Friday, 03.05.2024, 04:15

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  April 2011  »
SuMoTuWeThFrSa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2011 » April » 4 » Виступ О. Башкаленка на XVII конференції Волинської обласної організації Партії регіонів
Виступ О. Башкаленка на XVII конференції Волинської обласної організації Партії регіонів
10:22

Шановні делегати конференції, колеги однопартійці!

Увесь останній місяць регіональні організації Партії регіонів підводять підсумки першого року роботи Президента України, Уряду та місцевих органів виконавчої влади. І тут дуже важливим є скласти непереджену, обєктивну оцінку, що ми з вами і зробимо.

Про найголовніше. Відбулася консолідація влади, з наведенням порядку прийшли відповідальність та здоровий прагматизм. Чітко сформульовані цілі та визначені завдання. Вперше за 20 років написана програма дій влади до 2015 року. Тут чітко проглядається стратегічна позиція – модернізувати Україну, зробити її розвинутою, самодостатньою країною, потужним гравцем на світових ринках. Щоб наші українські товари продавались по всьому світу і марка «Зроблено в Україні» була синонімом якості. І це реальні речі, зважаючи на той потенціал, який ми маємо.

Визначальні напрямки. Ми маємо вміло використати головні конкурентні переваги України: сприятливі умови для агропромислового виробництва, транзитні можливості, вигідне розташування та великий інтелектуальний потенціал.

 Сьогодні за рахунок побудови ефективної управлінської вертикалі створюються умови для модернізації економіки регіонів та країни вцілому. Фінансові ресурси вкладаються у розвиток. Україна заявляє про себе як серйозний економічний партнер для Європи, Росії, США тощо.

Це перші кроки. Щоб ці вагомі зміни швидко відчули громадяни нашої держави необхідно виконати, на мій погляд два завдання. Перше – влада має реалізувати запропоновані ініціативи Президента та уряду. Друге – самі ж люди мають перестати думати про себе як пересічного українця, від якого нічого не залежить. Має бути усвідомлення своєї ролі і активна життєва позиція.

«Не питай, що твоя країна зробила для тебе. Запитай, що ти зробив для своєї країни». Ці слова мають стати визначальним правилом для кожного громадянина.

А ще нам потрібна нова обєднавча ідея. Що це може бути? Колись Черчіль, звертаючись до людей зазначив, що «мені немає чого вам запропонувати, окрім тяжкої щоденної праці, сліз і поту». Ці слова свого часу обєднали країну і лежать в основі достатку і міцності Великобританії. Хотілося б, щоб не було сліз у нас, але щоденна праця дасть нам хорошу перспективу, перспективу для наших дітей та онуків!

Не можна розраховувати, що там, хтось десь, зробить за тебе, нам треба розраховувати лише на власні сили. Ця проста ісина свого часу сприяла зміцненню ряду європейських країн. Ми повинні повернути в наше життя таке поняття як громадський, а не лише приватний інтерес. Як взаємна відповідальнісь – не лише влади перед суспільством, але й кожного члена суспільства перед співвітчизниками. Ми повинні виховувати не лише любов до України, але й віру в неї, виховувати патріотизм в конкретних справах. Це й є ідеологія, з якою обласна партійна організація йде до людей, до своїх партійців.

Шановні колеги!

Тепер про наші партійні справи. Підкреслюю, саме завдяки партійним організаціям ми прийшли у владу. Сьогоднішнє завдання – утримати владу. Тому партійній роботі особлива увага. І ця робота має бути системною, цілеспрямованою та якісною. В її основі є вертикаль: потужний апарат обласної організації – структуровані місцеві організації, актив – первинні партійні організації – партійці, прихильники, усі хто розділяє наші погляди. Ми маємо десятитисячний загін партійців та 951 первинну організацію.

Ми маємо ефективно попрацювати в якісному відношені, ми хочемо бачити у своїй команді більше впливових та авторитетних людей, які поділяють наші принципи та ідеологію. Ми відкриті для таких людей.

Будь-яка політика – це відчуття громадського пульсу. Тому потрібний відвертий та принциповий діалог влади з громадянами. Постійно. Влада готова дивитися в очі громадянам і обгрунтовано пояснювати свої дії, розуміючи, що окремі з них є надто не простими і не популярними.

Тому за посередництвом усіх наших місцевих організацій, посадовців, депутатів обласної ради та усіх місцевих рад ми запроваджуємо прямий діалог з людьми, безперервний зворотній зв'язок з виборцями.

