Monday, 29.04.2024, 13:47

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  February 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » February » 6 » Від передвиборчих обіцянок до реальних справ
Від передвиборчих обіцянок до реальних справ
12:23
Починаючи з 2004 року наше суспільство переживає період переходу від «кучмізму» до «розвиненої» демократіі. «Помаранчева революція», ще раз підтвердила філософську істину, що готують революції–політики, роблять революції революціонери романтики, а користуються плодами революції – негідники.
Прихід в 2005 році на посаду Президента України «помаранчевої команди» Ющенка з програмою «10 кроків до народу» породив в душах людей очікування на краще життя, але не так сталося як гадалося. Керування «народного, демократично обраного» президента ознаменувалося тотальними кадровими чистками державних службовців, корупційними скандалами в найближчому оточенні та жорстокою політичною боротьбою з помаранчевими союзниками – БЮТом.
Про виборчу програму Президента «10 кроків до народу» та напевно і про сам народ надовго забули.
2006 -2007 роки ускладнили політичну ситуацію в державі.
Виборчі кампанії до Верховної Ради запам’яталися масою обіцянок всіх політичних сил про краще життя народу, а показали людям ігнорування нормами закону з боку «помаранчевої влади»,
та захоплення влади «любою ціною». Прихід до влади «помаранчевої команди» Ю.Тимошенко з «українським проривом» привів до «українського провалу». Замість обіцяних 1000 гривень люди отримали економічну кризу, спекуляції з доларом, та інфляцію.
Замість професійної армії, Україну втягнули у військове протистояння на Кавказі, що у підсумку призвело до суттєвого погіршення відносин з Росією, породило газову проблему яку вирішено «помаранчевим Президентом і помаранчевим Прем’єр-міністром» з великими економічними втратами для України, та суттєво підірвало авторитет України в очах Європи.
Співпраця «помаранчевого президента» і «помаранчевого уряду» призвела до розвалу парламентської коаліції, розвалу Народного Союзу Наша Україна – Народна Самооборона,
постійних взаємних образ та відкритого політичного протистояння колишніх союзників.
Небезпека даної ситуації полягає в тому, що у людей підривається повага до державних інститутів в цілому. Люди втрачають надію на краще життя, тому що передвиборчі партійні програми виголошуються тільки для того, щоб отримати голоси виборців, а відразу після виборів про ці програми забувають.
Гасла лідерів «помаранчевої революції» залишилися гаслами, «руки, які нічого не крали» виявляється нічого крім пам’ятника та музею голодомору не зробили, а «воїн світла» нічого крім весни, руїни і розбрату Україні не дала. Люди не бачать та не відчувають конкретно, що зроблено з того, що обіцяли В.Ющенко
та Ю.Тимошенко на всі боки кричать, що їм заважають працювати
а народ чітко підмітив, що поганому танцюристу завжди щось заважає танцювати. Хотілося б нагадати людям, що коли Уряд очолював Віктор Федорович Янукович, він нікого не звинувачував,
а наполегливо працював і забезпечував державі стабільність. Ми всі реально відчували поступове поліпшення життя не на словах.
Ковельська міська організація Партії регіонів йшла на вибори до міської ради зі своєю виборчою програмою і люди в цю програму повірили – результат два депутати від Партії регіонів в Ковельській міській раді. Тому хочу проаналізувати як виконується наша виборча програма і відзвітуватися перед виборцями.
Ключем до успіху ми вважали покладання територіальної громади на власні сили і відпрацювання пріоритетних напрямів розвитку, що суттєво впливають на підвищення добробуту жителів міста, забезпечивши їх фінансування з міського бюджету.
Виборчою програмою передбачалося чотири проблеми, які ми планували втілити в життя:
1. Сприяти створенню на території міста художньої галереї з залом для виставок місцевих художників – в 2008 році відкрито культурно-просвітницький центр, де є і картинна галерея.
2. З метою наукового та раціонального прогнозування, розвитку, планування і забудови міста забезпечити запровадження містобудівного кадастру – весною 2008 року відбулася презентація електронної карти міста Ковеля, яка вже практично діє і її створення продовжується.
3.Будівництво міської поліклініки на базі існуючої будівлі Гарнізонної поліклініки колишнього Військового госпіталю,
Враховуючи інтереси міського керівництва та завдяки наполегливій роботі міського голови Сергія Кошарука при сприянні депутатів Верховної Ради України від Партії регіонів уряд Віктора Януковича виділив 8 мільйонів гривень в бюджеті на 2008 рік окремою строкою для будівництва поліклініки в Ковелі і даний показник був прийнятий в першому читанні бюджету. Але з приходом до влади помаранчевого уряду Ю.Тимошенко в другому читанні ці кошти були забрані на інші потреби. Це напевно Ю.Тимошенко подякувала місту за те, що 65% ковельчан проголосували за неї.
4. Невирішеним залишається питання нашої програми відпрацювання механізму дотацій з міського бюджету комунальним підприємствам з метою недопущення збільшення тарифів на комунальні послуги. Але ми пропрацьовуємо можливі варіанти цієї проблеми.
Хочу відзначити, що в 2007 році за сприяння депутатів Верховної Ради України від Партії регіонів Ковельська лікарня отримала новий автомобіль швидкої допомоги «Газель», в 2008 році завдяки депутатам Верховної Ради України від Партії регіонів дві багатодітні сім‘ї ковельчан отримали оселі та будівельні матеріали більше ніж на 200 тис доларів, з ініціативи та при активній участі депутатів Ковельської міської ради від Партії регіонів було проведено реконструкцію плоских дахів на шатрові будинків №47 та 49 по вул.Ватутіна. Зараз мало хто хоче згадувати, що в 2007 році при роботі уряду Віктора Януковича наш міський бюджет був найбільш вдалим, максимально збалансованим і місто його виконало в повному обсязі, а при прийнятті бюджету на 2008 рік йдучи в фарватері популізму Юліі Тимошенко, депутати міської ради від БЮТ, взявши 15 хвилинну перерву у сесійному засіданні без врахування джерел наповнення, безпідставно збільшили підготовлений проект міського бюджету на 2 мільйони гривень – підсумок невиконання бюджету. 29 січня 2009 року на сесії Ковельської міської ради переважна більшість депутатів від фракції
БЮТ голосувала проти придбання в комунальну власність дитячого
садочку «Веселка» в обмін на земельні ділянки і це при тій ситуації
коли вільних місць в дошкільних закладах міста катастрофічно не вистачало, а за 2008 рік зафіксовано декілька випадків хабарництва
з боку керівників дошкільних закладів за прийом в дані заклади.
Хотілося б, щоб політичні сили незалежно від своєї орієнтації в основу своєї роботи ставили виконання виборчих програм,
вболівання за народ не на словах, а на ділі. Щоб люди йдучи до виборчих дільниць знали хто, що обіцяв, а хто, що зробив, щоб наявність іншої політичної думки була ознакою демократичності нашого суспільства, а не ознакою ворожості. Щоб незалежно від того де ми живемо, чи на Заході, чи на Сході, ми однаково
поважали один одного та любили свою державу. Наша сила в єдності.
Щиро вдячний всім ковельчанам, хто на виборах до міської ради віддав свої голоси за Партію регіонів, хто повірив нам і запевняю, що наші слова ніколи не будуть розходитись з нашими справами.

Депутат Ковельської міської ради,
голова Ковельськоі міської організації Партії регіонів
В.Ф.Матвєєв

Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 799 | Додав: pres-centr | Рейтинг: 0.0/0 |