Saturday, 18.05.2024, 13:43

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  May 2010  »
SuMoTuWeThFrSa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2010 » May » 25 » Заява прес-служби Волинської обласної організації Партії регіонів
Заява прес-служби Волинської обласної організації Партії регіонів
13:50

Незважаючи на те, що представники опозиції повсюдно стверджують про репресії та утиски свободи слова чинною владою, реальні події в області, демонструють зовсім іншу ситуацію.

 Нагадаємо, що 27 квітня під час 40-ї сесії обласної ради депутати окремих політичних сил проголосували за звернення про відкликання підпису Президента під угодами, які були ратифіковані в Харкові під час візиту  Президента Російської Федерації Д. Мєдвєдєва. Під час згаданої зустрічі президенти обох держав домовилися про продовження терміну перебування Чорноморського флоту РФ на території України. В обмін на це рішення Україна отримала значні поступки у ціні на газ. В іншому випадку, такого цінового навантаження в енергетиці економіка нашої держави просто б не витримала. 

Разом з тим, зважаючи на те, що обласну раду на Волині очолює керівник Волинського БЮТу, Анатолій Грицюк, то на інше рішення, годі було й сподіватися. Його «протиснули», навіть шляхом грубого порушення регламенту. Підтвердженням цьому є результати голосування. Окремих депутатів не було під час голосування не те що в залі, а навіть у Луцьку. Разом з тим, напроти їхніх прізвищ, як це не дивно, стояли позначки «за». Це означає, що рішення приймали шляхом голосування картками, що є протизаконним.

На знак протесту проти такого свавілля в обласній раді, яку пан Грицюк очевидно поплутав із приватною власністю, Петро Пронь - голова фракції Партії регіонів в обласній раді спрямував у прокуратуру депутатське звернення. Результатом цього була доволі неоднозначна відповідь прокурора області Андрія Гіля, у якій він посилаючись на норми чинного законодавства переадресував прийняття остаточного рішення голові постійної комісії з питань депутатської діяльності, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю Волинської обласної ради Богдану Дівничу, який до слова є представником фракції БЮТ в облраді.

Безперечно, ініціатори такого безособового голосування прорахували цей хід подій у своєму сценарії.

Подібна ситуація вчергове демонструє, що усі заяви БЮТу про репресії та утиски не що інше як фарс і прагнення приховати власні антизаконні дії.

Після прийняття остаточного рішення паном Дівничем по депутатському запиту Петра Проня ми обов’язково ознайомимо громадськість із подальшим розвитком подій у цій резонансній справі.


Категорія: Позиція партії | Переглядів: 662 | Додав: volynregion | Рейтинг: 5.0/1 |