Monday, 20.05.2024, 16:14

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  March 2011  »
SuMoTuWeThFrSa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2011 » March » 1 » Веб-конференція з першим заступником голови облради Ю. Лобачем
Веб-конференція з першим заступником голови облради Ю. Лобачем
17:35
- Доброго дня! З першим Днем весни Вас! Скажіть, будь ласка, Ви займаєтесь благодійною діяльністю. Завчасно дякую.

- Дякую за вітання. Вас також та усіх читачів цього сайту вітаю з першим днем весни. Благодійництвом займаюся, але цього не афішую.

- Чи святкуєте 8 березня і що даруватимете жінкам?

- Для мене це, звісно, свято. Це – свято Жінки, свято Весни. Квіти будуть обов'язковим додатком до подарунків.

- Як Ви відпочиваєте чи маєте намір після зими поправити форму у спортзалі?

- Останні два роки практично не відпочиваю. Маю багато роботи, причому нової для мене. Весь вільний час займаюся справами. Вважаю, що відмінна фізична форма характеризує чоловіка з кращої сторони, тому до спортзалу, звісно, піду. Починаючи від завтрашнього дня.

- Скажіть, будь ласка, а в четвер в сесійній залі обласної ради буде присутня охорона?

- Не буде ніякої охорони в сесійній залі. Ми сподіваємося на толерантність та здоровий глузд депутатів. Сесія проходитиме в робочому режимі. Плануємо розглянути всі заплановані питання.

- Вашу дружину звати Наталя і до останнього часу вона працювала у Іваничівській районній державній адміністрації? Як Ви з нею познайомились і за яких умов?

- Мою дружину звати Ірина. Вона ніколи не працювала в Іваничівській РДА. Так що вас дезінформували.

- На Іваничівщині зокрема і в області загалом програма "Му-Му" виконується? Чи знову "невістка винна"?

- Програма, про яку ви говорите працює. Вона є ефективною і дає можливість людям, які не мають фінасового ресурсу придбати нетеля і в майбутньому отримувати з цього прибуток. Тепер про Іваничівщину. За минулий рік 11 господарів мали змогу придбати собі корів за цією програмою. В цьому році -- 2 людини вже оформляють документи і 5 подали заявки на отримання кредиту.

- Юрій Володимирович, відомо, що наразі чисельний склад обласної ради нараховує 79 депутатів. Скажіть будь-ласка, враховуючи те, що Святослав Загорський (Світла йому пам’ять) обирався по мажоритарному округу у Локачинському районі, коли слід чекати призначення перевиборів?

- Про вибори у мажоритарному окрузі в Локачинському районі має спочатку оголосити обласна територіальна виборча комісія. А потім призначатиметься дата згідно із законодавством.

- Ви ніколи не задумувалися над тим, що по суті випадково потрапили у владу такого рівня і нічого особливо значущого тут не зробите?

- Якби так було, то я тут не працював би. Час покаже -- зроблю я щось значуще, чи -- ні. Буду робити все, що від мене залежить для покращання добробуту волинян. Тоді й даватимете оцінку мені як посадовцю та моїй роботі.

- Для вас особисто Степан Бандера герой? Воїни УПА герої?

- Для мене героями є всі, хто відстоював інтереси нашої держави.

Шанувальник Лесі Українки.

- Зважаючи на Ваш досвід роботи в Іваничівському районі, а також перебування на доволі високій посаді у нинішній час, хочу запитати в чому ви вбачаєте першочергові кроки для поліпшення соціально-економічної ситуації на Волині?

- Наша область – аграрна. Пріоритет має бути у підтримці та розвитку саме сільського господарства. Потрібно розвивати не тільки виробництво зерна, а й стимулювати розвиток тваринництва. Потрібно подбати і про переробку сільськогосподарської продукції і забезпечити повний цикл виробництва. Це надасть можливості створити нові робочі місця, поповнити бюджети різних рівнів і забезпечить зменшення собівартості продукції.
Також варто пам’ятати про те, що Волинь багата лісами. Має бути повний цикл лісопереробки, а не бути сировинним придатком для Європи.

