Monday, 06.05.2024, 00:52

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  February 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » February » 5 » Чи переживемо ми лютий без опалення?
Чи переживемо ми лютий без опалення?
12:27
З наступного тижня у Луцьку та Ковелі можуть відключити опалення! Такі невтішні прогнози волинських високопосадовців. Чому такі суттєві розбіжності у словах прем’єрки та керівників на місцях, тобто з реальною ситуацією, здогадатися не важко! Заклики Юлії Тимошенко «Газу вистачичь і він буде дешевий», ось як позначаться на волинянах. З наступного тижня нам можуть відключити газопостачання, бо він по-перше, зовсім не дешевий, по-друге, і за «дешевий» нам нічим платити!
За словами пана Дмитрука, заступника голови Волинської обласної державної адміністрації, станом на 4 лютого по підприємствах теплокомуненергетики чотирьох міст існує заборгованість за спожитий газ. Ця цифра з початку опалювального періоду становить 40 мільйонів гривень. Як зазначив Василь Дмитрук, за підсумками селекторної нарада, яку проводив заступник голови правління НАК «Нафтогаз України» Володимир Тріколіч, наступного тижня буде проведено відключення по Волині, зокрема по Луцьку та Ковелі, де рівень оплати є низьким. Також підприємствам теплокомуненергетики двох найбільших міст Волині не виділили ліміти на споживання природного газу. Доповнив цю, м’яко кажучи, «невтішну» статистику і начальник головного управління промисловості та розвитку інфраструктури ОДА Микола Кучеренко під час засідання обласного антикризового комітету. Він зазначив, що для бюджетних установ газ уже сьогодні коштує майже 340 доларів за тисячу кубометрів( а де ж обіцяні Юлею – 228 доларів???). При такій ціні в рік, за словами посадовця, бюджетній сфері Волині за спожитий газ доведеться заплатити 117 мільйонів гривень. А вже з 1 січня наступного року, якщо нічого не зміниться, газ коштуватиме вже 6 тисяч гривень за тисячу кубів, – зазначив пан Кучеренко. Він також додав, що влада взимку може опинитися перед ситуацією, коли доведеться закривати школи, лікарні, дитячі садочки та інші державні установи. Словом усі обіцянки Юлії Тимошенко, як бачимо, збуваються, на жаль, з точністю та навпаки! А скільки ще нас будуть тримати за дурнів – залежить тільки від нас!

P.S. Здається, не зайвим у цій ситуації було б згадати прогноз погоди народного волинського синоптика Володимира Лиса на лютий, за його словами: «У лютому слід очікувати прохолодного початку із опадами, які через кілька днів можна буде назвати мокрими. Потім настане нове похолодання і прихід знову зимової погоди. Така відчутна зима має тривати десь до кінця другої лютневої декади». Тож тримаймося, волиняни! Дасть Бог не замерзнемо, без Юлиного обіцяного та ще й дешевого газу!

За метеріалами «Волинські новини»

Категорія: Волинські новини | Переглядів: 608 | Додав: pres-centr | Рейтинг: 0.0/0 |