Monday, 20.05.2024, 18:35

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  March 2011  »
SuMoTuWeThFrSa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2011 » March » 23 » Регіонали подарували дитячій лікарні медичне обладнання
Регіонали подарували дитячій лікарні медичне обладнання
13:17
  «Лікувальний процес у дітей дещо простіший і швидший, ніж у дорослих. Діти мають неймовірну здатність до відновлення та одужання, у них рідко бувають хронічні форми захворювань. Головне у самому процесі навіть не стільки лікування, скільки підтримка та профілактика» - переконана головний лікар Луцької міської поліклініки Оксана Лещинська. 

    Не так давно заклад звернувся по допомогу до депутатської комісії з питань соціального захисту материнства та дитинства Луцької міської ради. Суть звернення полягала в тому, що медичне, зокрема і фізіотерапевтичне обладнання уже давно вийшло з ладу, або є настільки застарілим, що просто не може використовуватись у лікуванні належним чином. Прохання по допомогу розглянули на комісії, втім члени комісії з прикрістю констатували, що коштів на соціальні програми у скарбниці міста бракує, відтак вирішили відкласти купівлю обладнання до кращих часів. 

    Але незважаючи на проблемну ситуацію з коштами, питання все ж було вирішене. Секретар комісії від Партії регіонів Тетяна Дементьєва на засіданні партійного осередку озвучила проблемне питання і звернулася до однопартійців, а також голови міської організації ПР Івана Смоленга з проханням посприяти у купівлі необхідного обладнання. І 22 березня медичний заклад все ж поповнився трьома сучасними кварц-тубусами. 

    Варто зазначити, що Волинь має непрості кліматичні умови, тому ГРЗ та захворювання носоглотки є поширеним явищем серед населення і зокрема дітей. Ультра фіолетове випромінення, яке забезпечують апарати має антибактерицидну дію і спричиняє загибель хвороботворних бактерій та вірусів, також випромінення сприяє утворенню біологічно активних речовин таким чином активізуються ферменти і покращується обмін речовин у ділянці, на яку поширюється дія УФ-променів. Спектр застосування кварц-тубусів доволі широкий: це і фарингіти і гострі риніти, зовнішні отити, суха форма екземи, фурункул носа тощо. За словами лікарів необхідність у апаратах була неймовірно високою, оскільки в осінньо-зимовий період кількість пацієнтів, яким необхідна саме ця фізпроцедура збільшується в рази. 

    «Ми розуміємо, що на даний час грошей в міській казні на придбання подібного медичного інвентарю не вистачає. Але так чи інакше проблема потребує вирішення. У комісії із соціальних питань Партію регіонів представляє секретар Тетяна Дементьєва. Після того, як на розгляд комісії надійшло звернення від міської дитячої лікарні, ми вирішили подолати проблему якнайшвидше. Відтак, я звернувся до одно партійців, зокрема директора обласної лікарняної каси, члена Партії регіонів Дмитра Глазунова і пояснив усю важливість проблеми, і вони з розумінням віднеслися до потреби допомогти поліклініці. Я неодноразово наголошував на тому, що і у міжвиборчий період наша політична сила залишається стабільно активною і відкритою до людей. В даному випадку ми просто не могли оминути увагою цю проблему, оскільки за нею стоять діти, а підтримка в першу чергу здоровя та відповідного способу життя завжди були пріоритетами регіоналів» - наголосив під час зустрічі з медичним колективом депутат міської ради та голова міської організації ПР Іван Смоленг. 

    Головний лікар Оксана Лещинска продемонструвала відвідувачам ті здобутки та напрацювання, які вдалося досягнути власними силами керівництва та медперсоналу. Це і зал для оздоровчої фізкультури, і сучасний басейн, про результативність якого та професіоналізм працівників відомо не лише в Луцьку, а й за межами області. Тут діткам допомагать долати хвороби, пов’язані із захворюванням опорно-рухового апарату та неврологічні розлади. Іван Смоленг під час огляду поліклініки зауважив, що поле для діяльності та допомоги доволі велике і кварц-тубуси – це лише початок співпраці міського осередку Партії регіонів із медичним закладом. Дмитро Глазунов у свою чергу пообіцяв до кінця березня забезпечити зал для лікувальної фізкультури необхідним інвентарем: «Для нас, як для керівників лікарняної каси важливо, щоб медичні заклади були забезпечені необхідним обладнанням. 

    Сьогодні ми окреслили ряд завдань на майбутнє і також поспілкувалися з медичним колективом на тему першочергових речей, які на сьогодні потребує лікарня для оптимальної роботи. Ініціюючи цю акцію ми в першу чергу керувалися доцільністю та крайньою необхідністю цих апаратів для медичного закладу. Оскільки ми побачили, що наявні кварц-тубуси уже практично не придатні до використання і є швидше антикваріатом, аніж фізіотерапевтиним обладнанням. Хочу побажати і батькам і дітям міцного здоровя і до лікарів звертатися тільки для того, аби підтвердити відмінний стан організму» - сказав директор обласної лікарняної каси Дмитро Глазунов. 

    Уже в квітні регіонали пообіцяли прибути у Луцьку міську дитячу поліклініку із черговим корисним подарунком. 

Світлана Задорожна

Категорія: Волинські новини | Переглядів: 573 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |