Monday, 20.05.2024, 23:07

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  May 2011  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2011 » May » 26 » Тамара Ковальчук: «Об’єктивну оцінку нам поставили вибори до місцевих рад 2010 року».
Тамара Ковальчук: «Об’єктивну оцінку нам поставили вибори до місцевих рад 2010 року».
11:16
  - Тамаро Мілентіївно, минуло більше року, коли на Волині почала працювати нова команда. Які зміни відбулися в житті області? 

    Так, уже більше року на Волині нова влада. На мою думку, нам вдається вибудувати спільну стратегію розвитку нашого регіону і кожного населеного пункту в ньому. Звичайно, за цей короткий період часу кардинальних змін не відбулося, проте, влада чітко знає у якому напрямку необхідно йти, та що робити. 

    - Що на Вашу думку змінилося в районі, які якісні зміни відбулися в структурі влади? 

    Беззаперечно зміни відбулися на краще, налагоджено спільну роботу районної державної адміністрації та районної ради, яка спрямована на вирішення господарських питань, а не з’ясування політичних стосунків. Слід також відмітити, що налагоджено конструктивну співпрацю і з депутатським корпусом. 

    - Чи зросла довіра громадян до влади? 

    На мою думку, об’єктивну оцінку новій владі, в тому числі і роботі районної державної адміністрації поставили вибори до місцевих рад 2010 року. А саме, Володимир-Волинська районна рада шостого скликання представлена дев’ятьма депутатами від Партії регіонів, коли в складі попередньої не було жодного. Крім того, головою районної ради обрано кандидата від Партії регіонів. Чи це не довіра громадян до влади? 

    - Тамаро Мілентіївно, що у цей час вдалося зробити в районі для людей? 

    Зупинюся лише на роботах, які вимагали найбільших затрат ресурсів. Зокрема, реалізовано ряд дуже важливих для громади району проектів: завершено і прийнято в експлуатацію підвідний та вуличний газопроводи у с. Русів, вуличні газопроводи у с. Дарницьке, с. Рогожани та підвідний до с. Красностав, прокладено розподільчий до села Лудин, було розпочато будівництво підвідного газопроводу до села Залужжя, завершуються роботи по будівництву вуличного газопроводу с. Красностав. Цього року також планується продовжити роботи по газифікації населених пунктів. 

    Завершивши спільний з ООН та Євросоюзом проект «Розвиток, орієнтований на громаду», в якому взяли участь шість сільських громад, було реконструйовано водогін у с. Бубнів, в Устилузькій, Зимнівській та Галинівській школах замінені вікна на склопакети, реконструйована покрівля ФАПу с. Заріччя, а в Ласкові встановлена станція знезалізнення питної води. 

    Крім того, збудовано дві дороги у селах Стенжаричі та Верба. 

    Однією із проблем у районі було недостатнє освітлення населених пунктів. Проте, у 2010-2011 роках вдалося збільшити кількість світлоточок з 60 які освітлювали лише 4 населених пункти району, до 374 та забезпечити освітленням вулиці 31 населеного пункту. Дані роботи будуть продовжуватися і надалі. 

    - На що в першу чергу органи влади робили акцент у роботі? 

    В першу чергу зусилля районної державної адміністрації були спрямовані на поліпшення добробуту жителів району, на завершення тих справ, які роками не вирішувалися, на повноту виконання державних завдань усіма територіальними підрозділами центральних органів виконавчої влади, на забезпечення відкритості у роботі з метою повернення довіри до влади. 

    - Що вдалося зробити з наміченого, а що ні, що завадило? 

    Про наші здобутки я вже коротко розповіла, а не реалізовані справи звичайно є, основні з них це: незадовільний стан доріг, низький технічний стан об’єктів соціальної та інженерної інфраструктури, потребують капітальних вкладень заклади соціальної сфери, відсутні актуальні генеральні плани забудови населених пунктів, впровадження енергозберігаючих заходів у бюджетній сфері. Причина їх невирішення одна – відсутність коштів. У зв’язку з цим ми активно працюємо над залученням інвестицій шляхом забезпечення повноти надходжень до бюджетів усіх рівнів, раціонального та в повному обсязі використанням земель, створення нових робочих місць. 

    - Чи є конкретні приклади поліпшення добробуту в районі? 

    Завдяки вжитим заходам ліквідована заборгованість по заробітній платі, яка не допускається і надалі. 

    Середній розмір заробітної плати штатних працівників у районі за січень – березень 2011 року склав 1464 грн., що на 13,9 відсотків вище показника за відповідний період 2010 року. 

    За підсумками минулого року район посів перше місце в області за темпом росту обороту роздрібної торгівлі у торговій мережі за усіма каналами реалізації, з урахуванням діяльності підприємців-фізичних осіб у порівнянних цінах, який становить за 2010 рік у порівнянні з 2009 роком 207,7 відсотка. 

    Слід відмітити, що позитивні тенденції збережено і у поточному році, за січень-березень 2011 року обсяг продажу споживчих товарів становив майже 34 млн. грн., що більше порівняно з відповідним періодом минулого року на 23,4 відсотка у порівняних цінах. 

    Обсяг реалізованих послуг за три місяці поточного року склав 115,4 тис. грн., що на 61,5 відсотка більше, відповідно до трьох місяців 2010 року. 

    У минулому році обсяг реалізованої промислової продукції в районі становив 309 мільйонів гривень, що на 24,4 відсотка вище ніж у 2009 році. 

    У 2010 році проти попереднього року на 84,3 відсотка зріс обсяг введення в експлуатацію житла у районі. Збільшуються видатки на надання кредитів індивідуальним сільським забудовникам по Програмі «Власний дім» у 2009 році виділено 140 тисяч грн., у 2010 - 160. 

    За результатами господарювання усі сільськогосподарські підприємства району працюють без збитків, а їх рентабельність за підсумками 2010 року виросла на понад 20%. 

    Слід відмітити, що збільшено кількість землі, яка обробляється. 

    - Тамаро Мілентіївно, чи виконуються пункти програми "Будуємо нову Волинь”. 

    З метою виконання пунктів програми в районі проводилась робота спрямована на концентрацію зусиль щодо покращення добробуту жителів, забезпечення належної роботи підприємств. 

    За 2010 рік темп зростання обсягу інвестицій в основний капітал до 2009 року становив 162,9 відсотка. 

    Протягом січня – березня 2011 року на утримання та ремонт доріг в населених пунктах Устилузькою міською та сільськими радами використано 41,7 тис. грн. Крім того, проводився ямковий ремонт та грейдерування на автодорогах районного значення філією "Володимир-Волинський автодор”. 

    За січень-грудень 2010 року впроваджено сім енергозберігаючих заходів по 27 об’єктах. Обсяг фінансування впроваджених заходів становить 8734,6 тис. грн., отримано економії паливно-енергетичних ресурсів 1,146 тис.т у.п., вартість зекономлених паливно-енергечичних ресурсів - 1026,27 тис. грн. 

    У І кварталі 2011 року впроваджено три енергозберігаючі заходи по 16 об’єктах. Обсяг їх фінансування становить 402,3 тис. грн., отримано економії паливно-енергетичних ресурсів 96 т у.п., вартість зекономлених ПЕР 56 тис. грн. 

    Агроформуваннями району в минулому році придбано 11 одиниць сільськогосподарської техніки на суму майже сім мільйонів гривень. Домінуючою галуззю аграрного сектора є рослинництво. 

    У районі виконується Програма "Шкільний автобус”, в рамках якої у 2010 році за кошти районного бюджету придбано автобус, для доставки учнів до Хмелівківської та Хобултівської загальноосвітніх шкіл. 

    Активно проводяться роботи з відновлення та будівництва санітарних кімнат в загальноосвітніх школах. 

    Налагоджено гаряче харчування для всіх учнів 1 – 4 класів, дітей-сиріт та з малозабезпечених сімей. 

    Відповідно до урядових програм проведено модернізацію матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я. Отримано 2 трьохканальних електрокардіографи, апарат ультразвукової діагностики та вісімнадцять приладів для визначення рівня глюкози в крові. Проведено заміну котлів у ФАПах сіл Русів, Бубнів, Микуличі та Хобултова. 

    У 2010 році за кошти районного бюджету проведено поточний ремонт покрівлі даху районного будинку культури на суму 14,945 тис.грн. з використанням сучасних технологій. З метою зміцнення матеріально–технічної бази в заклади культури району (РБК, БК м.Устилуг, сіл Березовичі, Суходоли, Лудин, Овадне, Зимне, Льотниче, Красностав, Свійчів, Стенжаричі, клуби сіл Хотячів, Поничів, Володимирівка, Когильне, Турівка, Микитичі, Коритниця, Нехвороща, клуби-бібліотеки с.Амбуків, Микуличі) придбано підсилюючу та музичну апаратуру, комп’ютери, вбрання та матеріал для вбрання сцени, тюль, електротовари на суму 35,1 тис. гривень.
Категорія: Волинські новини | Переглядів: 365 | Додав: volynregion | Рейтинг: 1.0/1 |