Найголовніше – живе спілкування з людьми. Насамперед – це торкається первинного партійного ланцюжка, що дозволяє нам формувати активну громадську позицію, щоб принести реальну користь своєму місту, селу, району, області, державі.

Ми активізовуємо роботу з молоддю. Це завдання для всіх керівників місцевих партійних організацій загалом та для керівника нашої «молодіжки» зокрема.

Кожний наш прихильник має відчути те, що він затребуваний, що його допомога потрібна партії і людям. Ми напрацьовуємо особливу лінію інформаційної роботи, як пріоритетний напрямок. Ми її удосконалюємо, розвиваємо. Ми прагнемо доводити нашу позицію до якомога ширшого кола людей. Тут теж в синхроні працюють партія і влада.

Шановні друзі

В окремий блок завдань хочу виділити роботу депутатського корпусу всіх рівнів. В політиці відомою формулою є те, що люди оцінюють місцеву владу зокрема і за роботою депутатів. Функції депутата не повинні зводитись до натискання кнопки в сесійній залі, а прийоми не повинні перетворюватись в аналог почтових відділень, які займаються лише пересилкою звернень до відповідних служб.

Депутат, що закріплений за округом повинен працювати в тісному контакті з виконавчою владою, як лобіст інтересів своїх виборців має бути повноцінним суб’єктом ініціативи щодо вирішення проблеми у формі підготовки програм. Це дозволить систематизувати інтереси, сконцентрувати засоби на вирішення першочергових проблем. У нас не повинно бути поділу депутатів «на сорти». Скажу ще раз, всі є обличчям партії.. Сьогодні ми вибудовуємо таку систему, щоб вусі депутати працювали як єдина команда, адже це сприятиме системній роботі і працюватиме на наш імідж.

Діяльність депутата місцевої ради – це громадська робота. Ми прагнемо того, щоб ці слова були наповнені реальним змістом.

На раді обласної партійної організації я вноситиму пропозицію проводити заслуховування керівників фракцій у місцевих радах про проведену роботу.

Хочу також сказати про такі важливі речі як партійні дисципліна та контроль. Зараз наші представники у владі, що накладає велику відповідальність. Визначальною є робота контрольної комісії. Якщо хтось сподівається, що партійний квиток чи мандат – це вседозволеність чи можливість обійти закон, порушити загальну процедуру, то реакція має бути миттєвою.

Ми рік у владі, і мушу зауважити, що не обійшлося і без помилок, в тому числі і кадрових. В окремих районах керівники так і не зрозуміли ролі місцевих партійних організацій. Вони вважають саму партійну організацію та її підтримку, як щось другорядне, тимчасове. Наприклад в одному з районів керівник отримав партійний квиток, але бажання займатися партійною роботою немає, і більше того, він іде на конференцію іншої політичної сили, виступає з палкими промовами і запевняє в своїй лояльності вже до цієї партії.

Скажу, що такі керівники дуже помиляються. Наша реакція в таких випадках буде дуже жорсткою. Таких людей не буде ні на посадах, ні в партії. Я вже подав матеріали в контрольну комісію.

Шановні колеги!

У нашій спільній роботі хочу виділити іще одну складову, теж дуже важливу на мій погляд. Ми повинні докласти максимум зусиль до виконання тих програм, з якими ми йшли на вибори. На обласному рівні – це програма «Будуємо нову Волинь»!

Ми маємо бути політичною силою, яка виконає взяті на себе напередодні виборів зобовязання перед громадянами. Це дасть нам дуже важливу річ – довіру людей.

Хочу виділити ще кілька ключових позицій, які є в основі реалізації в регіоні нашої Програми.

Невід’ємною складовою нашої роботи є регіональні програми та проекти, в основі яких питання розвитку наших міст, селищ та сіл, розбудова об’єктів соціальної інфраструктури.

Усе необхідно доводити до логічного завершення у вигляді рішень уряду, обласної державної адміністрації та обласної ради. Синхронно мають працювати владні команди і на місцевому рівні. Така спільна робота покаже громадянам нашу політичну силу та владну команду ефективною.

Зауважу, що ми завжди реально оцінюємо наші можливості і тому можемо розраховувати на результат.

Вірю, що спільними зусиллями ми побудуємо нову Волинь та нову країну. Адже ми всі хочемо жити в цій країні, і хочемо пишатися нею.

На завершення, я хочу побажати успіху нашому Президенту – Віктору Федоровичу Януковичу та успіху всій владній команді.

Дякую за увагу!


Категорія: Твоя думка - важлива | Переглядів: 540 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |