Sunday, 28.04.2024, 08:18

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  February 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » February » 7 » Волинський центр зайнятості виступає проти волинян! - Новини Волині
Волинський центр зайнятості виступає проти волинян! - Новини Волині
17:04

П. 1 ст. 36 КЗпПУ народні депутати поставили в один ряд звільнення за угодою сторін і звільнення за власним бажанням та відтермінували виплату допомоги по безробіттю на 91-ий день після втрати роботи.

Як заявляє начальник юридичного відділу обласного центру зайнятості Оксана Герасимчук "Законодавець це зробив для того щоб роботодавець, який вирішив скоротити штат працівників розривав трудовий договір в порядку визначеному Кодексом законів про працю України. Тим самим дав можливість працівнику проконсультуватись у спеціалістів центру зайнятості, уточнити позиції вимог роботодавців та набору на навчання. Щоб потім успішно повернутись на ринок праці".

Та вибачте, які ще консультації можуть тривати 3 місяці. Україну поглинула криза, люди не мають за що прогодувати власні родини, а держава ще й відтерміновує виплату допомоги. Тобто три місяці люди мають жити і харчуватися "словом і духом" та консультаціями, які надаватимуть центри зайнятості. Давайте тоді і працівникам центрів зайнятості цих три місяці не будемо виплачувати заробітну плату, як Ви, пані Оксано, ставитеся до цього. а гроші нехай підуть в Державний бюджет на пенсії зарплати. Адже ви фактично не працюватимете. Бо головне Ваше завдання це не консультації, які не дають результату, а допомога людям у швидкому пошуку роботи. Як їм жити цих три місяці без грошей? А далі ваші депутати приймуть новий закон, який продовжить цей термін на 6 місяців потім на рік. Для чого ж тоді Ви потрібні? За що ж тоді в цих людей відраховували кошти до Фонду соціального захисту на випадок безробіття і куди пішли ці гроші?
Людям, в першу чергу, потрібні ці кошти, які вони відраховували Вам, а не те марнотратство, яке ви впроваджуєте! Всілякі sms-центри та автоматизований додзвон до клієнта, забезпечення вільного доступу до Інтернет-ресурсів з пошуку роботи. Звісно, впровадження інноваційних технологій це хороша річ, яка приносить зручність людям, але ж не так, що ви витрачаєте усі кошти на дурниці а людям натомість консультації замість роботи та реальних грошей.
Поставте себе на місце цих безробітних і хоча б трішки думайте, що Ви говорите, бо завтра безробітними будете Ви і три місяці без грошей сидітимете дома і тоді зрозумієте свою неправоту, бо судячи з Вашої назви "центр зайнятості" ви маєте забезпечувати людей зайнятістю і роботою, а не консультаціями.

Андрій Волинський



Категорія: Волинські новини | Переглядів: 550 | Додав: SOVA | Рейтинг: 1.0/1 |