Sunday, 05.05.2024, 06:35

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  February 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » February » 9 » Влада наживається на безвихідному становищі хворих людей
Влада наживається на безвихідному становищі хворих людей
16:50
Найдорожче в житті – це здоров’я! Дана істина для багатьох наших громадян у умовах кризи і непрофесійного державного регулювання в сфері охорони здоров’я стала особливо актуальною. Прийти тепер до лікарні не просто страшно, але й і дуже-дуже дорого, ціни ростуть на очах, хто при цьому контролює даний процес залишається великою загадкою, можновладці розводять руками, а в цей час на хворих вдало «наживаються».

Жителі Волині і лучани шоковані новими розцінками в міських в обласній лікарні. Тепер, щоб зробити ренген, чи здати аналізи треба витратити «кругленьку» суму, а щоб купити прописані лікарем ліки треба знову ж таки добре витратитися. І якщо у вас вимагатимуть від 40 до 150 гривень лише за рентгенівський знімок, не дивуйтеся, адже наша медицина «йде вперед», а нам залишається лише не відставати. На цьому тлі «діяння» місцевої влади викликає, м’яко кажучи, легку посмішку і не…більше. Ми вже згадували, що днями в приміщенні управління охорони здоров’я облдержадміністрації до Всесвітнього дня боротьби з раком відбулася прес-коференція заступника начальника управління охорони здоров’я – Івана Грицюка та головного лікаря обласного онкологічного диспансера – Ореста Андрусенка. На даній конференції обговорювалося досить тяжке становище онкохворих, аналізувалися проблеми та перспективи успішного лікування онкологічних захворювань та необхідність вдосконалення матеріальної бази луцького міського онкодиспансеру. Лікарі, які виступали на конференції погодилися з тим, що за останні декілька місяців ціна лікування зросла в декілька разів, допомоги ж від держави та місцевої влади немає і витрати на лікування цілком і повністю лягають на плечі хворих. Згадували також «Про обласну цільову Програму боротьби з онкологічним захворюванням на 2007 – 2016 роки», яка через ряд причин наразі не виконується, державну і регіональну програму «Онкологія», яка обмежується переважно інформаційною складовою, а не реальними діями. Ось вам простий приклад від луцьких лікарів: для лікування онкологічних захворювань, поряд з іншими методами, широко використовують метод хіміотерапії, яка, за їхніми щирими зізнаннями, нині майже втричі зросла в ціні. Так, ще півроку назад найкоротший і «найм’якший» курс хіміотерапії коштував 400-600 гривень, наразі ж його ціна становить близько 2 тис. гривень. Нарікабть медики і на недостатню кількість лікарняних ліжок в онкодиспансері – лише 60.
Ми можемо, звичайно, порадити вам не хворіти, але все ж закликаємо всіх захищати власні права, зокрема і право навіть не на безкоштовну, а хоч просто доступнішу медичну допомогу.

Категорія: Волинські новини | Переглядів: 580 | Додав: SOVA | Рейтинг: 0.0/0 |