Monday, 29.04.2024, 13:22

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  February 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » February » 6 » М. Миронюк "Час покаже хто є випадковим при владі"
М. Миронюк "Час покаже хто є випадковим при владі"
12:26
- Розпочався новий бюджетний рік. Ви один з небагатьох голів районних організацій, хто працює в органах виконавчої влади на рівні району, зокрема, очолюєте управління праці та соціального захисту Маневицької райдержадміністрації. Як Ви оцінюєте фінансування Програми соціального захисту з Державного та місцевого бюджетів? 
- Загальні видатки на виплату допомоги сім’ям з дітьми, на надання пільг і компенсацій окремим категоріям громадян для району збільшені на 7,82 % в порівнянні з минулим роком. Багато це чи мало покаже час, але можна однозначно сказати, що реальні доходи громадян будуть меншими. Адже, всі розрахунки проводяться виходячи з прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати, що діяли в грудні минулого року, а протягом року вони в чотири рази збільшились. Крім цього, інфляція протягом 2008 року „з’їла „ 22,3% реальних доходів громадян. 
Особливо критична ситуація з виплатою компенсацій за придбані ліки, які протягом останнього часу подорожчали майже вдвічі. Незважаючи на те, що річна сума видатків збільшена на 120 тис. грн.., цих коштів звісно недостатньо, адже січневе бюджетне призначення використане управлінням протягом двох робочих днів. Потерпілі ж громадяни звертаються протягом кожного дня і кожному необхідно пояснювати, що гроші вже закінчились. До речі, за січень на ці цілі так і не виділено жодної копійки, а зареєстрована заборгованість. 
- Останнім часом в державі розгортається чергова дискусія щодо упорядкування, а в деяких випадках і відносно відміни пільг тій чи іншій категорії громадян. Хотілося б почути Вашу думку з цього приводу. 
- Питання пільг саме по собі не є чимось новим, проте на нього дуже боляче реагує населення, що, в свою чергу, робить його дуже актуальним під час оголошення владою чергових або позачергових виборів. На мою думку, з боку держави повинні бути витримані два принципи. По перше, на сьогодні пільги – це бюджетні кошти, а тому розділити можна тільки те, що заробили. Тобто, можна наприймати багато законів України, гарантувати Конституцію, проте, якщо не буде матеріального забезпечення на їх виконання, все це залишиться декларацією, хорошим наміром. По друге, всі в державі розуміють, що вже давно назріла крайня необхідність перейти до монетарної політики в питанні пільгового забезпечення громадян, що звело б до мінімуму зловживання з боку посадових осіб та поставило б в приблизно рівні умови наших громадян. Для прикладу, 54 населених пункти району віднесені до зони радіоактивного забруднення внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, а тому майже 40 тисяч громадян, або 70 відсотків жителів району мають ті чи інші пільги. Так, кожен потерпілий згідно Закону України „Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи” має право на оздоровлення, але протягом останнього року оздоровлено 200 дорослих громадян та 2060 дітей, що становить всього 5,7 відсотка. 
На моє переконання, держава повинна гарантувати створення умов для праці, подбати за видачу достойних винагород за цю працю, забезпечити виплату пристойної пенсії. Пільги ж від держави повинні мати тільки неповносправні громадяни. 
Прикладом ефективної монетарної політики при наданні пільг може бути виплата грошової компенсації на придбання твердого палива та скрапленого газу пільговим категоріям громадян. Чого не скажеш про відшкодування за пільгове перевезення громадян. Який би порядок використання цих коштів не придумала влада, ніхто не зможе проконтролювати кожний приміський автобус та кількість на даних пільг. 
- В інтерв’ю „Волинським новинам ” 29 грудня минулого року один народний депутат України від Волині з так званого помаранчевого табору стосовно Вашого призначення на посаду сказав наступне, цитую „У Маневицькому районі 70% виборців дали підтримку БЮТ. Депутати райради рекомендують на посаду керівника однієї з соціальних служб представника БЮТ, а губернатор призначає регіонала – людину при цьому випадкову.”. Що Ви можете повідомити нашим читачам про свій життєвий шлях. 
- За освітою я педагог, працював вісім років на педагогічній ниві, з них сім – директором школи. З 1989 року працюю в органах виконавчої влади та місцевого самоврядування, на сьогодні маю понад 20 років стажу державної служби. Останні два з половиною роки працював в системі соціального захисту населення на посаді заступника начальника управління. 
Дивно те, що останні три роки нічому не навчили наших політичних опонентів, вони продовжують боротьбу не за процвітання України, а між собою та з тими, хто мислить по іншому і носить іншого кольору партійний квиток, вважаючи що, якщо ти член Партії регіонів, то ти випадкова людина. Це ми вже проходили. Час покаже хто є випадковим. 
- Підбиваючи підсумки роботи за минулий рік, що Ви можете віднести до позитиву в діяльності Маневицької партійної організації Партії регіонів. 
- Найперше - це те, що ніхто з однопартійців не залишив нашу політичну силу, не дивлячись на таке ставлення наших політичних опонентів, які сьогодні при владі. Навпаки, частина людей прийшла до нас, поповнивши ряди членів Партії регіонів. Я вдячний однопартійцям за це і вважаю, що вони вчинили по совісті і зробили правильний вибір.

Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 783 | Додав: pres-centr | Рейтинг: 0.0/0 |