Monday, 20.05.2024, 17:16

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  December 2010  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2010 » December » 17 » «Влада повинна виконувати свої передвиборчі обіцянки, тоді люди їй будуть довіряти»
«Влада повинна виконувати свої передвиборчі обіцянки, тоді люди їй будуть довіряти»
10:48
   Переконаний перший заступник голови Волинської обласної державної адміністрації Олександр Башкаленко. 

    Олександр Башкаленко має чималий досвід керівної роботи. Спочатку служба в ракетних військах стратегічного призначення: від лейтенанта до підполковника. Згодом займався бізнесом і політичною діяльністю, очоливши обласну організацію Партії регіонів, коли вона була в опозиції. Він завжди мав і має власну позицію, і не боїться її висловлювати. Він не влюбить вживати слова «криза» і «проблема».

    Наша розмова про кадрові призначення та енергозбереження, про передвиборні обіцянки та їх виконання. У першого заступника ті ж повноваження, що й голови адміністрації. Він також опікується вугільною галуззю, промисловістю, будівництвом, енергетикою, дорогами, житлово-комунальним господарством. 

    «Наша програма розроблена для кожного району» 

    - Олександре Костянтиновичу, добре відомо, що народ традиційно не любить владу. Люди вже стільки разів чули багато красивих слів та різноманітних обіцянок, що нікому не вірять. Яким чином Ви збираєтесь довіру громадян до влади? 

    - Може це й звучить банально, але нічого придумувати не потрібно, тільки наполегливо працювати. Найголовніше – не обманювати людей. Це значить – не давати нереальних обіцянок. На прийомах громадян та на зустрічах з волинянами я завжди говорю правду. Якщо називаю конкретну дату вирішення якогось наболілого питання, то так воно буде. Якщо не можу, в силу якихось обставин, вирішити, то кажу відверто. 

    - Ви прийшли до влади з програмою «Будуємо нову Волинь». Що це означає? 

    - Наша програма «Будуємо нову Волинь» - це не загальні фрази та лозунги. Вона розписана та розроблена для кожного району та міста. Вона досить детальна. Там вказано те, що ми повинні зробити. Потім будемо звітуватися про виконану роботу. Простий приклад – вручення автомобілів інвалідам війни. За минулий рік область отримала тільки п’ять машин. А за останні пів року на Волинь надійшло 68 автомобілів. Це і є показник нашої реальної роботи. Відкрито блок «Б» Волинської обласної клінічної лікарні. Його будівництво розпочалося в 1999 році. Дві третини загальної кошторисної вартості – 14 мільйонів гривень – освоєно цього року. Ми заклали школу в селі Майдан-Липенський, закінчуємо поліклініку в Шацьку, завершили тривале будівництво лікарні в Любомлі. На наступний рік подали пропозиції на розбудову нашої соціальної сфери майже на 200 мільйонів гривень. На черзі будівництво пренатального центру, вже запланували 58 мільйонів. 

   «Готовий прийняти і вислухати кожного» 

    - Актуальним залишається питання доріг. Наближається Євро 2012, і через Волинь будуть їхати на футбольний чемпіонат. 

    - Не хочу говорити про попередні роки, можу сказати про зроблене за останні пів року. Вже виконано робіт на 163 мільйони гривень – це державні кошти. І ще на 32 мільйони гривень з місцевих бюджетів відремонтовано комунальних доріг. 

    - А яка ситуація з десятою шахтою? Адже не перший рік триває її будівництво. Добре відомо, що Волинь має значні запаси вугілля. Її відкриття могло б поліпшити ситуацію з працевлаштуванням гірників у Нововолинську. 

    - Наскільки я знаю, останні три роки там нічого не робилося. Лише за півроку 2010-го десята шахта вже отримала 164 мільйони гривень. Ще близько 300 мільйонів заплановано на 2011 рік. Це також – реальні дії нашої влади, яка виконує свої передвиборчі обіцянки. 

    - Ви неодноразово заявляли, що відкриті для спілкування. З якими проблемами найчастіше звертаються волиняни? 

    - В мене двері не зачиняються. Я готовий прийняти і вислухати кожного. Наведу простий приклад. Нещодавно зателефонувала жителька Нововолинська, яка поскаржилася на те, що їхній під’їзд уже три тижні не опалюється. Після мого втручання це питання було дуже швидко вирішено. Я добре розумію, що перший заступник не повинен цим займатися, адже ще є і міська влада, і комунальна служба. Але ми на керівних посадах для того, щоб робити добро для людей. В житлово-комунальному господарстві постійно виникають ситуації, які потребують швидкого реагування та моментального вирішення. Щоб таких випадків не траплялося, ми й створюємо виконавчу владну вертикаль. Повинна бути відповідальність чиновника за дане йому доручення. 

    «Шукаємо молодих перспективних і небайдужих людей, які будуть працювати у владі» 

    - Керівники старшого покоління, які були в радянські часи, стверджують, що однією з найсерйозніших проблем нинішньої влади є кадрова. Не вистачає досвідчених управлінців. Чи існує така проблема на Волині? Адже вже зрозуміло, що не може «кухарка керувати державою». 

    - Це серйозна проблема, про яку ми добре знаємо. В радянські часи була відпрацьована система підготовки та перепідготовки керівних кадрів. Адже кваліфікованого управлінця за рік не підготуєш. Система підготовки кадрів була зруйнована. Ми вже бачили керівників, які приходили до влади революційними методами і отримувати посади за особисту відданість. Добре пам’ятаю свої кроки після військового училища молодим лейтенантом. Тоді старші досвідчені офіцери жартували: «Краще мати у своєму підпорядкуванні три сейфи з документами, ніж одного солдата». Вони добре розуміли, що таке відповідальність за кожну людину. На рівні адміністрації ми готуємо кадровий резерв, шукаємо молодих, перспективних і небайдужих людей, які будуть працювати у владі. 

    - Вже чимало років говорять про енергозбереження, про альтернативні джерела енергії, вивчають європейський та світовий досвід. Яка ситуація на Волині? 

В енергозбереженні повинна бути система. Але в першу чергу потрібно змінити свідомість людей. Минулого тижня на Волині ми провели серйозний семінар, в якому взяли участь науковці та керівники з районів, які займаються енергетикою. Щодо енергозбереження, то ще три місяці тому ми подали на 528 мільйонів гривень наших пропозицій в Національне агентство в економії ресурсів. Ми прорахували повністю усі державні та комунальні установи: лікарні установи: лікарні, навчальні заклади, тобто, що в них потрібно зробити для енергозбереження: замінити вікна, утеплити стіни, демонтувати застарілі котли. По кожному об’єкту ми зробили такі розрахунки, і вже наші пропозиції врахували на 360 мільйонів. Це значить, що наступного року Волинь отримає серйозні кошти на енергозбереження.

   Кость Гарбарчук


Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 458 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |