомогу безкоштовно. Невже немає можливості за бюджетні кошти закупити ту нещасну рентгенівську плівку або витратні матеріали для комп’ютерної томографії, забезпечити усім необхідним лабораторії.
Навіть тими коштами, що є, потрібно розпорядитися по-господарськи, і головне – прозоро. Представте громадянам публічно бюджет обласної лікарні, статті видатків, і скажіть чесно – це ми робимо, а цього - не можемо. І зробіть послуги офіційно платними і прозорими, і не треба тоді ніяких місій. За бюджетні кошти лікуйте тих людей, які просто не мають змоги оплатити лікування. І тоді запитань менше виникатиме? Ось так.
Категорія: Волинські новини | Переглядів: 714 | Додав: pres-centr | Рейтинг: 5.0/1 |