- Доброго дня. Пане Юрію, ваша улюблена страва. Чи вмієте ви куховарити на політичній кухні

- Моя дружина дуже добре готує і улюблених страв в мене дуже багато, а ази політичної кухні я тільки вивчаю. Вона має досить багато смакових відтінків і це доволі цікавий процес. Набагато цікавіше готувати, а не тоді , коли "тебе готують".

- Пане Юрію, чи не вважаєте Ви, що керівний склад обласної ради надто роздутий. Голова, два заступники і керівник апарату. В умовах, коли в адміністрації не заповнено 30 % заради економії коштів, обласна рада жирує. Чи не достатньо було б голови і одного заступника, який би виконував функції керівника апарату? Мені здається, що заступники просто протирають штани. Вибачте, що так кажу.

- Проблема не в кількості керівного складу, а у ефективності від його діяльності. Якщо ми скоротимо одного заступника, то це не означає, що рада працюватиме ефективніше. Обов'язки між нами розподілені. Кожен із заступників відповідає за різні напрямки чи комісії. Я відповідаю більше за фінансово-господарський напрямок. Вітер опікується гуманітарною сферою. Звідки ви взяли, що ми нічого не робимо, а тільки штани протираємо? Я - не бюрократ. Так як я прийшов з бізнесу, то скажу, що там передбачено конкретику. І я звик до коктретної і реальної роботи.

- Як ви прокоментуєте заяву депутата міської ради фракції "За Україну!" Романа Романюка про те що в Луцькій музичній школі №1 дирекція в примусовому порядку стягує з працівників кошти на потреби закладу?

- Це питання потребує втручання прокуратури та МВС. Я особисто вважаю, що в цьому питанні потрібно більш детально розібратися. Якщо викладене в запиті депутатом міськради дійсно мало місце, то я вважаю що це - ганьба і порушення трудовового законодавства.

- Не виключаєте для себе варіанту балотування у майбутньому до ВРУ, скажімо по мажоритарному округу?

- Поки що складно говорити про це. Спочатку потрібно отримати певний досвід на цій посаді і зарекомендувати себе як людину ділову та ефективну для області. Потім можна буде говорити про велику політику.

- То які функції виконує Юрій Лобач в апараті облради. За які галузі несете відповідальність? І що вдалося вже зробити за невеликий проміжок часу на керівній посаді?

- Я відповідаю за фінансово-економічний блок дільності облради, за діяльність частини постійних комісій, беру активну участь у їх засіданнях. Крім того, я відповідаю за напрямок проектної дільності в апараті обласної ради. Співпрацюю з відповідними відділами. Є координатором проекту ПРООН "Місцевий розвиток орієнтований на громаду". Крім цього, я є уповноваженим представником від обласної ради в управлінні пакетом акцій (70,42%) ВАТ "Луцьке авіапідприємство". В межах моєї компетенції і комунальне майно та питання, які з ним пов'язані

- З огляду на вашу автобіографію, Ви маєте багаторічний досвід ведення підприємницької діяльності? То чому вирішили з бізнесу йти у виконавчу вертикаль влади? Навіщо Вам це було потрібно? Чи у сучасних економічних реаліях краще мати «тепле» посадове крісло, аніж вести господарську діяльність? Це була ваша ініціатива чи ініціатива партії?

- Мені здається, що посадове крісло не таке вже й "тепле". Пішов працювати у владу, бо вважаю, що життя можна прожити з користю для себе, а можна -- і з користю для людей. Я прийняв рішення йти працювати у виконавчу владу, зважаючи на свій досвід, здобутий у підприємництві. Тому я непогано орієнтуюся у тих галузях, за які я відповідав раніше у виконавчій владі, та зараз на посаді першого заступника голови облради.
Моя діяльність в Партії регіонів була активною і мене рекомендували у свій час на посаду голови РДА. За це я вдячний партії.

Переглядів: 404 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |