Monday, 20.05.2024, 23:33

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  May 2011  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2011 » May » 12 » Святкування Дня Перемоги у Луцькому районі. ФОТО
Святкування Дня Перемоги у Луцькому районі. ФОТО
11:12
   Багато років минуло від незабутнього травня 1945 року, але й сьогодні величний подвиг захисників і визволителів залишається невичерпним джерелом патріотизму, вірного служіння своєму народу. 

    У цей славний день ми згадуємо всіх, чиє життя забрала війна, низько вклоняємося та складаємо глибоку шану ветеранам, які на своїх плечах винесли тягар війни та підняли країну з руїн у повоєнні роки. Ми уславлюємо тих, хто в тилу самовідданою працею наближав розгром ворога. 

    Святкування Дня Перемоги в селищі Торчин розпочалося у місцевому будинку культури, де силами учнів і педагогів музичної та загальноосвітньої шкіл, професійного ліцею була організована святкова концертна програма. 

    Потому відбулася урочиста хода до Меморіалу Слави, у якій взяли участь ветерани Великої Вітчизняної війни, учасники бойових дій, колективи підприємств, установ, організацій, учні і педагоги загальноосвітньої школи та Торчинського професійного ліцею, мешканці селища. Святкову колону очолили голова Луцької районної ради Ігор Волошенюк та голова Торчинської селищної ради Юрій Кревський. 

    Біля Меморіалу Слави учасників святкової ходи зустрічав піснями військових років духовий оркестр музичної школи. 

    Мітинг-реквієм, присвячений 66-ій річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні, розпочався хвилиною мовчання. 

    Першим зі словами вдячності до ветеранів звернувся Торчинський селищний голова Юрій Кревський. «З кожним роком усе далі від нас той пам’ятний день Перемоги. І хоч би скільки ще минуло часу, доки існуватиме на своїй землі українська нація – у цей день ми вклоняємося фронтовикам, складаємо вам глибоку синівську шану». 

    Голова районної ради Ігор Волошенюк, звертаючись до ветеранів, відзначив: «Перемога у Великій Вітчизняній війні, вистраждана старшим поколінням, дала нам можливість жити в мирі, ростити дітей, любити і радіти життю. Дуже шкода, що з кожним прожитим роком все менше і менше залишається ветеранів Великої Вітчизняної війни. І сьогодні наша задача зберегти історичну правду про ті роки. Шановні ветерани! Для всіх поколінь ви – гідний приклад доблесті та патріотизму, палкої переконаності в правоті своєї справи. Ми пишаємося вами і рівняємось на вас. Піклування про вас – наш синівський обов'язок, наша подяка за ваш подвиг» - зазначив очільник району. 

    Теплі слова вітання і синівської вдячності за подароване мирне небо звучали від викладача Торчинського професійного ліцею Наталії Кобись, представниці молодого покоління, учениці цього навчального закладу Анни Пастушак та учнів загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, які вручили ветеранам квіти. 

    На фоні ліричної музики відбулося урочисте покладання вінків та квітів до Меморіалу Слави і вічного вогню. 

    Потому настоятелем Стефанівського храму УПЦ-КП отцем Степаном відправлено панахиду. 

    По закінченні мітингу-реквієму для ветеранів було організовано святковий обід. Завершилися урочистості увечері масовими гуляннями. 

   Інна Бас, радник-консультант голови районної ради з питань соціально-економічного та культурного розвитку.

Категорія: Волинські новини | Переглядів: 520 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |