Saturday, 27.04.2024, 18:41

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  February 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » February » 7 » Уряд продовжує обманювати людей
Уряд продовжує обманювати людей
11:41
З кожним днем ми все більше відчуваємо вплив негативних процесів, що відбуваються в країні. Ситуація є доволі непростою, влада заявляє про «нові перемоги» і запевняє, що все контролює, але сувора дійсність і суцільне безгрошів’я переконує в іншому, а від цього наша спільна перспектива стає все більш непередбачуваною. Що відбувається і як діяти?
Сьогодні нашим співрозмовником є Олександр Башкаленко, депутат обласної ради, голова обласної організації Партії регіонів.


- Олександре Костянтиновичу, як можна оцінити сьогоднішні процеси, що відбуваються в країні?

У країні відбуваються неконтрольовані владою процеси. Тимошенко заявила, що бюджет січня виконано на 101 відсоток. Тоді чому працівникам бюджетної сфери на Волині виплатили заробітну плату за січень лише 40-65 відсотків, чому вчителям платять «голу» ставку, без надбавок і премій, чому державних службовців змушують йти в неоплачувані відпустки, чому відключають за борги за електроенергію школи, лікарні, військові частини. Де ці міфічні кошти?
Все, що робить сьогодні влада є лише імітацією якихось дій, тому якогось ефекту очікувати не доводиться. Можна щодня проводити наради, говорити про підтримку будівництва та небачене енергозбереження з соломою, але результат буде один: фінансування не буде. Тоді навіщо говорити?
Головний висновок можна зробити вже сьогодні – наші «керманичі» Ющенко і Тимошенко перекладуть увесь тягар проблем на наші з вами плечі, а самі як завжди залишаються «білими і пухнастими», знайшовши крайнього, наприклад Партію регіонів.

- Уряд в грудні-січні разом з парламентом запропонували ряд першочергових заходів для виходу з кризи. Як ви вважаєте, наскільки вони будуть ефективними?
Візьмемо, так звані, антикризові закони, за які голосували БЮТ, НУНС, Блок Литвина. Кон’юнктурну позицію на підтримку окремих законодавчих «новацій» займали і комуністи, чиї представники теж є присутніми у владі.
Наприклад, з безробіттям будуть боротися шляхом зняття з обліку та відмовою у реєстрації в центрах зайнятості. Тим громадянам, що звільнилися за згодою сторін, з 13 січня допомогу по безробіттю можна буде отримувати лише через три місяці після звільнення. Як людям жити, хтось подумав? А саме за цією статтею більшість звільняли останнім часом. А сільських жителів усіх приписали до індивідуальних селянських господарств і зробили зайнятими. Тепер на допомогу по безробіттю їм розраховувати не доводиться. Так найпростіше.
- Селянам завжди було найважче, враховуючи специфіку наших умов господарювання.
Так, але давайте запитаємо як їм живеться сьогодні при цьому уряді в умовах непрофесійного адміністрування і цінового хаосу, відсутності кредитів, неналежної та неефективної бюджетної підтримки.
Недофінансування бюджетних програм у 2008 році склало 860,2 млн.грн.
Куди пішли ці кошти? Тимошенко і її оточення поклали їх собі в кишеню.
Серед антикризової «допомоги» селяни отримали скасування нульової ставки ПДВ для сільськогосподарських товаровиробників та дотації переробникам с/г продукції.
І чомусь мовчать «захисники селян» з Блоку Литвина, може вже крісла затулили очі?
- Непрості часи переживають і підприємці, малий та середній бізнес, починаються перші акції протесту?
А що цим людям залишається робити, через бездіяльність влади підприємців загнали у кредитну кабалу, просто у безвихідь. Назвіть ще країну, де банки так в односторонньому порядку підняли відсоткові ставки за кредитами?
Замість того щоб підтримати підприємців, наприклад ліквідувати ПДВ, мінімізувати податкові пільги, знизити податкове навантаження, принаймні на період кризи, ми бачимо посилення фіскального тиску: підвищено ставки акцизного збору з вироблених в Україні товарів, ставки земельного податку, плату за оренду майнових комплексів, платежі за користування земельними ділянками. Тоді як у 2007 році урядом Віктора Януковича пропонувалося запровадити податкові канікули для малого бізнесу.
- Юлія Тимошенко переконує, що Україна отримала найбільш вигідну ціну на російський газ на 10 років. Як ви оцінюєте ситуацію з газом ?
Це звичайно не так і ми всі це уже відчуваємо. Тимошенко знову каже неправду, це вже є просто ключовим інструментом «діяльності» цієї влади. У формулу ціни закладена базова ціна у 450 доларів на газ, і вона вища з урахуванням відстані транспортування ніж для країн Європейського союзу. Ціна питання - 6 млрд. доларів, які ми заплатимо з вами зі своїх кишень. Якщо порахувати, це додаткові 2000 гривень з кожної української сім’ї, в цей період це величезні гроші. І найгіршим є те, що цю ціну заклали на 10 років. Це кабала, з якої ми вже навряд чи вийдемо. Немає такої країни в Європі, яка мала б такі важкі умови.
Нехай Тимошенко запитає пересічних громадян, чи потрібна їм така брехлива «перемога»? Уже сьогодні ціна 1 кубометра газу складає майже 3 гривні, хто крім урядовців, які обікрали нас з вами, може заплатити такі кошти.
- Юлія Тимошенко закликає всі політичні сили згуртуватися задля подолання кризи в країні, а що потрібно зробити на Вашу думку?
Наша політична сила завжди виступала за спільну конструктивну роботу, ми пропонували відкинути усі ідеологічні розбіжності, а зосередитися на питаннях розвитку економіки. Але у 2007 році Юлія Тимошенко говорила ще про інопланетян, які її скоріше заберуть, ніж вона співпрацюватиме з Партією регіонів. Ми не бажаємо бути співучасниками цієї великої афери, в яку сьогоднішня влада втягнула країну і усіх громадян.
Є визначене коло відповідальних за те, що робиться в країні. Це Віктор Ющенко, Юлія Тимошенко, Володимир Литвин та їхні політичні сили. І вони відповідатимуть за те, що зробили.
Сьогодні, коли країна доведена до межі, вихід може бути тільки один – зміна усієї владної збанкрутілої команди. Чим швидше це відбудеться, тим краще це буде для країни та її громадян.
- Яким чином це можна зробити зараз?
Через позачергові парламентські вибори, це набагато краще, ніж сидіти і чекати невідомо чого. І не потрібно лякати людей великими витратами на вибори, їх можна провести за рахунок коштів учасників виборів, скасувавши усякі політичні реклами за державний кошт. Зміна влади дасть позитивний поштовх в наведенні порядку в країні, з цього і будемо починати, не дивлячись на шалений спротив БЮТ, НУНС, чиї представники чудово усвідомлюють, що програють вибори в масштабах країни. До речі, і на місцевому рівні період БЮТизації уже закінчується, люди пересвідчилися в можливостях представників цієї політичної сили.
Що ж залишилось від передвиборних обіцянок-цяцянок, на хвилі яких сплив сьогоднішній Уряд? А нічогісінько. Ми чітко говоримо громадянам: вас обдурили. Вас знову використали. І будуть використовувати далі, якщо не покласти край авантюрним діям влади. Уряд продовжує обманювати людей.

Розмову вів Олександр Іванюк

Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 804 | Додав: pres-centr | Рейтинг: 5.0/2 |