Monday, 20.05.2024, 16:37

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  December 2010  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2010 » December » 7 » Віктор Янукович: "Ми готові запропонувати суспільству пакет реформ"
Віктор Янукович: "Ми готові запропонувати суспільству пакет реформ"
14:02
   Президент України розповів газеті "Сегодня" про те, що зможе вирішити новий Податковий кодекс.

    - Вікторе Федоровичу, ви підписали Податковий кодекс з поправками. Це означає, що бюджет нового року буде прийнятий вже на його основі? 

    - Так, упевнений, що на новій податковій базі уряд зможе підготувати проект державного бюджету на 2011 рік. Розгляд головного фінансового документа країни не за горами. Сподіваюся, що громадяни України вже найближчим часом відчують покращення економічної ситуації. 

    - Податковий кодекс залишиться в тому вигляді, в якому він є зараз? Або ще буде змінюватися? 

    - Робота над Податковим кодексом буде продовжуватися, адже поки з нього прибрані лише найбільш спірні моменти. Вважаю, що поліпшення економічної ситуації дозволить нам зменшити податковий тиск на бізнес. 

    - Які завдання вирішує Податковий кодекс? 

    - Найголовніше для України сьогодні - максимально скоротити обсяги тіньової економіки. Вона породжує корупцію і розмиває основи державності. Саме тіньова економіка гальмує розвиток нашої країни, не дозволяє їй стати повноправним членом світового співтовариства. Довгі роки через діри в податковому законодавстві з казни витікали мільярди гривень, що позбавляло державу фінансового ресурсу для модернізації. Тому виключно на новій податковій базі можна створити умови для підвищення пенсій і стипендій, зарплат бюджетників, збільшити соціальні виплати. Наведення порядку у фіскальній сфері дозволить модернізувати охорону здоров'я, освіту, запустити інфраструктурні проекти. Новий Податковий кодекс має стати фактично суспільним договором між державою та суб'єктами ділової активності. Сподіваюся, він буде прозорим і зрозумілим і найманому працівнику, і роботодавцю, і інвестору, і податковому інспектору. 

    - До речі, багато в чому саме розширення прав Державної податкової адміністрації викликало протест бізнесу ... 

    - На жаль, на останньому етапі розробки Податкового кодексу в ньому проскочили кілька норм, що викликали протести частини підприємців. Особисто я це пов'язую з тим, що "хотіли як краще, а вийшло як завжди". У результаті Податковий кодекс фактично скасував презумпцію невинності платника податків. Не має значення, з чиєї вини до кодексу потрапила ця норма, важливіше, що це положення не конституційне і не демократичне. Тому як гарант конституційних прав і свобод громадян України я виступив категорично проти посилення позицій ДПАУ та обмеження прав підприємців. Податкова служба потребує реформування, і це - завдання найближчого майбутнього для Кабінету міністрів. 

    - Ваші опоненти кажуть, що вето на Податковий кодекс - це просто вимушена поступка влади під тиском акцій протесту. 

    - Влада не повинна бути твердолобою. Я не радив би моїм політичним опонентам жонглювати термінами і змішувати в одну купу політику та економіку. Під час зустрічі з протестуючими підприємцями на Майдані я підкреслив, що категорично проти політизації обговорення цього документа. Не потрібно погоджувати між собою політику і податки! Хочу нагадати, що вето є конституційним правом президента, і Податковий кодекс - не перший і, ймовірно, не останній документ, який повернувся до парламенту для доопрацювання. Не варто роздувати з мухи слона. 

    - Чого тепер чекати українцям? Чи готує влада нові ініціативи? 

    - Ми готові запропонувати суспільству пакет реформ. Зміни будуть не завжди популярними, але необхідними для країни. Без їх здійснення говорити про поліпшення якості життя, підвищення добробуту не доводиться. Хочу повідомити, що в Адміністрації Президента розробляється проект закону про податкові канікули для реального сектора економіки. Ми вважаємо за необхідне допомогти підприємцям, які створюють робочі місця. Ймовірно, на початку наступного року ми ще раз повернемося до Податкового кодексу, щоб без поспіху внести необхідні поправки, що відображають потреби держави і інтереси громадян.

Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 400 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |