Sunday, 28.04.2024, 14:58

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  February 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » February » 11 » «Маячня» з землею в Маяках! - Новини Волині
«Маячня» з землею в Маяках! - Новини Волині
11:03
10 лютого на прийом до голови облдержадміністрації Миколи Романюка звернулися жителі с.Буків Маяківської сільської ради. Люди вже більше 10 років шукають правду, звертаються до багатьох інстанцій, але ніяких результатів так і не отримали.
До пана губернатора громадяни теж потрапили не одразу, за їхніми словами, знадобився не один місяць, щоб побачитись з останнім, але довгоочікувана зустріч так і не вирішила проблеми. Одразу ж з кабінету очільника області, де окрім нього були присутні і голова Луцької районної адміністрації – Демчук В.М. та Ярмольський І.П. – голова Маяківської сільської ради, люди прийшли до Волинської обласної організації Партії регіонів, в надії, що їх не лише вислухають, але й порадять, що ж робити далі і допоможуть конкретними діями. Історію, яку розповіли нам ці жінки, а саме Скрицька Н. М., Шеремет Л.В. та Пучик В. П. (багатодітна мати, матеріал про життя її родини теж розміщений на сайті) не можливо слухати без жалю та обурення. Отож, ця «епопея» розпочалася іще в далекому 1999 році, на доказ чого жительки с.Буків принесли архівні виписки, в яких вказано, що згідно рішень Маяківської сільської ради від 29.12.1999 «Про передачу безкоштовно у приватну власність земельних ділянок» Шереметі Лідії Василівні повинні були виділити 0,75 га землі, Скрицькому Василю Вікторовичу – 0,80 га і Пучик Вірі Петрівні - 1,7 га землі. Відтоді , окрім неправдивих відписок з сільської ради, люди не отримали нічого, а тим часом сільський голова – Ярмольський І.П. все ж роздавав земельні ділянки, але тільки «вигідним» йому людям і можна припустити, що не безкоштовно. Так, за словами жінок, протягом останніх років земельні ділянки отримали депутат цієї ж сільської ради Новосад М.П. та обидві його дочки Шеремета С.М та Новосад Н.М - вцілому близько 3 га землі. Жительки села наголошують, що масові порушення в роботі сільського голови відбуваються не лише в сфері виділення земельних ділянок, але й в суто фінансових питаннях. Так, цьогоріч аж 75 тис. гривень Ярмольський І.П витратив на ремонт догори та будинку культури в с.Буків, але при цьому ніякого значного поліпшення ні стану дороги, ні сільського клубу не видно. Іще Ярмольський заявляє, що з 2004 року сільська рада не виділила жодної земельної ділянки, але при цьому є люди які продовжують її отримувати. «Творять» (саме так охарактеризувала роботу сільської ради Віра Петрівна Пучик) місцеві керманичі разом Луцькою районною адміністрацією в земельних питаннях дуже майстерно. Віра Петрівна представила нам документи, згідно з якими у 2007 році вона та її сім’я мали 3,71 га землі (включаючи паї), а станом на 5.11.08, за довідкою з Луцької адміністрації, їй «приписали» вже 7,5 га неіснуючої землі. Також згідно з архівною випискою 1999 року її сину Пучику М.А. мали виділити 0,85 га землі, в 2007 році, згідно з випискою з Маяківської сільради і за підписом Ярмольського вона вже становила 0,6 га, а за останньою довідкою з тієї ж ради (станом на 22.01.09р.) обіцяна ділянка зменшилася аж до 0,48 га. Як при цьому добиватися правди і де шукати допомоги цій багатодітній родині важко сказати, зрозуміло одне – далі так не може продовжуватися і влада нарешті повинна зупинити ці нахабні земельні махінації.
Отож, 28 січня цього року жительки с.Буків отримали виписку №14/5.2 з рішення сільської ради, в якій остання вирішила: «Відмовити громадянам згідно з додатком №1 на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд за рахунок земель сільської ради не наданих у власність та користування у зв’язку з відсутністю генерального плану забудови сіл сільської ради та вільних земель резерву населених пунктів». Отже, вільної землі немає, чи …можливо немає лише для когось. Попри все люди готові іти до кінця, захищаючи власні права та права своїх дітей, і допомогти їм в цьому – прямий обов’язок місцевої влади, якого наразі, вона лише вміло уникає.
Категорія: Волинські новини | Переглядів: 680 | Додав: pres-centr | Рейтинг: 5.0/1 |