Friday, 03.05.2024, 21:19

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  February 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » February » 13 » Чи повернеться влада обличчям до народу?
Чи повернеться влада обличчям до народу?
15:21
Локачинці, як і всі громадяни нашої держави, уже відчули на собі наслідки кризи. Вона заполонила нашу економіку і політику і спричинила скорочення робочих місць, припинення діяльності окремих організацій та сільськогосподарських виробничих колективів, несвоєчасність виплати заробітних плат і т.д.
За останній період все частіше до нас звертаються жителі району із різними запитаннями. Найактуальніше – «Коли в країні закінчиться цей безлад?». Адже найбільше від нього потерпають прості пересічні громадяни.
Наш район колись був сільськогосподарський ( зараз його так назвати вже не можна), із 25 сільських господарств працює тільки 3, і ті «на ладан» дихають. На них працює зовсім мало людей. Значна частина полів забур’янені, більше 10 років не обробляється, і там, де колись збирались добротні врожаї, ростуть самосіви дерев. Над чим працює районна влада?
Чисельність чиновницького апарату не зменшилася. В районній газеті «Селянське життя» №5 від 7.02.2009 року ветеран праці, житель с.Затурці А.Музика з болем в душі згадує, яке потужне господарство було колись в їхньому селі, і збирали тут цукрові буряки по 700 ц. з гектара. Люди мали роботу і пристойну заробітну плату.
Зараз, щоб вижити, багато жителів району виїжджають на заробітки за кордон до Італії, Португалії, Чехію, Словаччину, Польщу, Росію. Вони роками там працюють, а тут залишають напризволяще свої сім’ї, дітей без батьківської опіки. Непоодинокі випадки, коли через заробітчанство розпадаються сім’ї.
На всю Україну Локачі славляться своїм газовим родовищем, скільки було гучних статтей та промов, коли родовище тільки починали розробляти. В першу чергу повинні були газифікувати навколишні села, де люди дихають забрудненим повітрям, поява нових робочих місць, будівництво заводу, а на ділі в районі газифіковано тільки 29 сіл із 53. Але чи радітимуть голубому вогнику в своїх оселях жителі району при такому зростанні ціни на газ?
Дуже гостро стоїть питання і з охороною здоров’я, смертність перевищує народжуваність. За січень 2009 року у районі зареєстровано 51 смерть та 31 народження дитини. В центральній районній лікарні використовують діагностичну та лабораторну апаратуру, придбану ще за часів Радянського Союзу. Через недофінансування цієї галузі в районі надія, що найближчим часом медтехніка буде оновлена, доволі примарна. Потребують медичного оснащення фельдшерсько-акушерські пункти, чекають завершення будівництва довгобуди амбулаторій у с.Затурці та Кисилин. Нещодавно значно подорожчали ліки, а пенсії та заробітна плата залишилася незмінною.
Усе це – наслідки безвідповідальності і непрофесійності діючого уряду. Село кинуте на виживання. Люди, які оформили довгострокові кредити на купівлю житла та автомобілів, у відчаї. Зараз вони тільки можуть надіятися на новий «сюрприз» від влади, і що цікаво, знову ж таки не на користь простих людей.
Обіцяні президентом України паном Ющенко 5 мільйонів додаткових робочих місць обертаються мільйонами безробітних!

Леонід Левчик,
Голова Локачинської районної організації Партії регіонів


Категорія: Волинські новини | Переглядів: 560 | Додав: pres-centr | Рейтинг: 0.0/0 |