Sunday, 05.05.2024, 06:49

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  June 2011  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2011 » June » 2 » Основне прагнення БЮТу - уникнення відповідальності. Заява прес-служби Партії регіонів
Основне прагнення БЮТу - уникнення відповідальності. Заява прес-служби Партії регіонів
12:11
Влаштувавши в парламенті чергове політичне шоу з «перевдяганням», опозиція вкотре продемонструвала свою неспроможність та збанкрутілість. Вчорашні можновладці, які протягом п’яти років демонстрували всьому народові основний принцип своєї «діяльності» - «після нас - хоч потоп», зараз намагаються прикинутися «білими і пухнастими», такими собі жертвами нібито політичних репресій. Але саме попередня влада, прикриваючись гаслами про свободу і рівність, перетворила Україну на розсадник корупції та беззаконня.

Насправді основна мета всіх цих заяв та демонстративної поведінки - уникнення відповідальності за минулі зловживання. Де логіка? Спочатку БЮТ вимагає звіту Генеральної прокуратури, завалює її депутатськими запитами, а в день слухання доповіді керівництва цього відомства залишає сесійну залу. Таку поведінку можна пояснити лише одним - страхом перед невідворотним покаранням за зловживання. Постійні міграції фракції БЮТ із сесійної зали - це спосіб затягувати час, відволікати правоохоронні органи від виконання своїх обов'язків, вводити в оману громадськість.

Зараз Україна стоїть на шляху перетворення на цивілізовану державу, де існує повноцінне та справедливе законодавче поле, де діють закони та ефективно працюють інститути, відповідальні за їх виконання. Ця ситуація може бентежити лише тих, у кого є свої «скелети в шафі», тих, хто боїться справедливого суду, оскільки в минулому скоїв злочинні дії й усвідомлює, що тепер за них доведеться відповісти.

Кожного разу падати на спину з криком «лежачого не б’ють» - це все, на що здатна сьогодні опозиція. Страх відповідальності штовхає БЮТ не тільки на зрив законних процедур - до суто внутрішньодержавних справ вони намагаються притягнути міжнародні інституції та світову спільноту. Яка, до речі, останнім часом виявляє щиру здивованість заявами опозиції.

Це і не дивно, відповідальність за свої дії – основа більшості світових демократій, для яких корупція – сором та хвороба суспільства. З корупціонерами в цивілізованих країнах поводяться дуже суворо.

До речі, поки в Україні готуються до розгляду багатотомної справи Ю. Тимошенко, американський суд уже виніс вердикт по одному з епізодів. У кінці травня суд штату Орегон (США) виніс перше рішення на користь держпідприємства «Укрвакцина» проти компанії Olden Group, LLC, яка разом із компанією «Інтерфарм» виступала посередником в закупівлі вакцини «Таміфлю» на кошти держбюджету, виділені урядом Ю. Тимошенко у 2009 році. В документах судового процесу сказано, що використання офшорних компаній і підроблених контрактів призвело до розтрати і нецільового використання державних коштів та збагачення групи осіб з використанням класичних міжнародних схем з відмивання грошей.

Вся ця схема була реалізована завдяки прямому благословенню урядом Ю. Тимошенко. Може, суди у США теж працюють «під замовлення», і фракції БЮТ слід звернутися до Конгресу з проханням розібратися?

Сьогодні послідовники Ю. Тимошенко вкотре скопіювали приклад, який дає їхня лідерка, – брехня, перекручування та безвідповідальність. Це саме колишня прем’єр-міністр влаштовує провокації та дискредитує владу, вона сіє хаос і схиляє соціально активних українців до безладів, організовує інформаційну атаку проти України за кордоном, зображуючи з себе жертву.

Виникає питання: кого Тимошенко намагається ввести в оману? Українців, які вже втомились від її брехні, чи європейців, які більш ніж уважно стежать за ситуацією в Україні? За пропозицією скасувати Закон «Про судоустрій та статус суддів», який прихильно сприйняла GRECO, схваливши створення Вищої кваліфікаційної комісії та зміни процедури призначення суддів на посади, криється лише бажання дестабілізувати ситуацію в країні.

Сьогоднішній демарш БЮТ – чергова спроба створення димової завіси, як намір уникнути відповідальності, вчинивши тиск на процес розгляду кримінальної справи стосовно Ю. Тимошенко. Партія регіонів виступає за дотримання всіх законних процедур, пов'язаних із доведенням цієї кримінальної справи до логічного завершення.

Корупціонери мають відповідати, навіть якщо носять опозиційний «одяг»
Категорія: Позиція партії | Переглядів: 406 | Додав: volynregion | Рейтинг: 5.0/1 |