Friday, 10.05.2024, 00:36

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  April 2011  »
SuMoTuWeThFrSa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2011 » April » 4 » Володимир Матвеєв: «Потрібно не лише виконувати обіцяне, а й контролювати якість виконаних робіт!»
Володимир Матвеєв: «Потрібно не лише виконувати обіцяне, а й контролювати якість виконаних робіт!»
14:26
   Під час ХVІІ конференції, яку 2 квітня провели волинські регіонали одним із першочергових завдань, було доступне пояснення реформ Уряду та Президента, а також популяризація цих вкрай важливих для держави заходів серед громади. Представники Партії регіонів посіли чільні місця в органах влади різних рівнів, тому зараз до політичної сили прикута максимальна увага та покладаються великі очікування. Про перші кроки у підготовці до майбутніх парламентських виборів, а також популяризацію кроків Уряду та Президента на місцях ми поспілкувалися з головою Ковельської міської організації ПР та головою контрольної комісії обласної партійної організації Володимиром Матвеєвим. 

    - Володимире Францевичу, під час конференції Ви не зовсім райдужно розписали подальшу діяльність організації та вцілому окреслили майбутнє як важку та іноді невдячну працю? 

    - Справа в тому, що цей рік буде надзвичайно складним для всіх нас і його потрібно терпляче та гідно пройти, при цьому працювати доведеться не покладаючи рук. Перед нашою партійною організацією стоять відповідальні завдання. Ситуація ускладнюється тим, що в державі розпочато проведення непопулярних реформ, результати яких ми, на жаль, не можемо відчути миттєво. Я поясню чому: за рівнем економічного розвитку Україна серед держав СНД до цього часу не вийшла на показники 1990 року. Саме тому наш Президент розпочав те, чого боялися його попередники і те, що на сьогодні вкрай необхідне нашій державі – реформи, результати яких будуть очевидні в перспективі. 

    - Скажіть, на вашу думку,чим пояснюється таке категоричне несприйняття окремих кроків влади?

    - Мушу констатувати, що головним недоліком влади і водночас її вагомою перевагою є те, що нинішня влада більше робить, аніж говорить. Багато вже зроблено, багато чого заплановано, втім, не завжди це належним чином висвітлюється і доноситься до кінцевого, так би мовити, споживача, тобто громади. На сьогодні, закладені правильні принципи Податкового кодексу, який більшою мірою стимулює тих, хто виробляє, а не тих, хто перепродує, але цей ключовий момент не був належним чином пояснений у масах. Багато корисних речей прописано і у Пенсійній реформі, але на превеликий жаль, це наштовхується на неприйняття. Причиною цьому - недостатня увага до популяризації кроків влади і пояснення кожного пункту нових реформ. Варто проводити постійний діалог з громадою, дослухатися до порад і враховувати усі за і проти у розробці того чи іншого проекту. . Хоча, наприклад, стосовно пенсійної реформи. То тут мета цілком зрозуміла – забезпечити протягом 2-3 років можливість людей гідно прожити на зароблену пенсію. 

    - То все ж, коли людям очікувати на очевидне та вагоме покращення рівня життя?

   - Я хотів би вчергове наголосити на тому, що 2011 рік буде непростим. Прем’єр-міністр Микола Азаров нещодавно представив звіт, у якому відображалися наші виплати по зовнішніх запозиченнях. І згідно з цифрами, цьогоріч ми маємо віддати колосальну суму - 89 мільярдів доларів. Наступного року ця цифра буде майже вдвічі меншою, відтак, кошти отримані від реформування низки галузей підуть на підвищення рівня життя та розбудову інфраструктури. Так чи інакше, ми змушені констатувати, що гострою проблемою залишається стабілізація цін на продовольчому та паливному ринках, зростання комунальних тарифів. Втім, 2012 рік повинен стати роком зростання добробуту, коли започатковані реформи почнуть давати очікувані результати і адекватно сприйматися населенням. 

    - Хотілося б торкнутися діяльності партійної організації у майбутньому, ініціатив контрольної комісії, яку ви очолюєте?

    - Партія регіонів займає на сьогодні провідне місце у політичному житті країни, крім того ми сьогодні перебуваємо при владі. Президент України є представником Партії регіонів, Уряд України сформувала наша партія, більшість у Верховній Раді теж сформована на базі Партії регіонів. Враховуючи те, що чисельність нашої партії зараз становить 1 мільйон 400 тисяч партійців, нам потрібно звернути особливу увагу на якісний склад наших партійних організацій. Наша партія переживала різні етапи і якщо в 2005 році з партії вийшло 50 тисяч чоловік, то зараз дуже багато бажаючих отримати членство в Партії регіонів. Тому особливий наголос, я як голова контрольної комісії робитиму на тому, щоб приймати людей виходячи не з інтересів особистої вигоди, а керуючись морально-діловими якостями потенційного партійця. Найближчим часом нам потрібно організувати відбір кандидатів на вступ у партію, паралельно вирішити питання формування кадрового резерву. З цією метою в міських і районних організаціях потрібно вирішити питання членства в організації тих людей, які втратили зв'язок з парторганізацією, сформувати списки кадрового резерву в кожному районі. Розглянувши пропозиції на громадських радах. До списків потрібно включати перевірених людей, фахових господарників, які своєю сумлінною і кваліфікованою роботою піднімуть довіру людей до влади та авторитет партії вцілому. 

   - Які першочергові кроки, на Вашу думку, потрібно здійснити для того, щоб підвищити довіру та переконати у невідкладності рішень влади? 
    - Найголовніший наш аргумент – це відповідальність. Я маю наувазі, що потрібно поступово виконувати ті обіцянки, які ми дали виборцям. Частину із прописаних у програмі пунктів уже вдалося виконати, втім, роботи ще багато. Також, я хотів би наголосити і на потребі вирішення питань, які уже давно стали наріжним каменем практично кожних виборів. Ми не маємо права відкладати їх у довгу скриню. Наприклад, це стосується питання про зняття депутатської недоторканості та скасування депутатських пільг, про які так багато йшлося під час передвиборчих перегонів. Що заважає зараз депутатам від Партії регіонів за наявності більшості у Верховній Раді поставити це питання на голосування і проголосувати? Я думаю, що це потрібно вирішити якнайшвидше. 

    Не менш важливим є питання якості виконання даних нами обіцянок. І так як наші партійці зараз перебувають на найвищих щаблях обласної влади, то потрібно жорстко контролювати цей процес. Членом нашої партії є Борис Петрович Клімчук, я дуже хотів би, щоб він серйозно поставився зокрема до процесу будівництва автомагістралі Ягодин-Київ, а саме простежив, як використовуються кошти і наскільки якість відповідає виділеній сумі. Чому побудована кілька років тому дорога уже майорить ямами? Де відповідальність того підрядника, який поклав до кишені чималі державні кошти? Напевно, владі вже зараз необхідно піднімати це питання і паралельно ставити на жорсткий контроль якість виконання робіт. 

    Необхідно також готуватися і до майбутніх парламентських виборів. Тому зараз потрібно подумати, які соціальні програми необхідно втілити у нашій територіальній громаді, аби люди якнайшвидше відчули зрушення на краще. 

   Розмовляла Лариса Кузнєцова

Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 551 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |