Sunday, 28.04.2024, 11:15

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  February 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » February » 11 » Влада «розчавлює» український народ з усіх сил! - Новини Волині
Влада «розчавлює» український народ з усіх сил! - Новини Волині
12:49
На підтвердження того, що сьогодні Україна знаходиться на межі бідності, не потрібні вже ніякі оцінки та прогнози міжнародних структур. В ролі найоб’єктивніших експертів виступає сам народ, який на собі вже сповна відчув і «турботу» від влади, і «захист» від держави, і наслідки тої злощасної кризи.
Владна верхівка своїми нікудишніми антикризовими діями просто-таки «оперезала» українців, підвищуючи орендні ставки на земельні ділянки, встановивши високі кредитні ставки (в той час, як в країнах із значно вищим показником розвитку, ці ставки знижуються до мінімуму), «нагородивши» високими цінами за житлово-комунальні послуги (адже, обіцяна Тимошенко ціна за газ в розмірі 228 не збігається із прогнозованими цілими 600 доларів за тис. куб. газу). І це все відбувається одночасно із скороченням працівників різних галузей, невиплатою зарплат, стипендій, пенсій. Червоною лінією таких антикризових заходів є вимога «затягнути паски» усім громадянам. Як завжди потерпає простий люд. Нехай «верхи» позакручують гайки в своїх мегапланах заробити на збіднілому населенні.
Неабиякий тиск чинить владна рука і на працівників освітньої сфери. Стараннями Тимошенко з 1 січня при нарахуванні заробітної плати вчителям будуть керуватися Постановою Кабінету Міністрів № 1036, що передбачає здійснювати до прийняття Закону України "Про Державний бюджет України на 2009 рік" видатки на оплату праці працівникам установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери виходячи з розміру посадового окладу (тарифної ставки) працівника I тарифного розряду Єдиної тарифної сітки, затвердженого Кабінетом Міністрів України. Це означає, що затверджуючи місцевий бюджет, формуючи фонд заробітної плати на цей рік не виділятимуться кошти на виплату мотиваційних надбавок. Учителям тепер не виплачуватимуть ніяких премій. Вони будуть змушені сидіти на «голому» окладі. І то, де гарант того, що і це буде отримано. Крім того, існує брак фінансування і на випадок заміни. Тобто, в теперішніх реаліях, як не банально звучить, вчитель не має права захворіти чи взяти відпустку – заміні виплачувати за роботу ніхто не буде. Сума невиплаченої заробітної плати на 1 січня 2009р. по Україні становила 1123,5 млн.грн. На Волині ж заборгованість сягала 8,6 млн грн. Незважаючи на прикрашену звітність від місцевої владної верхівки, що станом на 1 лютого 2009 року у Волинській області забезпечено своєчасну виплату заробітної плати працівникам бюджетної сфери, та розрахунки за спожиті бюджетними установами енергоносії, все ж ситуація із виплатою зарплат волинським вчителям є вкрай сумнівною. І щодо розрахунків за спожиті бюджетними установами енергоносії - теж картина невтішна. Адже, з нового року платити за послуги ЖКГ «бюджетники» практично перестали. Що може призвести до відключення низки навчальних закладів. В такому випадку, тоді все ж прийдеться прислухатися до абсурдних порад Тимошенко і обігріватися соломою.

Категорія: Волинські новини | Переглядів: 610 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |