Saturday, 18.05.2024, 12:55

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  February 2010  »
SuMoTuWeThFrSa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2010 » February » 4 » Тимошенко істерично саботує Закон "Про вибори президента"
Тимошенко істерично саботує Закон "Про вибори президента"
11:41
Заява Партії регіонів

Істерична заява Ю. Тимошенко про те, що вчорашні дії Верховної Ради України по внесенню змін у Закон «,Про вибори Президента України» для захисту права на голосування недемократичні й підривають справедливість виборчого процесу - ніщо інше, як кричуща брехня.

Відповідний законопроект, прийнятий у середу Верховною Радою, був внесений на розгляд 27 січня 2010 р. з метою усунути деякі пробіли чинного законодавства про вибори відносно організації й діяльності дільничних і окружних виборчих комісій. Відповідно до діючого закону робота окружних і дільничних комісій можлива при наявності кворуму в розмірі 2/3 від складу виборчої комісії, включаючи відкриття ділянок для голосування й підрахунок голосів. У другому турі президентських виборів кожна комісія буде представлена представниками обох кандидатів у рівному складі. Отже, будь-яка сторона має можливість зірвати вибори при недостачі кворуму. Такі дії стали можливими тільки під час другого тура голосування, тому що в попередньому турі до складу комісій також входили представники інших кандидатів. При такому розкладі жоден кандидат навіть теоретично не зміг би штучно створити відсутність кворуму.

У законі про вибори Президента України не передбачені ситуації із приводу відсутності в призначений час членів комісії від одного з кандидатів для відкриття виборчих пунктів або підрахунку голосів. У таких ситуаціях дільничним виборчим комісіям забороняється відкривати ділянка або приступати до підрахунку голосів через відсутність кворуму.

Законопроект, прийнятий Верховною Радою 3 лютого, передбачає таку ситуацію й забезпечує механізм гарантованого кворуму, при якому люди зможуть проголосувати, а виборчі комісії - установити результати виборів.

Дане виправлення до закону набуває чинності в тому випадку, якщо будь-яка сторона, що бере участь у виборчому процесі, відзиває своїх представників, перешкоджаючи тим самим обов'язковому кворуму окружної або дільничної виборчої комісії.

Описана ситуація спостерігалася в декількох областях уже на цьому тижні. В Одесі, Донецьку й Автономній Республіці Крим представники БЮТ не прийшли на засідання окружних виборчих комісій для обговорення організаційних моментів на день голосування.

Єдина мета прийнятого законопроекту - захист демократії й права людей бути почутими.

Ю. Тимошенко все чудово розуміє, проте, вона навмисне говорить неправду із приводу щирої мети й завдання цього законопроекту, щоб увести в оману українців і міжнародне співтовариство. Необґрунтовані погрози Ю. Тимошенко зірвати вибори є лише прикриттям її повного усвідомлення однозначної поразки. Саме тому вона намагається дискредитувати виборчий процес у рамках другого тура.

Нинішнє поводження Ю. Тимошенко повністю відповідає її діям під час першого тура виборів, коли вона організовувала фальшиві экзит-полли й заявляла про масові фальсифікації, яких насправді не було.

Вона «відгородить» себе від чинності даного закону, якщо всього-на-всього дозволить своїм представникам брати участь у засіданнях виборчих комісій і виконувати свої обов'язки, передбачені законом.


Категорія: Позиція партії | Переглядів: 591 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |