Friday, 03.05.2024, 02:39

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  February 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » February » 3 » «Бютівці» знову розкритикували роботу губернатора
«Бютівці» знову розкритикували роботу губернатора
13:40
30 січня, в продовження роботи 26 сесії Волинської обласної ради, депутати вдруге голосували за річний звіт губернатора. Нагадаємо, що 15 січня, стараннями БЮТу, Микола Романюк пішов з ради ні з чим. Цього ж разу «бютівці» вирішили бути більш лояльними і дозволили таки ухвалити річний звіт губернатора.

Від фракції БЮТ знову виступав пан Свирида. Депутат заявив, що фракція буде голосувати «за», але все ж має ряд зауважень як до звіту, так і до роботи самого голови облдержадміністрації. Свирида О.М. наголосив на таких проблемах, що турбують БЮТ. По-перше – це майнові питання, а саме недоліки та зловживання в роботі підприємства «Волиньоблагроліс», санаторію «Пролісок» та Шацької рятувальної станції. По-друге – це кадрові питання: «бютівці» вимагають відкликати всі підписи щодо звільнення Єрка, начальника служби автомобільних доріг у Волинській області. При цьому Свирида не забув згадати і про голів Ковельської та Шацької районних адміністрацій, яких, на його думку, вже давно варто звільнити. Торкнувся депутат ще й питання, цитуємо: «ієзуїтського використання ситуації по виділенню землі для компанії Nestle», наголосив також на проблемі, пов’язаною з газифікацією населених пунктів області і так званого «потурання кризі» (напевно з боку губернатора і облдержадміністрації).
Відповідь пана Романюка на закиди колишніх союзників була теж досить невиваженою. Та перед цим губернатора підтримав однопартієць Гунчик В.П., який жорстко розкритикував намагання депутатів з БЮТ підпорядкувати собі все і всіх, цитуємо: «Яким чином депутатський корпус впливає на втілення в життя політичних рішень? Ніяк, він лише втручається в дії структур, які не повинні вам звітуватися, в роботу силових структур, які не повинні вам відповідати. Це як «виносити сміття» на сесію». Напевно, пана Гунчика взагалі обурює ситуація, при якій губернатор підзвітний обласній раді.
Отож, Микола Романюк в повторній доповіді коротко наголосив на основних спірних моментах, висвітлених «бютіцем» Свиридою. Щодо підприємства «Ворлиньоблагролісу», санаторію «Пролісок» та Шацької рятувальної станції голова облдержадміністрації запевнив, що на наступному тижні будуть внесені конкретні пропозиції, направлені на вирішення даних питань. Звільнення ж Єрка прокоментував коротко, мовляв, на цей раз вже керівник «Укравтодору»(раніше було Контрольно-ревізійне управління), наполіг на його звільненні. Ситуацію щодо компанії Nestle охарактеризував наступним чином, цитуємо: «Ми створили всі умови для даного інвестора, виділили їм землю, вони ж цілих три місяці нам голову морочили. Коли ж представники цієї компанії приїхали до мене на зустріч і привезли разом з собою столичних будівельників, я відмовився їх приймати, тому що вважаю замовлення повинні отримати наші, волинські забудовники». Хоча цей «патріотизм» викликає наштовхує на певні роздуми – чи насправді пан Романюк так сильно вболіває за волинських підприємців, чи, можливо, лобіює інтереси лише деяких з них, переважно своїх соратників та однопартійців. Також Микола Романюк висловив жаль з приводу непослідовної діяльності банків, які перестали фінансувати приватний сектор та великі підприємства. Саме це він назвав причиною падіння обсягів товарообігу в найбільших супермаркетах обласні – 50% в будівельних та 20% в усіх інших. У висновку губернатор підкреслив, що готовий прийняти будь-якого, але лише «совісного» інвестора і навіть «завести його до ресторану, якщо прийдеться». Напевно остання ідея очільника області прийшлася до душі депутатам і вони вирішили все ж виконати невелику формальність та ухвалити нарешті річний звіт голови облдержадміністрації. Таким чином 65 з 69 присутніх висловилися «за» дане рішення.

Катерина Трофимович


Категорія: Волинські новини | Переглядів: 594 | Додав: SOVA | Рейтинг: 0.0/0 |