Monday, 20.05.2024, 21:46

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  April 2011  »
SuMoTuWeThFrSa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2011 » April » 14 » Волинська влада боротиметься з економічною кризою
Волинська влада боротиметься з економічною кризою
12:13

   Сьогодні відбулось підписання Меморандуму про співпрацю між Волинською обласною радою, Волинською обласною державною адміністрацією та Міжнародним фондом «Відродження». Документ підписано першим заступником голови облдержадміністрації Олександром Башкаленком, головою облради Володимиром Войтовичем та директором проектів Антикризової гуманітарної програми Міжнародного фонду «Відродження» Русланом Крапличем.

   Меморандум укладено на основні взаємних інтересів. Сторони заявляють про свою участь у впровадженні у Волинській області спільного плану дій в рамках реалізації Антикризової гуманітарної програми, яку започаткував фонд «Відродження». Основним напрямком роботи буде реалізація у 2011 році проектів громадських організацій, що матимуть чіткий антикризовий характер і відповідатимуть пріоритетам програми.

     Олександр Башкаленко повідомив, що «Волинська область – одна із лідерів, адже постійно бере участь у всіх проектах та програмах Міжнародного фонду «Відродження», а місцеві громадські організації стають переможцями грантів».

     Перший заступник голови облдержадміністрації також зазначив, що область долучається й до інших проектів. «За умовами Кіотської угоди, Волинь у цьому році повинна отримати грантів на суму 340 мільйонів гривень. Рішення про ці кошти – на розгляді в Києві, і невдовзі вони надійдуть до нас», - підкреслив він.

   У свою чергу, директор проектів Антикризової гуманітарної програми Міжнародного фонду «Відродження» Руслан Краплич поінформував, що ініціатива підписання Меморандуму виникла у представників влади ще у 2009 році. «У своїй діяльності ми допомагаємо малозабезпеченим верствам населення та середньому класу, а також створюємо ряд партнерств», - повідомив він.

     Згідно з підписаним документом, обласна рада та облдержадміністрація зобов’язуються забезпечити співфінансування згідно чинного законодавства України проектів, підтриманих експертною радою та Фондом, у розмірі, не меншому, ніж розмір гранту Фонду. Також влада надаватиме всебічну організаційну, методичну допомогу та підтримку громадським організаціям області, що будуть реалізовувати у 2011 році проекти в рамках пріоритетів Програми; братиме постійну участь в організаційних, інформаційних та презентаційних заходах, пов’язаних із реалізацію цього Меморандуму.

     У Меморандумі також йдеться про те, що облрада та облдержадміністрація зобов’язані поширювати інформацію щодо пріоритетів Програми серед зацікавлених установ, підприємств та організацій області. Серед інших функцій - висвітлення ходу та результатів реалізації Програми у друкованих та електронних засобах масової інформації області.

     Зі свого боку, Міжнародний фонд «Відродження» надаватиме у 2011 році на конкурсній основі фінансову підтримку громадським організаціям Волинської області, проектна діяльність яких буде спрямована на подолання наслідків фінансово-економічної кризи в рамках пріоритетів Програми, в розмірі до 50% вартості проектів, підтриманих експертною радою та Фондом. Також Фонд має надавати інформацію про перебіг конкурсу, умови проведення підсумків та отримані результати як на національному, так і на регіональному рівнях.

     З метою забезпечення виконання Меморандуму сторони створили робочу групу, яка буде збиратися при виникненні питань, які потребують обговорення. З боку облдержадміністрації опікуватиметься цими питаннями заступник голови ОДА Олександр Курилюк, а від обласної ради – перший заступник голови Юрій Лобач.


Категорія: Волинські новини | Переглядів: 426 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |