Friday, 03.05.2024, 03:09

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  February 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » February » 3 » Галина Рябко: „Люди вже переконалися, що тільки Партія регіонів здатна навести порядок і вивести країну з кризи ”
Галина Рябко: „Люди вже переконалися, що тільки Партія регіонів здатна навести порядок і вивести країну з кризи ”
00:37
Криза, яка панує в Україні, щодня зачіпає все більше українців. Помаранчеві політики все, що роблять – займаються популістськими балачками, які не дають жодних позитивних результатів. І, водночас, мають сміливість розказувати про кризу злегка, яка одних торкнеться, а інших омине. Звісно їх вона не досягне, а як і добереться то лише трішки, а в більшості постраждають прості люди. Захист прав, життя та свобод кожного українця – це пріоритет політики Партії регіонів, яка повсякчас відстоює, незважаючи на ігнорування влади, декларовані гасла. Про тяжку ситуація і шляхи виходу з неї ми бесідували з головою Ковельської районної організації Партії регіонів Галиною Василівною Рябко.
-Питання про існування кризи вже давно не є риторичним. Що ж на Вашу думку спричинило такий розвиток подій?
- На мою думку, причинами політичної та економічної ситуації, що склалася останнім часом у країні стали суто суб’єктивні фактори. Насамперед, це помилкова непродумана помаранчева політика, яка поділила людей на „своїх” і „чужих”, на кумів-сватів і звичайних українців. Особисті амбіції окремих політиків, внутрішньопартійне протистояння в середині їхніх партії, боротьба за владу стали наслідком того, що про людей абсолютно забули ті, хто зараз при владі і їхні гарні слова, які лунали з уст Ющенка, Тимошенко з майдану залишилися лиже порожніми обіцянками і виконуються. І тому безвідповідальні дії Кабінету Міністрів, де працюють не професіонали, де немає єдиної команди, де досі не відділений бізнес від влади призвели до нинішньої плачевної ситуації. Буквально нещодавно окрім політичної та економічної криз влада власноручно створила газову кризу, яку ніби зараз призупинено, але з жахливими умовами для українців, які підписала Тимошенко і вихваляється цим зі всіх телеканалів. При прийнятті нормативних актів порушуються норми Конституції та Законів України з боку Президента та Прем’єра, що значно посилило негативний вплив і поставило країну в безвихідь. Так звана нинішня „демократична” коаліція нічого не вирішує і не зробить, а лише більше загострить проблеми в суспільстві. Врешті-решт потрібно поставити державні інтереси вище особистих і не жити від однієї свободи слова до іншої. Від їхніх слів нам українцям не легше жити.
- Чи все гаразд у Вас в районі?
- В нашому районі також відчуваються протистояння між помаранчевими партіями. Так фракція БЮТ в районній раді розкололась на два ворожі табори і 17 депутатів районної ради вийшли з фракції БЮТ, створивши свою фракцію у районній раді, а колишні однопартійці відразу позбавили їх мандатів депутатів районної ради. Розподіл посад та вирішення особистих питань – першочергові завдання цих „політиків”. А що ж зроблено для людей? Треба довго думати, але жодної розумної відповіді ні в кого з них не знайдеться. Сценарій по якому йде Ю. Тимошенко не пройшов марно і на низах. Відчувається, що і в районній раді не можуть поділити влади. Кожний помаранчевий депутат рветься до „крісла”, вставляючи палиці в колеса нинішньому керівництву.
- Галино Василівно, все настільки погано? Чи все ж можна віднайти світло в кінці тунелю?
- Найголовніше це те, що після масових звільнень, які почалися після помаранчевої революції, в більшості районах та областях нас це практично не зачепило. До влади ще не прорвалися базіки, а виконавчу владу в районі, відділи, управління в основному очолюють професіонали, які ще за прем’єрства Януковича реальними справами робили життя ковельчан комфортним і стабільним. Як підсумок, в районі виконується план економічного і соціального розвитку, бюджет є напрацювання на майбутнє.
- Які настрої панують серед жителів району?
- Поки що люди ще надіються на порядність влади, але, як кажуть, терпінню приходить кінець. Якщо у нас в районі будуть масові скорочення працівників, надалі зростатиме безробіття та заборгованість із виплати зарплати, пенсії люди самі говорять, що вийдуть на вулиці і проводитимуть страйки. Як читаємо у нашій газеті „Волинь-регіон” жителі Луцька вже почали мітингувати і їх не купують як під час майдану. Адже тоді все було награно, аби обманом прийти до влади, а зараз люди реально оцінюють ситуацію в країні і здатні захистити себе і своїх рідних.
- Чи змінили б ситуацію дочасні вибори?
- Дочасні вибори нікому непотрібні. Люди втомилися від них, втомилися від нестримного росту цін, брехні сьогоднішнього Уряду. Народ живе в очікуванні, коли в державі нарешті буде стабільність. Вихід єдиний – це зміна Уряду. Тимошенко повинна набратися сміливості, визнати власну непрофесійність, піти у відставку і назавжди забутися про політику. Натомість до влади повинні прийти професіонали, не дивлячись на їхню політичну приналежність. Потрібно об’єднатися всім депутатам у Верховній Раді і шукати спільні рішення для виходу з економічної кризи.
- Більшість партій з наближенням виборів розпочинають активну роботу. Як ідуть справи у Ковельській районній партійній організації?
- В нашій партійній організації налічується близько 500 членів партії. Діє 47 легалізованих первинних партійних організацій. Протягом минулого року наші ряди поповнилися ще 23-ма партійцями. Ми виважено підходимо до прийому в партію нових членів. В минулому році наша партійна організація провела значну роботу з організації виконання програмних положень та статутних завдань партії, завдяки активній і ефективній участі партійців у виконанні програмних зобов’язань, виконання планів економічного і соціального розвитку. Так 15 депутатів від Партії регіонів є депутатами сільських рад, які постійно зустрічаються з виборцями, проводять роз’яснювальну роботу, ведуть широкий діалог з людьми, відстоюють справедливість. Не стоять осторонь проблем наших одиноких, пристарілих громадян, надають постійну допомогу. Я, як голова районної партійної організації, постійно буваю на зустрічах керівників політичних партій з керівництвом району, де піднімаю актуальні проблеми нашого району, які в більшості стараються виконати. Так в минулому році з моєї ініціативи була створена профспілкова організація ветеранів, державних службовців, яка активно працює і детально вивчає проблеми наших пенсіонерів.
- Які плани на цей непростий рік? Адже попереду – президентські вибори.
- Наші завдання на цей рік полягають, насамперед, у створенні на кожній виборчій дільниці первинної партійної організації, залученні в наші ряди найбільш авторитетних, перевірених у справах людей. Ми беремо під особистий контроль роботу органів виконавчої влади і місцевого самоврядування. Будемо виявляти факти масових скорочень робочих місць, зниження зарплати. Щоквартально на засіданнях районної ради аналізувати виконання соціально-економічних планів та бюджету району. Також ми будемо організовувати виїзний прийом громадян у села. Вивчати їхні проблеми і надавати по мірі можливості допомогу.
І, що найголовніше – це попереду в нас президентські вибори, а тому наше завдання підготувати такий резерв кадрів на виборчі дільниці, щоб вибори пройшли чесно і прозоро. А люди вже переконалися, що тільки Партія регіонів здатна навести порядок і вивести країну з кризи.
- Дякую Вам за цікаве інтерв’ю!

Розмову вів Андрій Волинський

Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 852 | Додав: volynregion | Рейтинг: 5.0/1 |